Kondenzacny kotol Buderus - problem s hlukom

Ahojte, potrebujem poradit s hlucnostou kotla. Mame kotol Buderus v technickej miestnosti, ktora je oddelena 30 kou itongovou stenou od domu. V izbe na stene ktorej je kotol namontovany, permanentne pocut monotonny zvuk bez ohladu na to ci kotol ide al nie. Stena ne este zateplena mineralnou vlnou a na nej je sadrokarton. Hluk sa mi nesie po celej stene. Mate s tym skusenosti? Da sa to vyriesit? Kurenar tvrdi ze hluk nesie konstrukcia sadrokaetonu. Dakujem za pomoc
Odpovedať
@lilac Ak ten hluk vydáva kotol, treba odhlučniť zavesenie kotla pomocou nejakých gumových podložiek či silentblokov. Darmo budeš zatepľovať stenu minerálnou vlnou, keď sa hluk šíri v celej stene.
Odpovedať
@lilac problem Buderusov je v tom, ze v pripade ekvitermickej regulacie obehove cerpadlo bezi non-stop aj ked nekuri, mozete skusit znizit jeho vykon, co znizi hlucnost. Neviem si uplne predstavit ako je riesenia ta sadrokartonova stena, ale konstrukcia mala byt od steny oddelena penovou paskou na to urcenou.
Odpovedať
@lilac mne huci viessmann ked hori - rezoinuje stena, a to som ho uz podlozil meakou gumov, casom to vyriesim ze mu spravim nohy a odlahcim tak stenu. Ked som povedal servisakovi / predajcovi ze co to, on ze sa este nik nestazoval. Podla mna traplne ten zaves kotla mal byt na gume - supacke firmy ze to tak nerobia.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell šupackej firme treba v prvom rade povedať z čoho je stena. Pochybujem,že majú rengenové oči 😀
Odpovedať
@poliacik321 rontgenove oci netreba....ked vrtas do steny tak vacsinou vidis z coho je, ci?
Odpovedať
@sysell máte napi...č steny a riešite tu zlé zavesenie kotlov ani o jednom neviem ktoré by bolo zavesené na gumách:))))) a na normálnej stene žiadny nehrkoce!
Odpovedať
@gkrivanek nepocul si jasne lebo su to vsetko hovno firmy. Jasne vsade mudre rady ako priecky nekotvit len dat posraty pliesok vsetko sa dilatuje a potom stena hovno drzi. Pokial to memas na dakej hrubej nosnej neni taky proble aby ta stena rezonovala a hucala
Odpovedať
@sysell sadrokartonová stena patri do kancelárie a nie do domu :)
Odpovedať
@gkrivanek mam ytong asi 125mm je to
Odpovedať
@sysell tam potom musí byť niekde zrada v kotli lebo bežné to nieje.
Odpovedať
@gashtaan sadrokarton tam nie je teraz mi manzel vravel :)
Odpovedať
@sysell ty budes asi nejaky odbornik na akustiku, ze?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan hudobník
Odpovedať
@gkrivanek @gashtaan buzny co sam vam nezda, ked kotol hori tak vzdy trochu huci a tak sa ta stena chveje, moze to byt velka zhoda ze zrovna ta frekvencia na nu posobi ale je to tak, . Co vam to mam nahrat na video? śkusim ak to bude pocut na mikrofon. Co to ma spolocne z hudobnikom, ked uz mas som asi 2 semestre hluk a vibracie :-p
Odpovedať
Kričí zákazník na kúrenára: "hučí mi kotol". Kúrenár: "Ja vám nerozumiem čo hovoríte, hučí Vám kotol".
Odpovedať
@sysell to aby ti Ytong 125 ka chvela od kotla je zaujímavé nemáš tam namiesto kotla náhodou atomový reaktor ? aha máš aj mikrofon veď vravím že hudobník
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, nasiel som tuto staru temu, tak by som ju chcel obnovit. Tie mam problem s vibraciami kotla. Kotolnu mame na poschodi, hned vedla spalne. V niektorych castiach spalne kotol neznesitelne pocut, v inych rohoch je to ako tak v norme. Kotol je uchyteny na nosnej stene z tehly o hrubke cca 50 cm. Jedna sa o kotol Protherm Lev. Tiez som rozmyslal ze podlozim pod kotol nejaky gumove podlozky, ale mam pochybnosti ci to vobec pomoze. Druha moznost je premiestnit kotol na druhu stenu, priecku o hrubke cca 15 cm. To vsak neviem ci bude mozne vzhaldom na polohu komina a inych potrubi. Vyriesil tento problem uz niekto nejak efektivne?
Odpovedať
Odhlučnenie polystyrenom by nepomohlo??
Odpovedať
@andrew87 To komu napadlo umiestniť kotol na stenu susediacu so spálňou? Ešte si ani nevyskúšal tie gumené podložky a už pochybuješ o ich účinnosti? Podložku nedávaj len pod kotol. Celý kotol musíš upevniť tak, aby sa vibrácie z neho nedostali cez skrutky do konštrukcie domu.
Odpovedať
@chrobak7 vies mi aj konkretne povedat ako ten kotol upevnit aby sa to cez skrutky nedostalo do konstrukcie? Su na to nejake "silenbloky" ?
Odpovedať
@andrew87 Nie je to síce kotol, ale ja som tak "antivibračne" upevňoval domácu vodáreň pri studni. Použil som ako podložku tú gumu, ktorá sa dáva pod práčku. Na fotke to nie je vidno, ale tá guma je aj zospodu. Teda na spodku pod drevom je guma, potom na skrutke veľká podložka a potom je krídlová matka. Diera v dreve je väčšia ako skrutka, aby sa skrutka nedotýkala dreva a neprenášala vibrácie na dosku a potom stenu. Podľa situácie dal na celú plochu pod kotlom takú nejakú gumu a aj pod skrutky, ktorými budeš uchytávať kotol daj veľké podložky a takú nejakú gumu. Ja som mal napr. priamo s kotlom takú samolepiacu penovú podložku cca 2 mm hrubú, ktorá sa nalepila na zadnú stranu kotla, aby sa kotol neopieral o holú stenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?