Kataster - zmluvy

Profilova fotka
Ahojte Co vsetko zaujima kataster pri vlklade o zmene vlastnickeho prava. Lebo s byvalim priatelom sme sa rozisli v dobrom a tak sme napisali zmluvu o vysporiadani spoluvlastnictva "na kolene". Pojdeme ju podpisat notarovi, ale neviem ci mi ju kataster nevrati. Nemala by byt zla, ale kto vie akych tam maju pravnikov. Ako sa to potom riesi s Danovym uradom? Mam ist nieco nahlasit niekam, alebo do danoveho jednoducho napisat prijem? A prijem je rozdiel medzi tym co som do toho dala a co dostanem naspat, ale ako vydokladujem kolko som do toho dala ked som si vsetko neodkladala? Dokedy to mam cas riesit ? Az do dalsieho danoveho priznania? Ako presne vedia na katastri ci je suma adekvatna?
Odpovedať
to je vaša vec ako sa finančne dohodnete na katastri chcú len DVE overené kúpne alebo darovacie zmluvy, kde je presne zadefinované, KTO bude vlastníkom nehnuteľnosti a overené podpisy obidvoch strán.takže ak by ste si to navzájom predali za napr.1€ - veľmi nadsadené, dúfam, že chápeš, je im to jedno.ide o právne overené tie dva podstané dokumenty, podľa ktorých tieto zmeny vo vlastníctve - do 6.týždňov tuším- zavedú do KP. v tej zmluve by ste mali mať presne číslo parcely, rozlohu v m štvorc, prípadne nejakú tú ťarchu - ak tam je.držím palce.
Odpovedať
Ja este jeden tip, osoby musia byt exaktne zadefinovane. Ja som tam mal meno, rodne cislo a bydlisko a vratili mi to, ze tam chyba este rodne meno a datum narodenia.. Jemne som nechapal, ale je to tak. A este drobnost, koli overeniu podpisov nemusite ist za notarom, staci ktorykolvek obecny/mestky urad. A je to tam aj lacnejsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ettel Prosim ta nevies cisto teoreticky ako to je : Pojdem zapisat rozostavany dom a k nemu sa priklada aj znalecky posudok. Ten je na 150tis. A zmluva o vysporiadani by bola na 1€. Ako to potom riesia? Je im to jedno alebo pripadne to ide dalej na nejaky kontrolny urad?
Odpovedať
overit podpis staci toho kto daruje alebo predava, kto nadobuda ten nemusimat overenz podpis
Odpovedať
@marrad Na dohode o zrušení a vyporiadaní podielového spoluvlastnítva je nevyhnutné osvedčiťpodpisy oboch strán. @zuzkama Ak nebude zmluva obsahovať všetky náležitosti predpísané zákonmi vr. katastrálneho zákona, kataster konanie minimálne prerušení a strany vyzve na opravu podania. Prípadný zisk zahrniete do daňového priznania na budúci rok, zo zisku zaplatíte daň a zdravotný odvod. Ak si dáte do zmluvy 1 euro a v skutočnosti bude vyplatených viac, nei je to právne najvhodnejšie riešenie. Pokiaľ vás však nikto neudá, daňový úrad sám na to nepríde. Druhá vec je či bude vyplatenýá suma podľa "ústnej" dohody a nie podˇal toho, čo je na zmluve...
Odpovedať
@zuzkama myslím, že treba overiť podpisy OBIDVOCH strán, presne tak ako píše draik, tak dajte do zmluvy nejakú "schodnejšiu " cenu, ale keď to bude po vzájomnej dohode, nemal by do toho nikto zarýpať,zvyčajne sa predsa ozýva tá druhá nespokojná strana. pekný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem Vam vsetkym. Uz to nejako doriesime...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?