Mokrá strešná fólia a vata

Dobrý deň potrebujem poradiť. Mam rovnú strechu. Fatrafol osb doska 5 cm medzera, strešná fólia a 25 cm hrady. Dal som medzi hrady 20 cm vaty a pustil som kúrenie cca 19 stupňov. Vlhkosť v dome 50%. Na fólií sa mi nazrazala voda. Mal som najskôr zatepliť dat parozabrana a až potom pustiť kúrenie? Nebude to do budúcna robiť problém. Ďakujem
Odpovedať
@erno0911 to co ta napadlo zacat kurit bez nainstalovanej parozabrany?
Odpovedať
@gashtaan no ani sam neviem. Tak som dal vatu dnes dole počkám aby to uschlo. A aby bola v dome minimálna teplota potom chcem dat vatu parozabrana co najskôr. A už by som potom mohol začať kúriť. Už by sa tam potom nemalo dostať teplo a nemalo by to kondenzovat?
Odpovedať
Profilova fotka
Vatu vysusit vratit dat parozabranu a kurit
Odpovedať
@wolodymyr už by to potom nemalo robiť?
Odpovedať
@erno0911 bez parozabrany sa ti dostane vlhky teply vzduch do izolacie, kde sa po ochladeni bude zrazat vlhkost a na dosledky si uz prisiel. Takze ako uz bolo pisane, vatu vysusit a nekurit kym to nemas cele urobene spravne.
Odpovedať
@erno0911 Ak urobis precizne parozabranu a tym precizne myslim naozaj 100% precizne, co znamena, ze vsetky spoje a spinky budu riadne prelepene, pri stenach zaomietnuta, prekryte priecky a hlavne ze ju nasledne neprevrtas milionom srobov na sadrokarton a nenarobis do nej diery pri vrtani bodoviek tak by nemalo. Idealne by bolo, keby vata mohla byt z vrchnej strany odvetravana.
Odpovedať
@danculd nad vatou a strešnou fóliou je odvetravacie medzera to by malo stačiť.
Odpovedať
Profilova fotka
práve tá medzera má byť odvetraná, alebo v atike alebo v komínkoch na fólii.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?