Koľko kópií kúpnej zmluvy treba na kataster?

Prosim Vas: Kupnu zmluvu a navrh na vklad treba podat na kataster v kolkych vyhotoveniach? Vsetko overene? Kym - notarom, ci staci matrika? A treba overit podpisy oboch predavajucich a oboch kupujucich manzelov? Vraj staci predavajucich overit? Ide mi o minimalizaciu nakladov na pre nas nepotrebne veci . Minimum zmluv a overovani podpisov, len nech je kataster spokojny, nam tie zmluvy naozaj netreba, ale LV ano :-) Dakujem
Odpovedať
1
2
6
Ahoj lubak, my sme davali zmluvy v 6 vyhotoveniach - 2 na kataster, 2 nám a 2 predávajúcim - všetko overené (my u notára, ale vraj stačí aj matrika - a je podstatne lacnejšia, to som ja nevedela), u notárky automaticky overovali všetky podpisy (som si tiež myslela, že len predávajúcich, ale ani sa nás nepýtali a spravili to) - a teda nám to vynásobili 6x4x 76SK - cca 1700SK, návrh na vklad - 2000SK (kolok)
Odpovedať
Dik, presne to som potrebovala vediet. Skusim sa teda po matrike pozriet :-)
Odpovedať
Ahoj, ja som to minuly tyzden riesila a podla zakona tvoj podpis na zmluve nemusi byt overeny, iba predavajucich, takze nejaku tu tisicku usetris. Ja som to podavala aj do banky a na kataster do Senca a mala som 9 originalov - 2 predavajucim (su to surodenci, tak kazdemu jeden), mne jeden, banke jeden a na kataster chceli 5. Staci overit aj na matrike. A overit podpis oboch predavajucich, ak je to ich spolocny majetok...podla toho ako je to napisane v zmluve - my tam mame, ze dom v polovici jedneho surodenca a v polovici druheho...
Odpovedať
my sme mali 4 KZ, podpis predavajuceho overovala notarka v realitke, kde byt predavali, takze to islo na ucet predavajuceho, nase podpisy sa neoverovali, stacil OP na kataster staci dat jednu KZ a jeden navrh na vklad a tie vam oba po zapise vratia aj s LV - prvy vypis je zadarmo a poslu vam ho domov (vsetkym zucastnenym)
Odpovedať
lubak na kataster ti treba toľko overených zmlúv koľko je účastníkov konania + 2, takže ak sú dvaja kupujúci a dvaja predávajúci to sú spolu štyria + 2 je 6, takže na kataster ti bude treba 6 zmlúv, návrh na vklad ti stačí 2krát, jeden podáš a na druhom ti potvrdia že to prevzali a ten si necháš, čo sa týka overovania podpisov môžeš ich overiť u notára alebo na matrike ako chceš, ale na matrike je to lacnejšie asi o polovicu (30 až 40 Sk), overujú sa len podpisy predávajúcich na všetkých zmluvách, ktoré idú do katastra, návrh na vklad sa neoveruje a na kataster ti bude treba aj ten kolok neviem presne aký to sa spýtaj na katastri ale myslím že 2000,-- Sk.
Odpovedať
Babenky, vsetkym pekne dakujem. Ste zlate. Baba na katastri mi potvrdila, ze kupnych zmluv tolko, kolko je ucastnikov plus 2. Stacia, ako pisete predavajuci overit a potvora, bola dost nevrla.... na otazku, kto to moze overit, ci staci matrikar - mi diplomaticky odpovedala, ze "kupna zmluva musi byt zviazana a overena". Na to som jej povedala, ze ... "hm, tak asi notar". Neodpovedala dalej. Skusim ist na matriku ved budu vediet, ci take overuju :-) A hadam nebude vadit, ked tam nebude to notarske "zviazanie" s tym bielo modro cervenym spagatikom :-) ..to matrika asi nerobi.
Odpovedať
Ahoj lubak.Mne sa zda, ze aj na matrike ti papiere previazu tym modro-bielo-cervenym pasikom :-D.Ja som davnejsie davala overit na matrike podpisy na studensku pozicku a tam mi to zviazali.!Pekny dnicek.
Odpovedať
Nie na kazdej matrike zväzuju snurkou (lebo o tom nevedia), ale spravne by to malo byt zviazane - ze ide o jednu listinu, ak ti nezviazu, upozorni ich na to, lebo sa stane, ze ti kataster takuto listinu odmietne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
my sme davali overit na obecnom urade - 30 sk za podpis. hore ako som mala zopnute zmluvy tak prelepila lepkou a dala peciatku, tak myslim ze je jasne ze ide o jednu listinu. a chcela som sa opytat navrh na vklad podpisuju kupujuci aj predavajuci (tak som nasla na nete jedno tlacivo) navrh na vklad sa neoveruje este stale ( :-N )? dakujem
Odpovedať
ahoj. navrh sa neoveruje a podpisuju ho vsetci - aj predavajuci aj kupujuci.
