Kondenz na streche, mokrá vata, difúzna fólia

Páni , mám sakra problém. Novostavba , Sedlová strecha , s podkrovím a pôjdom , kde je práve ten problém. Prvá zima a všade medzi hranolmi pod difúznou fóliou , kde je vata je to mokré, zrejme kondenz - neviem . Pripájam foto , tam kde je to mokré bola vata . Kde môže byť problém? . Zloženie strechy pálená škridla , difúzna fólia , vata 38 cm , parozábrana .. Je to pôjd miesto kde končí izolácia šikmej strechy , a pokračuje horizontálna izolácia stropu. Ďakujem
Odpovedať
1
2
13
euro_ Prehodil som diskusiu sem , Parozábranu som si robil sám , dal som si záležať. Všetko prelepené. Myslím že tam by problém nemal byť .
Odpovedať
@extreme Velmi nepríjemné. Ako si zabezpečil parozábranu, bol riadne prelepený každý spoj, prerazenie klinca? Boli zabezpečené tmelom aj styky so stenou? Pri montáži medzikrokevnej izolácie nebola natlačená tak, že difúzna folia urobila pod krytinou bubon?
Odpovedať
@extreme Medzitým si odpovadal. Podla fotiek su flaky len na určitých miestach, ktovie či zrovna tam nie je prichytená kontralata klincom.
Odpovedať
@extreme aky mas typ strechy ???
Odpovedať
Profilova fotka
@extreme toto vyzera na to, ze ti tam niekde prudi vzduch z domu pod strechu. Skus nakreslit ako to tam mas vyriesene s tou parozabranou.
Odpovedať
@extreme Na krokve doskový záklop, paropriepustná fólia a dobré vetranie popod škridlu. Určite nie fólia s hliníkovou vrstvou ako sa mi to javí, že tam je z fotky. Ale kľudne to môže byť tiež kondenzát s pod škridle.
Odpovedať
@extreme Ahoj. V zadání píše -zřejmě kondenzát a pak píšeš, že v parozábraně problém nebude. To je ale fatální omyl. Právě v napojení parozábrany ten problém je. Zatečení dešťové vody se dá vyloučit , neboť to by byla jednak lokální závada a u nového domu je to nepravděpodobné. To by musela být současně porucha střešního pláště, případně oplechování a porucha pojistné hydroizolační fólie. Já bych to rovnou vyloučil. Zbývá kondenzace vodní páry. Zde je nutné prověřit napojení parozábrany na svislé konstrukce ( stěny a všechny prostupy ). Jak píše majkoj, tak to vypadá, že do zateplení přímo proudí teplý a vlhký vzduch z vytápěných prostor. Jednak by bylo dobré sem dát fotky z celé realizace toho zateplení a napsat přesně typ difuzní fólie a typ parozábrany. ;-)
Odpovedať
@viktor811 kde tam vidis foliu s AL vrstvou???to co sa ti leskne su kvapky kondenzu , a kondenz zo skridle by asi nevidel na spodnej strane difuznej folii... niekedy radsej mlcat ako mudrovat...
Odpovedať
@extreme
Odpovedať
Este skontroluj vatu aj pod doskovym zaklopom vo vodorovnej casti pojdu. Z fotiek sa zda, ze medzery medzi doskami su mokre a prenika tade vlhkost von. Ak sa dosky zaklopu dotykaju vaty zo spodu, tak je velka pravdepodobnost, ze vznika kondenz aj tam.
Odpovedať
@majkoj praoteccech Tak difúzna fólia je Delta VENT N . A tento problém nastal už aj v zime keď sme ešte nebývali ,ale sa temperovalo . Keď nebol daný sadrokartón ani parozábrana, len Vata a difúzna, tak pod vatou sa to začalo orosovať tiež len na tých miestach kde aj teraz . Strechár vravel že to je kondenz , že sa stavba vyparuje. Tak som to neriešil . Parozábrana je kvalitná , robil som ju sám s majstrom , všetko sa prelepovalo , dával som na to dôraz. Robí to len v mieste , kde sa dotýka vata s difúznou fóliou, Tiež vylučujem parozábranu , keďže ten problém bol aj cez zimu , keď ešte nebola daná parozábrana. . V podstate je mokrá celá časť ,ale len zo severovýchodnej strany . čo mi zas nejde do hlavy . Keby to bolo na jednom mieste medzi krokvami , tak viem že je problém , s prechádzaním tepla , ale je to komplet severovýchodná časť . po dĺžke 12 metrov . Juhovýchodná je suchá... ... Fakt neviem zajtra má prísť strechár , tak uvidím.
