Protipoziarna odolnost stropu ku kolaudacii

Profilova fotka
Ahojte, vyzaduje sa pri kolaudacii aj certifikat o protipoziarnej odolnosti SDK stropu? viem, ze rigips to napr. vystavuje. OPytam sa kvoli stropnym schodom. protipoziarne mam problem zohnat v rozmere aky potrebujem a su brutalne drahe.... Resp. je vobec certifikat o protipoziarnej odolnosti niekde potrebny? mame bungalov s neobytnym podkrovim na odkladanie veci. dakujem
Odpovedať
@dorwin je v projekte poziadavka na poziarnu odolnost? Mam tiez taky bungalov, v projekte ani zmienka, pri stavebnom ani kolaudacnom konani nikto nic neriesil.
Odpovedať
@dorwin na rodinný dom ti netreba mať protipožiarnu odolnosť výlezu do podkrovia.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter @andiablo prave ze v projekte to spomenute je. tak neviem teraz.
Odpovedať
@dorwin Aké rozmery schodov potrebuješ???
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin Ja som mal takého prísneho a "spravodlivého" stavebného dozora a ten trval na tom, že aj sadrokartón a aj výlez do podkrovia musím dať protipožiarne. Poškrípal som si zubami (veď boli drahšie :-D ), ale nechcel som si ho pohnevať a dal som. Na kolaudačnom konaní však o tomto nepadlo ani slovo. Ale zase pýtali sa na kopec iných sprostostí, ktoré odpálkoval práve stavebný dozor... Takže nikdy nevieš, čím Ťa zaskočia.
Odpovedať
@dorwin ja v projekte mam protipoziarnu odolnost, ale pri kolaudacii som mal na strope akurat tak parozabranu... teta z uradu to neriesila. Urcite ale budem robit strop tak, aby som dosiahol EI30, nie len kvoli projektu, ale hlavne kvoli sebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt 70cmx90cm Väčšie nevopchám, lebo medzi väzníkmi mám 96cm
Odpovedať
@dorwin Pozri toto ale cena cca. do 400€ ale neviem ,čo si ty predstavuješ pod pojmom drahé ;-) http://www.podkrovne-schody.sk/detail...
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt ved hej som ich videl, ale ten tepelný odpor..
Odpovedať
@dorwin tepelný odpor sa dá poriešiť "izolačným deklom" z hornej strany, ale ten treba navrhnúť a vyrobiť-nič náročné pre bežného kutila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?