Problem s TV

Ahojte. Mozno mi bude vediet niekto poradit. Kupili sme si TV znacky Philips s android OS asi 4 roky dozadu. Fungoval bez problemov. Tesne pred zarukou sa pokazil stylom: cierny obraz ale zvuk fungoval uplne normalne. Tak sme ho dali na reklamaciu a opravili ho tak ze vymenili display. A teraz po 2 rokoch od opravy sa stala uplne rovnaka vec, samozrejme ale TV uz v zaruke nie je. Restartovanie a podobne domacke "upravy" nezabrali. Servis by sa asi financne neoplatil. Nema s tym niekto skusenost co tomu moze byt? Pripadne ako to opravime? Dakujem
Odpovedať
1
2
@tatiana1329 zvuk ide stale? len obrazovka je cierna? mate tam posledny firmware? ci to "plnite"? pozerate len TV cez antenu alebo mate k tomu pripojene nieco cez HDMI? pripiste aj presny model TV
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1329 Idealne by bolo vediet viac veci o tom TV. Je to LED, OLED, LCD, CRT (to posledne je len vtip). Moze byt ze odislo len podsvietenie. Vyskusaj zasvietit z blizka baterkou, alebo "bleskom" z mobilu na obrazovku ak uvidis nejaky obraz na vine je podsvietenie.
Odpovedať
kazítka neexistujú, naozaj sa nemontujú, aj plánované opotrebenie je hlúposť 8-)
Odpovedať
@peter_durfina je to klasicka LED. Podsvietenie svieti, pri zapnuti nezobrazi ani len logo, proste ziadny obraz, funguje len zvuk, ambilight tiez funguje
Odpovedať
@foox tiez hned ako prve muz povedal ze tam tie svine urcite dali (s prepacenim) kurvitko.
Odpovedať
@tatiana1329 Ahoj, nerád zovšeobecňujem, ale Philips zo skúseností nemusím. Naposledy si ho vybrali svokrovci lebo mali špecifickú požiadavku a tento TV ju spĺňal. Vyskúšali sme všetky modely v danej cenovej relácii a uhlopriečke na predajni, len aby nekúpili Philips. Nakoniec nemali na výber. Výsledok? 31.12.2019 pri večernom programe nám odišla obrazovka. Záruka skončila v niekedy v októbri-novembri. V oprave povedali, že je to častá vada a trebalo by nový panel, ale to sa nám oplatí nový TV. Ani počas jeho fungovania nebol v poriadku. Stále aktualizácie na zaplátanie SW chýb, ktoré prišli s nainštalovaním predchádzajúcej verzie. Teraz vyberáme TV my do nového domu a z výberu Philipsy škrtám, nech by boli aj za polovicu. Pozerám SONY, LG, Samsung, Panasonic. Ale chybný kus môže byť aj tam. Momentálne máme cca 5 rokov SONY a ide. Akurát 1 pixel je "zaseknutý" a svieti na červeno. To som zistil náhodou, bežne si to človek nevšimne. A tak som sa pri vyberaní novej TV pre svokrovcov priklonil k SONY. Od 2.1. funguje. Hádam vydrží 😁 BTW, známa má Philips a nemá problém (dedukujem z toho, že ho stále má). Naši majú "storočnú" plazmu Panasonic a bez jediného problému slúži. V obchode ich pri kúpe odhovárali, že plazmy sa vypaľujú, strácajú jas, veľa žerú a pod., nech si radšej kúpia nový, moderný (vtedy, 100 rokov dozadu) LED TV. Nebanujú. Síce dizajnovo na dnešok nič moc (hrubý rám), ale dali si tam Chromecast 3 a sú spokojní.
Odpovedať
ze sa pytam, uz vieme, aky je to model? alebo sa budeme bavit o "kurvitkach" a znackach? 😄
Odpovedať
my mame doma asi 8 rokov toto: https://www.philips.sk/c-p/46PFL9706K... a ide to bez akychkolvek problemov, takmer 24 hodin denne, takze o znacke to asi nebude, kazdy vyrobca ponuka aj top modely aj hnoj, bud som ochotny si priplatit alebo si kupim nieco lacne v Tescu a po dvoch rokoch dalsie
Odpovedať
@tao_tao ano aj my sme mali v plane ze ideme kupovat novy TV (ideme sa stahovat) a tento si dame do spalne. Nuz nevydalo... Manzel povedal ze uz moze kaslat cely Philips a rozmysla medzi Sony a LG. Mal to aj rozobrane (ved uz aj tak zaruka nie je) a nenasiel nic ze by bolo zle. Tiez uvazujeme ci ma zmysel ho davat do servisu opravit, muz povedal ze ho vysmari oknom... A celkom sa na to tesi 😂
Odpovedať
@sgi320 Philips 55pus7181/12
Odpovedať
@tatiana1329 ach super vyhodí ho von oknom a teší sa no IQ asi nepusti... To je akože problém odviesť ho do opravy? Možno odišlo napájanie podsvietenia a pod orava za par desiatok e. A Philips už není 100 roku eu značka čo sa tyka divizie teliek je to branodovana Čína. Euroooa už nedokáže vyrobiť ani h... Maximálne vie riešiť kraviny
Odpovedať
@tatiana1329 ok, model mame, obraz nejde pri akomkolvek zdroji signalu? antena, HDMI? nejde vobec? ani logo Philips sa neukaze? ani ziadne obrysy menu, ked tukate do DO?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tatiana1329 a este jedna kontrolna - skusali ste to nechat bezat s "ciernou obrazovkou" napr. 30 minut? ze ci sa nahodou nerozsvieti?
