Zle osadenie domu na pozemok geodetom

Zdravim chcel by som sa opýtať niekoho či nemáte skúsenosti.Staviame rodinný dom a uličná čiara je nastavená na 5,5m geodet ktorý nám zameral dom na pozemku chybné namiesto 5,5m na rohu domu zameral stenu pri vchode na 5,5m a roh domu presahuje hraničnú čiaru.Co by som mal teraz urobiť aby nebol problém??Zistilo sa to pri zameraní rozostavaného domu čiže už aj múri sú vymurovane.Dakujem za každú odpoveď ktorá pomôže.Dakujem prikladám aj zameranie terajšie a kde mal pôvodne byť.
Odpovedať
@filip0308 No nič, zbúrať a postaviť nanovo. :-D Buď to necháš tak, a uvidíš, či to stav. úrad zistí pri kolaudácii, alebo zájdeš na SU a povieš, čo sa deje a aký postoj majú k tomu. Možno ti povedia, že to je zanedbateľná chyba.
Odpovedať
No ine moznosti asi nevidim, tiez si myslim ako chrobak, ze bud to nechate tak a budete dufat, ze si to pri kolaudacii nikto nevsimne alebo pojdete na SU, priznate sa, poviete, ze sa stala takto chyba a budete dufat, ze vam to nebudu kazat prerobit.
Odpovedať
Profilova fotka
@filip0308 pokial mas papier od geodeta, tvaril by som sa ze je vsetko v poriadku. Pri kolaudacii si to pravdepodobne nikto nevsimne a ked ano, treba zavolat geodeta nech to vysvetluje. Ine riesenia budu znamenat asi papierovacky.
Odpovedať
@filip0308 @lukso88 Osobne si ale myslím, že do takých detailov pri kolaudácii nepôjdu, aby si zobrali meter a merali osadenie domu a vzdialenosti od ulice. Na dokladoch, ktoré sa dávajú ku kolaudácii, mám pocit, že sa nikde neuvádzajú vzdialenosti alebo rozmery. Takže z papierov to nebudú vidieť, či je dom 4 alebo 5,5 metra od uličnej čiary. Ak aj na to prídu, zahraj sa na Nevedka a čuduj sa spolu s nimi. Zval to na geodeta a robotníkov, že ťa neupozornili. V najhoršom prípade obídeš s nejakou malou pokutou. hotový dom kvôli takej banalite určite nedajú zbúrať. Ja by som to nechal tak a pevne veril, že na to nikto nepríde.
Odpovedať
@chrobak7 Tak to je pravda, sam som to este nezazil takze neviem do akych detailov az zachadzaju pri kolaudacii :-D
Odpovedať
@lukso88 U mňa boli. Pokukali interiér, porovnali, či sú miestnosti rozmiestnené tak, ako je v projekte, spýtali sa na odvod dažďovej vody, skontrolovali, či som doložil všetky požadované dokumenty (napr. revízne správy), skonštatovali, že dom je obývateľný a bolo. Rozhodnutie ešte nevydali, lebo najprv musia vydať kolaudačné rozhodnutie na cestu a to bude asi do mesiaca.
Odpovedať
@chrobak7 Ja to iba takto zbezne kontroluju? Ja som myslel, ze sa v tom tak viac vrtaju, to si uz potom neviem predstavit co musi byt zle na dome, ktory neskolauduju :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lukso88 pred kolaudáciou musíte požiadať o zameranie domu pre určenie adresného bodu. Toto zameranie sa vkladá do katastra. Ak to nenapadne sused, iní si to nevšimnú.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukso88 neboj to ide rychlo, specialne ak si niekoho nakakal :). Potom predkladas dokumenty o zhode ku kazdemu materialu, tlakove skusky, stavebny dennik, ked treba aj meter sa chyti do ruky a EC je tiez vdacny zdroj veci preco neskolaudovat :). A nedajboze ak sa ozve sused....
Odpovedať
@jan45 Zameranie adresného bodu netreba ku kolaudácii. To treba až k prideleniu orientačného čísla.
Odpovedať
@filip0308 neboj sa merať to nikto nebude 😂 kolaudácia je ako maturita - formalita 😂 aj u nás prišla nakukla do každej miestnosti na 2 sekundy a bolo po kolaudácii vonku bolo v tom čase blato takže to vyzeralo nejak tak ze ah tam mate studňu tam žumpu dobre poďme dnu 😁😁jediný problém vidím pri tom adresnom bode ktorý treba ku supisnemu číslu..geodet to robí väčšinou z toho osadenia domu takto bude musieť ísť zmerať osobne ten bod alebo aj adresny bod bude chybný čo aj tak nikto riešiť nebude takže pohoda klidek
Odpovedať
@jan45 @johny27 ku kolaudácii sa dáva Geometrický plán na porealizačné zameranie stavby, úradne overený. resp ak máš už zapísanú rozostavanú stavbu a nezmenili sa vonkajšie rozmery ani ten nepotrebuješ. Adresný bod je niečo úplne iné, je to protokol o zameraní adresného bodu , dáva sa k žiadosti o určenie súp. čísla a v katastri sa vôbec neeviduje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@johny27 ako kto a ako kde... ja som mal tiez kolaudaciu s tetou z uradu za pol hodinu vybavenu, ale ini susedia co dostali jej kolegynu mali kolaudaciu na par mesiacov - dusila za kazdu hovadinu.
Odpovedať
@filip0308 kolaudacia ta nemusi trapit a keby si nahodou este potreboval geodeta, tak si zavolaj toho isteho sikulu a keby mu nahodou daco nevychadzalo tak mu vysvetli ze nech radsej spravi aby dobre bolo, alebo si zaplati za svoju chybu :-p
Odpovedať
Profilova fotka
No u mňa boli dve hodiny a nešlo teda o žiadnu formalitu. Áno, dali si kávu a chlebíčky, ale porovnali porealizačné zameranie s pôvodným. Mne by to neprešlo. Môžeš sa spoliehať, že si to nevšimnú, ale nevieš, na koho natrafíš a radšej si zisti dopredu, čo to bude obnášať, keď to zistia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?