Odpovedať
dakujem. ;-)
Odpovedať
nemas za co ;-) my sme ho boli podavat minuly tyzden takze to je cerstve
Odpovedať
Článok sa načítava...
joooj, tak to ak sa nenahnevas budem si chodit k Tebe postupne po info :-D
Odpovedať
kludne ;-)
Odpovedať
takze dnes este idem pre autogram na navrh na vklad a zajtra sup ho odniest ;-)
Odpovedať
ahojte, navrh na vklad staci, ak podpise jeden z ucastnikov (nemusia byt vsetci podpisany) - najcastejsie ten, kto to pojde na kataster cez podatelnu aj podat. :-)
Odpovedať
Ahojte, alenezabudnite, ze pokial navrh na vklad podpisuje len jeden z ucastnikov zmluvy, tak ho musi sam aj podavat, t.j. ze na zaciatku navrhu sa napise len jeho meno a dalsie jeho udaje.
Odpovedať
ahojte.mozno som v trosku inej teme, ale suvisi to. davame návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností. je tam kolonka, ake zmeny v liste vlastnictva treba urobit. co mam napisat do v casti C - tarchy, ked kupujeme byt z hypouveru a vlastnikom je vlastne banka,lebo bytom rucime?neviete mi niekto nahodou poradit?dakujeeeeem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
baby poradte ja mam KZ 3x a potrebujem 4x aby som podala navrh na vklad, staci ofotit a overit? alebo ako ziskat tu stvrtu lebo ti co nam predavali su mimo svk.?
Odpovedať
sue: mozes ju kludne ofotit a overit, aj my sme to tak robili. Len budes platit za kazdu overenu stranu, ale to asi nevadi :-)
Odpovedať
a baby navrh na vklad musi podpisat aj predavajuci ci len kupujuci.
Odpovedať
podpisuje ten kto podava navrh na vklad... takze ak je v hlavice uvedene iba tvoje meno, tak podpisujes iba ty (aj keby ste kupovali dvaja ci viaceri)... staci totiz jeden podpis... to je uz len formalitka podanie navrhu na vklad... niekto to urobit musi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, neviete mi, prosím, poradiť? kedy je nutné prikladať k návrhu na vklad aj znalecký posudok? len keď sa nehnuteľnosť kupuje na hypotéku, alebo vždy? ďakujem.
Odpovedať
Varticek znalecký posudok sa prikladá, ak treba vypočítať daň z predaja alebo notár si určuje z tejto ceny svoju odmenu. V kúpnopredajnej zmluve musí byť uvedené, že daň z predaja je osolobodená podľa §9 zákona o dani z príjmu. Ak sa daň platí, tak musí byť aj znalecký posudok.
Odpovedať
znalecky posudok sa ku kupnej zmluve nepriklada. Je len na to, aby sa do kupnej zmluvy uviedla cena, za aku sa nehnutelnost predava alebo kupuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Poradite aj mne: z akych dovodov moze kataster odmietnut navrh na vklad? Vrati vtedy kataster peniaze?
Odpovedať
A co predavajuci? Ked zaplatim peniazky napriklad za pozemok, tak mi odmietnuti navrhu na vklad na kataster musi vratit peniaze?
Odpovedať
riesenim je notarska uschova. kataster nevracia peniaze. odmietnut vklad moze z lubovolneho dovodu.
Odpovedať
Profilova fotka
riešením je vinkulovaný účet ;-) je to lacnejšie a bezpečnejšie kataster peniaze nevracia a odmietnuť nemôže z ľubovolného dôvodu, kuk zákon, kedy môže, je to tam taxatívne vymenované ;-)
Odpovedať
tilly vinkulovany ucet je lacnejsi ako notarska uschova, ale z hladiska bezpecnosti tam hrozi to, ze ak ma jeho majitel exekuciu, tak exekutor siahne na peniaze bez ohladu na to, na aky ucel maju sluzit. notarska uschova je podstatne drahsia, ale na tie peniaze exekutor nemoze (na 99% som si ista, nie na 100%, lebo taketo veci som riesila naposledy pred 2 rokmi) hga ako pise tilly kataster ma presne vymenovane dovody, kedy moze navrh na vklad odmietnut, alebo len prerusit, posiela o tom ucastnikom vyrozumenie
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?