Odpovedať
@euro_ Je to ako píšeš vlhkosť je aj pod pochôdzimi doskami . Ale vata sa nedotýka. Môže byť problém že nebol odvetraný pôjd? mohlo byto mať taký následok aj pod vatou na šikmej streche?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@praoteccech Viď môj príspevok vyššie , tam to opisujem
Odpovedať
Profilova fotka
@extreme pises, ze sa dotyka vata folie ( na obrazku to nie je vodiet )? Na to tam ale treba potom tzv kontaktnu foliu. a to neviem ci ta tvoja je. Ale ked pises, ze je to pod doskami tak jedine co pripada do uvahy je ta parozabrana aj ked tomu neveris. Ako inak by sa tam dostavala vlhkost ? Niekde musia byt diery.
Odpovedať
@majkoj Teraz sa nedotýka , keďže som ju odtiahol aby vetrala. A ako píšem problém nastal aj keď nebola ešte parozábrana , na rovnakom mieste ako je teraz .. Bolo u mňa dosť známych čo stavali , a tvrdili že to preháňam s prelepovaním parozábrany . Každý jeden spoj je dôkladne prelepaný . Známy čo stavial nelepil nič , má rovnaký štýl domu a nemá s tým problém ... To by som musel mať diery aspoň 10x 10 cm a by bol taký kondenz .. skúsim niekde vyhrabať fotky ..
Odpovedať
Profilova fotka
Je to len vlhkosť z nevysušenej stavby.Je to pomerne častý jav .Voda sa zráža pri určitej (zvýšenej)koncentrácii na všetkých studených vrstvách.Je to daň za rýchlostavby. Spoje na fóliach sa nelepia na všetkých druhoch fólie.Pri nevysušených stavbách je lepšie ak sú spoje rok dva nezlepené,práve kôli rýchlejšiemu odvodu veľkého množstva zabudovanej vlhkosti.Obvodové murivo 300mm schne na svoju konečnú vlhkosť ( ktorá sa pohybuje od 4-7%) pri nezateplenej stavbe 3- 4 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@extreme pri tom kraji by sa dalo diskutovat o tom ci je to zabudovana vlhkost, ale aj ta nepojde vsetka hore cez veniec. Okrem toho sa jednoduchsie dostane do interieru ako ist hore stenou. Ale pises, ze pod doskami je to iste, tam sa ako ta vlhkost berie ? Cez parozabranu neprejde. A mas tam dosky, ktore maju medzery. takze sa to vetra. Neviem no, ja vidim momentalne len jedine logicke vysvetlenie. Chcelo by to dymove tycinky a vyrobit pretlak v dome, hoci aj vysavacom :)
Odpovedať
@majkoj No ešte mohol byť problém, že, nebol nijak odvetraný pôjd, čo mohlo mať za následok že vlhkosť neunikala . ( Aj keď som v tom že cez difúznu by to malo prejsť) Podľa rady som dnes spravil v celej špici strechy medzi krokvami otvor do difúznej fólie široký asi 5 cm ,. Tak uvidím či to bude mať nejaký účinok . Keď nie , tak prelepím ..
Odpovedať
@doors454 Takých hlúpych príspevkov ako je tvoj som mohol napísať už desiatky, ale ja radšej pomlčím, pretože si myslím, že na stránke má právo každý vyjadriť svoj názor.
Odpovedať
@viktor811 ukaz kde tam vidis al foliu ty mudrc , a este vysvetli ako sa kondenz z pod skridle dostane pod difuznu poistnu stresnu foliu cakam na objasnenie...
Odpovedať
@extreme volat strechara je spravny krok. Idealne je nejako liat na strechu vodu, ak sa to ma ukazat. Je mozne, ze premrza veniec? Ako je izolovany?
Odpovedať
@peto99 Keby premŕzal veniec, tak by sa mi to prejavilo asi aj vnútri , nie? Veniec je po obvode 5 cm polystyrén a zateplenie 15 cm
Odpovedať
@extreme stavba je z Ytongu ???
Odpovedať
@doors454 jj
Odpovedať
@extreme veniec je zatepleny zhora, vata ma dostatocny presah? Vlhkost z Ytongu je znama vec
Odpovedať
@peto99 Zhora je vata 18 cm
Odpovedať
@doors454 Určite jednoduchšie ako z obývacieho priestoru.
Odpovedať
@viktor811 jedna perla za druhou :-x
Odpovedať
@doors454 No vylúď už niečo z toho Yotongu, nech sa zasmejeme.
Odpovedať
@viktor811 kym neobjasnis svoj vyššie napisany blud tak nemam o čom
Odpovedať
1
2
13
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?