Nastavenie kondenzacneho kotla k radiatorom

Ahojte potreboval by som radu. Mam kondenzacny kotol vaillant ecotec plus 256/5-5 a po dome mam radiatory. Zaujimalo by ma ci je vyhodnejsie nastavit kurenie aby som mal po cely den (napr. od 7:00 do 21:00) nastavene jednu teplotu alebo nastavit casove okna kedy ma kurit a kedy pouzivat stiseny rezim. Co je pre kondenzacny kotol lepsie a pre mna uspornejsie. Za odpovede dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mifoc sledovať plynomer...raz kúriť jedným spôsobom,druhý krát druhým spôsobom. A potom porovnať..chlope chlope..ako Ti odpovedať keď neviem nič o dome ani spôsobe života v ňom 😊
Odpovedať
No sme tam nastahovany asi dva mesiace. Dom je dvojpodlazny ma 400m2 z toho asi 300m2 je uzitkovych ktore su vykurovane. Mam tam termostat s ekvitermikou a zapojene aj vonkajsie cidlo. Chcel som hlavne ci niekto nema nieco podobne a vychytane na tom chyby a vedel by nieco poradit...plynomer sledujem len pri kazdej zmene v nastavenach by to bolo nadlho a nie vzdy su podmienky tie iste (pocasie atd)
Odpovedať
Profilova fotka
@mifoc radiatory sú vhodné na rozdielne teploty v čase, keď nie ste prítomní, treba poznať čas, keď potrebujete zvýšenú teplotu a pokusom zistiť predstih. Ale znížením teploty sa dá ušetriť aj preto, že kotol častejšie pôjde v kond. režime.
Odpovedať
Profilova fotka
@mifoc no podľa mojich skúseností ak je ten dom ,,staršieho dáta" tak v ňom budú radiátory predymenzované,čiže v pohode by malo byť keď kotol pôjde na cca 40-50st. Čiže v kondenzačnom režime. Potom by som odporučil kúriť stále nízkou teplotou.
Odpovedať
To je novostavba. Odkupili sme rozostavany dom v ktorom uz boli nizko preklady a nedalo sa ist s podlahovým kurenim. Radiatory sme dali predimenzovane kvoli KK. Len nemam stym moc skusenosti ako to ponastavovat. Aj technik comi spustal kotol to nastavil odhadom ze casom sa uvidi a prestavi.
Odpovedať
@mifoc Okrem už spomenutých možností je dobré na niektoré radiátory namontovať termostatické hlavice ( najlepšie digitálne), ktoré v čase, keď v miestnosti nie je potrebné kúriť, prestavia teplotu na minimum. Taktiež v miestnostiach, kde sú iné zdroje tepla (kuchynský sporák, komín) termostatická hlavica udrží optimálnu teplotu a miestnosť sa neprekuruje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?