Vlhky strop + plesen

Zdravim prosim o radu uz som zufaly...5x som to pretrel chemiou proti plesni nechal vyschnut potom farba 2x a par dni je dobre potom sa to zasa objavi uz sa citim ako keby som bol maliar a mam to v kazdej izbe... strop je sadrokarton strecha veznikova a dom ma teraz 1 rok. Vlhkost je v izbach medzi 50-60% vsade mam ceresit odvlhcovac a kurim podlahovou 22-22.5 stupne. Prikladam fotky . Na prvej fotke to je na rohu a tecie to od sadrokartonu po porfixe ,kvapky vody su tam. Ostatne izby su cisto sadrokarton . Je to na roznych miestach nahodne. Kazde miesto bolo uz osetrene proti plesni a pretrete farbou. Moze byt ze dom sa este nevysusil? Alebo ako to mam chalat,izolacia je vsade 37.5 porfix +20 cm polystiren. Aj strecha je odizolovana... dakujem za rady
Odpovedať
Ceresit je zbytočný, nepomôže. Poprosím fotky zo stavby, keď ste robili fasádu a podbitie strechy. Fotky keď sa robil SDK, fotky zateplenej povaly. Názov difuznej aj parotesnej fólie. Vedenia rúr a káblov na povale. Odvetranie krytiny. Ak nechcete verejne, môžete na mail. Kontakty v profile.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Ceresit je zbytočný, nepomôže. Poprosím fotky zo…
@blacksr mile rád by som poslal ale nemam...odvetranie strechy je kedze je tam skridla a pristup na povalu nemam lebo je veznikova strecha
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vlhkystrop:

@blacksr mile rád by som poslal ale nemam...odve…
@vlhkystrop ceresit odvlhcovac je uplne na dve veci, ale vy nemate vysoku vlhkost. Mate tam tepelne mosty alebo vam steka kondenz. Toto je systemova chyba
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@vlhkystrop ceresit odvlhcovac je uplne na dve ve…
@zita19 no a teraz ako to vyriesit :D
Odpovedať
Profilova fotka
Tečie škridla
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vlhkystrop:

Zdravim prosim o radu uz som zufaly...5x som to p…
@vlhkystrop výlez sa robí aj keď je väzníková strecha a dá sa tam spraviť aj menší odkladací priestor väčšinou. To je svojpomocne stavaný alebo kúpený hotový dom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@vlhkystrop výlez sa robí aj keď je väzníková str…
@marsdm to je firmou stavany dom
Odpovedať
no my po zatepleni bojovali s plesnou velmi dlho,najskor na velkej chodbe cela az hore,najchladnejsia stena,bolo tam malo radiatorov,tak do steny vysekal a zasekal z radiatorov trubky,co sa napajal.Tu stenu sme takto poriesili,samozrejme aj strecha aj strop zatepleny. Detska izba v rohu,muz si s tym dlho lamal hlavu,preco to robi.Nakoniec to vyriesil,ze do fasady urobil vetracky nad oknami a mame pokoj,tiez v kupelkach sice zaizolovane boli ale vlhkost nemala kam ist tak do stien a tahala sa kade tade,takze aj dole aj hore sme tiez urobili vetracky do komina,co sa nepouziva.Takze uz dufam,ze aj dom si uz bude pekne sam dychat.Neni dobre,ked sa cely zastesni vsetko a vsade a dom nedycha a vetranie tiez nepomaha.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vlhkystrop:

Zdravim prosim o radu uz som zufaly...5x som to p…
@vlhkystrop keď nie sú fotky tak aspoň bližší popis. Strop je sadrokartón, parozábrana a na tom izolácia? A deje sa to väčšinou v blízkosti obvodovej steny alebo ozaj náhodne? Sú tam niekde bodové svetlá, že by sa dalo pozrieť pod ne?
Odpovedať
Príčinou boli vývody vetrania na povalu. Nedodržanie technických noriem. Tepelné mosty až ako x-tá príčina. = Reklamácia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od vlhkystrop:

Zdravim prosim o radu uz som zufaly...5x som to p…
@vlhkystrop robí to keď mrzne alebo aj jar jeseň? Najskôr pozrieť strechu ak je ok tak zhodiť niekde sadrokartón a vyliezť hore a pozrieť ako je spravená izolácia stropu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?