Pozemok na chatu

Anonymný autor
Autor diskusie
Dobrý deň prajem, Chcem sa spýtať či ste niekto riešili podobnú situáciu ako píšem nižšie poprípade či by ste mi vedeli dať kontakt na niekoho kto by mi vedel pomôcť. Situácia je nasledovná: momentálne nie som vlastníkom parcely, ale mám možnosť získať 1/2 podiel výmenou za iný môj pozemok, po nadobudnutí spoluvlastníckeho podielu by som chcela túto polovicu geometrickým plánom rozdeliť ešte na štyri rovnaké časti (každá cca 800 m²), z každej z týchto štyroch častí plánujem vyňať približne 100 m² na výstavbu rekreačnej chaty (zastavaná plocha) Pred uskutočnením výmeny si potrebujem dať odborne preveriť: či je pozemok vhodný na výstavbu rekreačných objektov, a či by bolo možné geometrické rozdelenie pozemku aj s následným vyňatím časti z pôdneho fondu a získaním súhlasu obce k výstavbe.
Odpovedať
Profilova fotka
najskor by som si dala spravit uverenie na obecnom alebo stavebnom urade, ci sa vobec da na tom pozemku stavat rekreacny objekt – teda ci je to v uzemnom plane obce vedené ako plocha na rekreaciu alebo byvanie. ak nie, uz tam moze byt problem. dalej by som si zavolala geodeta, ten ti povie, ci sa to da realne rozdelit na 4 casti, ake budu pristupy, ci bude mozne vyhotovit geometricky plan tak, aby to preslo na katastri. a co sa tyka vyjatia z pody, tam ti to vie pozriet pozemkovy urad (odbor pozemkovy a lesny na okresnom urade), oni ti povedia, ci sa da ta cast vyniest z pody a kolko to bude stat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Dobrý deň prajem, Chcem sa spýtať či ste niekto…
Mimo všetkého, ak je to v extraviláne, tak na to drobenie môžeš zabudnúť ...
Odpovedať
Len aby si nevymenila cenný stavebný pozemok za lúku, kde druhým spoluvlastníkom je mŕtvy a môžeš tam mať max včelín.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok:

Dobrý deň prajem, Chcem sa spýtať či ste niekto…
Ako prvé je potrebé navštíviť miestny úrad a tam zistiť z územného plánu, či je vôbec z danou oblasťou počítanou na zastavanie a ak áno, tak za akých podmienok. Pokiaľ toto nie je, aktuálne sa nepohnete. Možnosti potom máte táke, že ak si to vymeníte, tak budete iniciovať zmenu územného plánu, je to však beh na dlhé trate, ktorý Vám v konečnom dôsledku mieste zastupiteľstvo vôbec nemusí schváliť a územný plán nezmení.
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie
Rada by som sq vyhla komunikácii s obecným úradom pretože tam keď poviem svoj zámer tak to zrazu vie cela dedina... nedá sa to obísť respektíve že by to za mňa riešila tretia osoba ?
Odpovedať
riešenie = advokát. Chaty sa momentálne skoro vôbec nepredávajú, úver banky na chaty/rekreač. pozemky nedávajú. Ak nemáte dosť vlastných problémov, choďte do toho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?