Kvapka zo stropu - nevieme odkial...

Ahojte, staviame murovany dom (nie svojpomocne) a ked prisli davat podlahove kurenie zistili, ze kvapka zo stropu. Boli sme pozerat povalu, skridla je v poriadku, folia pod skridlou je neporusena, chytali sme vatu ta je sucha. Najviac nakvapkaneho mame v jednej izbe ta ma polovicu stropu sklenu vatu a polovicu tvori podlaha (mini povala) ako presne to je skonstruovane to neviem ale v izbe vidiet polystiren a na povale je OSB doska - vsetko suche na dotyk. Vcera a dnes neprsalo a je horko, je realne, ze ak je nieco porusene, ze by to vsetko vyschlo a preto nevieme najst kde je chyba? Na podlahe stale stoji voda vid. foto. Dokonca aj vata, ktora este trci v izbe na strope je sucha, z ktorej udajne malo kvapkat. Nenapada vas kde hladat chybu? Odkial by sa tam mohla ta voda brat? Nie je to len v tejto jednej izbe, trosku vody sme nasli aj na chodbicke cca 60cm od komina a trosku vody bolo v kuchyni. Alebo je mozne, ze je to z podlahoveho kurenia? Ale kurenari tvrdia, ze uz ked ho prisli davat bola mokra podlaha.. Na foto je cast s polystirenom - strop v izbe a pod tym je tato mlacka...
Odpovedať
@fishy Skuste dat na tu plochu kde to ma kvapkat karton, potom mozno zistite bod od kial kvapka, ale skor by som tipol, ze tie rozvody su derave i ked to je velmi malo pravdepodobne.
Odpovedať
@fishy tomcok dobre hovori, dajte karton a ak to navlhne alebo nakvapka budete to vediet zuzit odkial to ide, dali podlahove aj napriek mokrej podlahe?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dasena82 nebola mokra podlaha, len tam bola taka mala mlacka ako je na foto. Vraj videli ako kvapka z vaty, ale vravim dnes sme to pozerali, boli sme aj na strechce a vsetko je suche, aj keby to vyschlo ok, ale strecha nie je narusena tak kadial by zatekalo?
Odpovedať
@fishy z vady akoze zo stropu? a fakt tam nemate nic? Ani trosku skarku nic?
Odpovedať
@fishy je na strope parozábrana? Bol stavba zavretá napr. celú noc? Robili ste v stavbe niečo čo by mohlo generovať vysokú vlhkosť? Poter napríklad?
Odpovedať
@peter977 parozabrana je, v case ked sa prvykrat nasla voda na zemi bola stavba uzatvorena, teraz sa tam vetra a aj tak bola voda. cca 2 tyzdne tam schnu strojove omietky - miestami maju hrubku az 5 cm kvoli nerovnostiam.
Odpovedať
@fishy tipoval by som to na nejaký kondendz..
Odpovedať
@audinak aj mňa to napadlo ale ak by bol kondenz kvôli vlhkosti v dome, tak by boli aj orosené okná
Odpovedať
@audinak @peter977 @fishy Súhlasím s chlapmi, kondenz jedine, ako píše peter nemáte orosené okná? Niekde musí byť vlhko...
Odpovedať
No nám kvapkami zo stropu, tam kde boli spoje/klince v sadrokartóne to vykcaokavalo. Bola zle urobená izolácia, museli sme to prerobiť a tvoril sa tak kondenz a ten potom po fólií strkal.a vytekala kde mohol 😁. Nezataklo tak ani nič samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
A v spojoch to nemôže byť? Že pretekajú alebo tak? Niekde vlhko byť musí, keď ste tam mali mláku, alebo nevylial niekto niečo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mam podobnu skusenost. Strop porfix + beton a strojove omietky dokoncene asi pred dvoma tyzdnami. Tiez mam na podlahach kondenz lebo od povaly mi ide horuci vzduch a zvysok domu je chladny. ked sa otvoria vchodove dvere a spravi sa prievan, tak to zacne kondenzovat od chodby kde je otvor na stresne schody az po predsien pri vchodovych dverach.
Odpovedať
@andrejl884 viac menej to mam rovnako, akurat na strope mame zatial len sklenu vatu a z casti polystiren (tam kde je povala).. Otvor na povalu je otvoreny vid. foto, prva izba v lavo - tam sa nasla ta voda vo vacsom mnozstve. Na povale je fakt horucava az neznesitelna. Ako je mozne a aj najlogickejsie vysvetlenie, ze je to kondenz, ale okna neboli zarosene :-|
Odpovedať
@fishy presne takto isto mam aj ja tu chodbu aj otvor na povalu. Ked som tam bol cely den tak som si všimol, ze sa kondenz vytvaral ked sa zacalo oteplovat... Takze klidek :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?