Kde nám môžu umiestniť stĺp s osvetlením?

Staviame v novej ulici kde nie su siete. Uz tam stoji par domov, ma sa tam rozsirovat verejne osvetlenie. V planoch to ti sikovnici dali tak, ze mame stlp priamo pred domom v strede pozemku. Ostatne domy to maju na hranici pozemku a 2 pripady su ako my. Komu tu osadzali elektrikari osvetlenie? Zevraj sa to namera napresno az ked sa to bude kopat..... Dajte mi nazory...
Odpovedať
@stavitelka1 hovorte najskor so stavbyveducim, my sme takto po dohode pri montazi pripojok upravili ich umiestnenie a nestalo to nic. S lampou to vsak moze byt komplikovanejsie, lebo tam by mali byt kvoli svietivosti zachovane vzdialenosti medzi stlpmi.
Odpovedať
@stavitelka1 ved budeš mať osvetlený dom i nádvorie zadarmo, dokonca môžeš i čítať len pri vonkajšom osvetlení, ak by tam malo byť vonkajšie vedenie na stlp vzduchom, požadoval by som kábel alebo najlepšie napájanie zemou, plocha na stlp sa vyjme s tvojej parcely
Odpovedať
Zabudla som dodat ze to ma byt pred vchodovymi dverami na ceste.
Odpovedať
@stavitelka1 My sme stavali vlastnú cestu so sieťami aj s osvetlením, na cca 130 metrovej ceste 5 stĺpov pouličného osvetlenia. Lampy sme si určili my, kam chceme. Ale my (vlastníci pozemkov na ulici) sme boli staviteľmi, takže nebol problém. Inak najväčší gól je, že tie lampy nesvietia, lebo cesta je súkromná a obec osvetlenie kvôli tomu nezapojí. A my, ako súkromné osoby nemáme šancu zapojiť tie lampy ani na vlastné náklady - elektrárne pre pouličné osvetlenie elektromer fyzickým osobám nedajú. Tá tvoja lampa je kde naplánovaná? Čo to znamená, že pred vchodovými dverami? To by si mala rovno pred bránkou? Alebo je na úrovni dverí do domu? Keď to budú robiť, treba sa dohodnúť s majstrami, aby to posunuli - pokiaľ ide o posunutie + - 1 meter.
Odpovedať
@chrobak7 je to naplanovane pred malou brankou. Na ceste nie je chodnik, ma tam byt zelene pasmo. Takze sa moze stat ze ked vyjdem z domu, otvorim branku a za 1 m tam bude stlp. Celkovo sa mi ten napad davat stlp do stredu pozemku nepaci.najradsej by som to mala na hranici pozemku. No a ako to mienite vy doriesit?
Odpovedať
@stavitelka1 Čo myslíš doriešiť? Kam umiestniť lampu? Tá už je osadená, dal som pozor, aby to bolo mimo brány. Tu je fotka, ako to je: https://www.modrastrecha.sk/forum/plo... To svietenie nedoriešime. Jediným riešením je predať za 1 € všetko - celú ulicu aj s cestou a osvetlením mestu. Do projektu je zbytočné vŕtať, ten už nezmeníš. Ako som vyššie písal - keď budú osádzať tie stĺpy, tak ho nechaj osadiť kúsok ďalej. Alebo si posuň bránku. Ani na hranici pozemku nie je dobré mať stĺp, bude ti zavadzať pri výstavbe plota. Ak ho obmuruješ, tak zase môže byť problém pri údržbe - natieraní prípadne výmene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?