Odpovedať
@sgi320 nejde vobec, ani logo nezobrazi, ani obrysy, proste nic. Podsvietenie funguje ale obraz nula bodov pri hocicom. Zapnute sme to nejaku dobu mali ale myslim ze to nebolo 30 minut nejsom si ista... Niekde muz cital na nete nejake rady ze 10x za sebou rychlo zapnut-vypnut ze niekedy to naskoci a nezabralo ani to. Ani restart, ani odpojenie od vsetkeho a znovu napojenie proste nic. Zvuk ide obraz na nas kasle.
Odpovedať
Profilova fotka
Philips nie je vôbec zlá značka ale mala svoje nepodarené verzie televízií - pokiaľ zohľadníme fakt, že v podstate je to už dlhé roky len "rebrand" a Philips je tam len LOGO na TV a ovládači, tak sú vlastne televízie od Philipsu bezchybné. Pokiaľ by sa nepodarilo opraviť aktuálnu TV. Určite odporúčam televízie od LG - netvrdím, že sú najlepšie, každý výrobca má zvládnuté niečo lepšie niečo horšie ale čo sa kvality týka, som nadmieru spokojný. Dlhé roky máme v rodine LG TV ... a žiadna z nich nemala ani jeden problém (cca 6-7 kúskov).
Odpovedať
@dominik_galaba tak isto mame 5 LG televizorov absolutna spokojnost
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek super asi nebudem sám. Hlavne u LG viem, že nie sú žiadne servisné podmienky v rámci panelu - záruka platí bez ohľadu na počet "najazdených" hodín. Napríklad Samsung má 2000 hodín životnosti - pokial ich presiahne, a panel bude problémový - neuznajú reklamáciu. Atď. LG.
Odpovedať
@gkrivanek @dominik_galaba Manzel rozmyslal medzi Sony a LG ale nakoniec sa priklonil k LG, tak bude ta 😁
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1329 rozhodne nespraví chybu, SONY má jedno z najhorších prostredí systému, a LG je podľa mojich skúseností v tomto špička. Tak isto funkcie. Budete spokojní. Samozrejme záleží aj na tom, či chce 100hz panel alebo stačí 50hz (pre bežného sledovateľa TV).
Odpovedať
@tatiana1329 ked už od LG potom z obrazovkou OLED,
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1329 tak sa s nim asi budete musiet rozlucit a kupit novy.
Odpovedať
@dominik_galaba moj muz nie je len bezny sledovatel tv, trochu sa do toho aj vyzna a urcite bude chciet najlepsiu aka sa bude dat kupit v cenovej moznosti. Dakujem 🙂 @robco_99 ano uz sme aj servis zistovali a bolo nam povedane ze sa to neoplati opravit ale radsej kupit novu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1329 nebudem súdiť, ale keď je "fajnšmeker" a mal Philips TV, tak mi tu niečo nehrá .... Kvalitné 100hz panely sú v iných cenách, samozrejme rátať okolo 800-900€ za 100Hz v nejakej štandardnej výbave a výbehový model. Za mňa osobne, zbytočne 100hz, pretože 50hz s dnešnými technológiami úplne postačuje aj pre bežných a náročnejších ... nároční už nebudú loviť v kategorii do 1000€ ale radovo podstatne vyššie. Držím palce pri výbere. Hlavne nech veľa číta recenzie a podstatné veci a nie marketingové bullshity. 🙂
Odpovedať
@dominik_galaba ja som bral 65palcovy 100hz za niakych 2 tis. Pouzivam to na PS 4 ku Neskutocna kvalita obrazu ja som spokojny A nelutujem ze som nesiel do samsungu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek jop ale 100hz 65" je proste pecka už slušný televízor aj na gaming .... 😉 nech ti slúži dlho predlho na bežné sledovanie TV stačí aj 50hz s technológiami ktoré obraz spravia pekne plynulý... sú ale aj takí ktorí majú oči a jednoducho im to nereže. Každý sme iný, ja som bežný sledovatel TV / Serialov / Filmov a nepotrebujem nejakú EXTRA SUPER kvalitu, ale zas nekupim najlacnejší televízor. Aktuálne zvažujem Projektor od Xiaomi ... FHD 100" (na 4k nebude budget) ale len na Filmy / Serialy .... YT. Viac ma telka nezaujíma.
Odpovedať
@dominik_galaba @gkrivanek tak vtedy sme brali co sa dalo a bol to TV cisto na bezne sledovanie. Momentalne sa ideme stahovat a muz si do obyvacky spravil domace kino dolby atmos (proste repraky uplne vsade aj za strope) a k tomu uz treba poriadku telku a aj na 4K filmy nech sa to pekne pozera 😁😄
Odpovedať
@tatiana1329 aky ma rozmer obyvacka. Nech si dobru velkost vybere lebo bude lutovat. Ja sedim 5m a 65 je akurat
Odpovedať
@gkrivanek obyvacka ma tusim 22m2... On sniva o 82" 🙈
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1329 tak to je rozpoctom uplne inde. Ak nepojde do vysokych modelov tak to bude len kompromis. Radsej mensiu rozumnejsiu uhlopriecku a vyssi model - ked uz je ten fajnsmeker ... ze. Ale to by mal vediet.
Odpovedať
@dominik_galaba presne tak!!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?