Zastropovanie cien plynu - problem

Ahojte chcem sa opytat ci niekto nemal podobny problem. Byvame v bytovke kde na 8 bytov je jedna spolocna kotolna, ide o novostavbu v lokalite kde pripojenie na teplarne je nemožne. Nas spravca v marci podal ziadost o zastropovanie cien plynu, lenze následne skrachoval a dalsie nalezitosti ( bolo od neho vyzadovane doplnenie informacii ) uz neposlal. Následne okolo maja az jula prestal uhradzat za nas energie ( my sme platili nadalej zalohy riadne) a odpojili nas od plynu, raz aj od vody. To sa nakoniec uhradilo ale dosla nam trpezlivost tak sme rychlo presli do inej spravcovskej. Bohuzial teraz napr v mojom pripade naklady na kurenie (plyn je zavedeny len do centralnej kotolne) stupli z 60 eur skoro 280 eur mesacne. Clovek to prezije ale mame v bytovke aj dochodcov pre ktorych to moze byt likvidacne.. Ma niekto nejaku radu ? skusali sme pisat aj na plynarne ale oni samozrejme velmi ochotní niesu, odberne miesto sa bohuzial prehodit na fyzicku osobu neda udajne. Dakujem za kazdy postreh.
Odpovedať
Myslim ze mate smolu, treba zazmluvnit, uvidime co bude ked prpravia tie zmluvy o enegiach. U Vas je to trosku ine lebo nieste hodnoteni ako domacnosti zrejme .
Odpovedať
Profilova fotka
@lars22 prečo by mal byť problém prepis na domácnosť ?
Odpovedať
@dominik_galaba A na ktorú fyzickú osobu konkrétne by si prepísal spoločnú kotolňu pre celú bytovku s ôsmimi bytmi?
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 na teba.
Odpovedať
@dominik_galaba No ale to by som musel súhlasiť, nie? A teda možno vyzerám ako hlupák - ale nie som.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 to tvrdíš ty. Tak sa dohodnite všetci majitelia, spíšte s notárom zmluvu, určite kompetentnú osobu a spôsob merania / vyhodnocovania spotreby a vybavené.
Odpovedať
@dominik_galaba Tak neviem, samozrejme možno nielen vyzerám ako hlupák ale aj som... To nepopieram. Každopádne dotyčný potom bude zodpovedný aj za všetko ohľadom tej kotolne, včítanie servisu, údržby atď. Však? A teda ja ako hlupák po tom výbuchu v prešovskom paneláku by som nechcel mať zodpovednosť za panelákovú kotolňu pokiaľ neviem nič o vykurovaní, plynových zariadenia a ich prevádzke. Ale ja som len obyčajný hlupák, možno ty by si sa podujal... Prípadne to napísať na niektorého z tam bývajúcich vytrasených dôchodcov, že áno. Ale myslím, že ani oni nie su tak sprostí.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 takže tu hladáš dobrovolníka. Prečo to nenapíšeš hneď ?
Odpovedať
Ja vam drzim palce,obzvlast cez zimu,aby ste to vyriesili co najskor a co k najlepsej spokojnosti vsetkych byvajucich.Zima bude tvrda. Ja si neviem predstavit,v januari rodim 5te a doniest ho domov kde bude max 18stupnov ako vsade pisu,to dietatko treba aj kupkat a v teple a nie este si ohrievat hltacom zase na elektrinu,sa ludia naozaj nedoplatia.
Odpovedať
@dominik_galaba on nehľadá nikoho. Píšeš to nesprávnemu nicku. 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_galaba to je problém toho, že ľudia sa "odpájali" od centr. zdrojov aby ušetrili, ale nejako si neuvedomili, že ten centr. zdroj im garantuje servis a ako také služby aj ceny... teraz sú tieto spoločenstvá brané ako súkr. subjekt a je dosť problém to klasifikovať na domácnosti... taktiež pre nich platia cenníky ako pre súkr. subjekty čo je omnoho viac aj za ele aj za plyn jak domácnosti... takže to je jak písal @toky1 je s tým dosť problém.... za mňa najhoršia možnosť je bytovka, kde majú spoločnú kotolnu , síce vlastnú... keď už vlastné kúrenie nech má každý byt vlastný kotol a vl. odb. miesto, vl. plynomer a tak to je potom napísane na fyz. osobu a klasifikované ako domácnosť.
Odpovedať
Skusil by som poziadat o pomoc energetickeho ombudsmana. https://www.urso.gov.sk/urso-ombudsma...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dominik_galaba Ja dobrovolníka nehľadám a ani som nehľadal. Predpokladám, že ani zadávateľ témy nenájde. Nárast ceny zo 60 na 280 je veľmi nepríjmený. Ale obávam sa, že ešte porastie.
Odpovedať
Profilova fotka
@toky1 zle som ta oznacil 🤭
Odpovedať
Diky za namety a postrehy. Nakoniec to budeme riesit tak ze sa bude pisat na jednu fyzicku osobu ktora zalozi ucet na ktory budeme posielat peniaze za zalohu. Vyratavat preplatky nedoplatky bude nadalej spravca aj ked tak ako keby neoficialne. Pre dalsich ludi riesiaci tento problem plynarne s tym problem nemaju, mame len spisat cestne prehlasenie ze majitelia bytov poverujeme niekoho na koho to bude pisane. Servis kotla, prehliadky atd pojdu z bytoveho fondu ktory ma v kompentencii spravca. Asi aj navysime poistenie bytovky keby nieco. Samozrejme v nasej bytovke to je realizovatelne kedze sa vsetci pozname a je nas len 8 majitelov.
Odpovedať
@emilia25 v princípe je dobré rodiť podľa svojich možností
Odpovedať
@kejsix nechcel som to takto natvrdo, ale v princípe je v dnešnej dobe mať dve deti luxus... A to máme dvoch chlapcov...
Odpovedať
@megdesign Ja to nemyslim nijak osobne.
Odpovedať
@kejsix tak ja svoje dieta dovediem do prijemnych 24stupnov,obmedzovat sa naozaj nemusime ale panelakovy mozu mat radiatory na plne pecky,ked im hriat nebudu tak ich tam budu mat na 2 veci.Takze drzim palce vsetkym co byvaju v panelaku,a v tom to pripade drzim palce nech to vyriesia co najrychlejsie a k spokojnosti vsetkych.
Odpovedať
@megdesign luxus?
Odpovedať
@lars22 to je super,ze ste to vsetko poriesili.
Odpovedať
@emilia25 Odkedy je 24 prijemnych?
Odpovedať
@kejsix tak ked bude zima,bude aj 26.Ale to uz bolo moc horuco,zas prehrievat tiez nechcem.a 22 bola zima,tych 24 je akurat.
Odpovedať
Tieto presahy z modreho konika su strasne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?