Zastupovanie v správnom konaní

Dobrý deň. Solnomocnili sme právničku na všetky úkony v konaní. Chcem sa spýtať, či môžem zasahovať do konania napríklad spísaním vyjadrenia pre úrad aj vo svojom mene, hoci ma zastupuje právnicka osoba? Či úrad ten môj papier vezme do úvahy alebo mi ho musí spísať právnička? Ďakujem
Odpovedať
@m_kom Samozrejme, že môžete byť priamo účastný v konaní aj vy, stále ste účastníkom konania.
Odpovedať
@m_kom áno môžeš, avšak môže nastať problém ak sa s právničkou budete vo svojich vyjadreniach rozchádzať ( úrad v správnom konaní nemôže vychádza z dvoch protichodných tvrdení toho istého účastníka konania). Nie je mi však úplne jasné, prečo nechceš komunikovať právničkou ak si ju poveril v danom konaní na právne úkony. Ak nechceš aby ťa zastupovala, treba odvolať svoje splnomocnenie na zastupovanie.
Odpovedať
Ide o to, ze v niektorych nazoroch sa s pravnickov nezhodujeme a nie je velmi zo zakona za spisanie urcitych veci , hoci my sme o nich presvedceni, aj ked nejakym padnymi dokazmi a vyjadreniami. Teda viem len, ze v tomto ona samotna dava od toho ruky prec, nakolko sme sa nezhodovali v nazoroch. My sme jedno vyjadrenie uz poslali v mene svojom a manzelkinom ohladne dokazovania skutocnosti. Tak len ci nam to urad bude akcpetovat, ked je pravnicka zastupena v nasom mene na cele to konanie a zmluvu sme s nou nezrusili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?