Zatekanie zo stropu pozdlz elektrickych kablov

Zdravim, ma niekto prosim skusenost ci nam zateka zo strechy alebo je to skor kondenzacia a zle spraveny strop sadrokarton vs parozabranove folie? Dali sme dole lampu a tam taketo prekvapenie..Nikde inde nemame flaky na stene ani strope. Dakujem vopred
Odpovedať
Môže byť oboje. Pozrite zo strany povaly.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

Môže byť oboje. Pozrite zo strany povaly.
@blacksr Ziadny problem nebol doteraz aj ked prsalo ani minulu zimu ale mavame v tej izbe problem s vlhkostou, strana kde nam nesvieti slnko a steny sme mavali velmi studene aj ked sme kurili..ale zase objavilo sa to po celodenom intenzivnom dazdi..Povalu nemame, plocha strecha.
Odpovedať
Tak nechajte to odkryté a sledujte, kedy sa to objavuje. Vlhkosť: treba veľa vetrať a kúriť aspoň na 20°C. Prípadne pridať radiátor na tú chladnú stenu. Keď zateplíte, povrchová teplota steny sa zvýši. Odporúčam nechať skontrolovať vlhkost v stenách pomocou dotykového vlhkomera. Plus termokamerou steny aj strop.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od xenalara:

Zdravim, ma niekto prosim skusenost ci nam zateka…
@xenalara ja by som to hádal na dieru cez parozábranu .....tou trubkou prúdi teplý vzduch a na jej opačnom (chladnom konci ) kondenzuje a steká päť...... No je to čisto dohad......(treba pohľadať kde ten husí krk končí.....ak nad zateplením tak je to jasné....treba to len zhora utesniť napr. butylkaučukovou páskou a bude pokoj.... )
Odpovedať
Vzdušná vlhkosť sa vyzrážala v studenej káblovej chráničke. Tiež nám to tak robilo (v kúpelni vytekalo spod vypínača :-) ), kým sme nezateplili povalu. Ale pomôže aj upchať chráničku, aby sa tam vlhkosť nedostala...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?