Vlhnutie a plesen v rohoch nosných stien

Profilova fotka
Ahojte, riešim problém na fotkách aj v názve. prečítal som si čoto otom. Začnem od základu Dom postavili rodicia v 2006 tom každy rok cez zimne obdobie vlhnú kúty stien. Reklamovali sme (odpovede boli vlhkost domu sa dostava von po troch rokoch to nebude a podobne strechari prisli aj viac krat pozriet ci nezateká pre istotu) dnes je to 15 rokov a stav je taký ako je na fotke. Dávam sem aj fotky ked sa dom staval. ÁNO VIEM že je to zle zaizolované a kopec chýb ale až teraz ! Staviam svoj dom a mám o všetkom naštudované a poctivo zateplujem vtedy ako puberťák som sa vtom nevyznal a stavbu realizovali rodicia s dodávatelom. Teraz by som potreboval a chcel Vás poprosiť poradiť... nájsť kompromis. Zhrniem to : Dom je nezatepleny len omietnutý tehla 40cm. Veniec okolo domu je natom asi 3 cm niečo ako PIR doska alebo jak to nazvat to je všetko. Zateplenie podkrovia nad sadrokartonovým stropom je cca 20-25cm minerelanej vaty (podla hustoty predpokladam s lambdou 0,039-0,040) ale aj ta vata je len nad sadrokartonom po kraj nosných stien. nad nosnými stenami nie je. Do úvahy nepripadá rozoberanie podhladu a zeteplenie celého domu. Moje riešenie a opravte ma ked sa mýlim prípadne potvrdte. navrhujem dat dalsiu vrstvu mineralnej vaty (20cm) ale stým ze vata presiahne cez veniec aj s pomurnicou az do podbitia. Mohlo by toto pomocť ? Ďakujem
Odpovedať
Ja mam v 2 rohoch podobne, akurat je to 40 rocny dom, obaval som sa severnej strany ale ta sa zateplila kvoli fasade, ale na juhu mi to robi. Planujem aspon na povale rozlozit nejaku izolaciu ked sa dostanem do stavebnin, snad to pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Nakreslil som rez domom s popisom aby bolo jasne ako to je teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
A toto som premýšlal že by mohlo byť riešenie keďže z vonka sa zateplovať nebude (kvoli presahu, bodovým svetlám okolo domu a podobne)
Odpovedať
Profilova fotka
@tronic keď už to máš tak zle urobené tak skús dozateplovat ako máš nakreslené, poprípade investovať do rekuperacie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?