Strešná fólia - potrebujem radu - východné Slovensko

dobrý večer mam taký problem zo strešnou foliou ktory mam pod kritinou bohužial je tam nekontaktna folia a asi podľa všetkeho parozabrana neviem tu foliu nikde najst čo je to za typ folie lebo je z poľska 😞 a chcem to zateplit mineralnou vlnou potreboval by som niejak rady, niejakeho strechara, technika,inžiniera čo by sa nato vedel prist pozriet vychodne slovensko a samozrejme vie ako to ma byť spravne spravene a ako ten problem vyriešiť. pridam aj fotky a dakujem za cenne rady.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.jutask.sk/difuzne-folie-a-... Toto tam asi mas nie? A ano, je to bezkontaktna folia
Odpovedať
Profilova fotka
Ked je to naozaj ona, musis tam nechat odvetravaciu medzeru, medzi vatou a foliou....pozri aplikacny manual. Ale to vsetko ber len ako radu uplneho amatera, len pre orientaciu v probleme.
Odpovedať
@kaspy nie bohužiaľ ja mam fóliu jf 90 yellow a už som volal aj do jutask a oni takú fóliu nikdy nevyrobili takže je to len nejaká replika. Vieš ja tam potrebujem difuznu fóliu a ta čo mám asi nieje lebo proste netuším co to za fólia je a A medzera tam je fólia je na kontra latach.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrapovic10 tak strechu uz asi kvoli tomu nezhodis nie? Ja by som tam vatu nepchal, kto vie kolko ten fake vydrzi. Nestaci zateplit strop? Ci to podkrovie chces obytne? Reklamacie prace/ materialu v uvahu neprichadza? (verim ze to je zamotane... ale ak to nema certifikat, tak by to v stavbe zabudovane byt nemalo...) Odvetravacia medzera by mala byt na strane kontralat ale aj na strane izolacie- vid obrazok, poz.5
Odpovedať
Profilova fotka
@chrapovic10 tá fólia je ťažký fejk.... životnosť max 5-10 rokov potom sa rozpadne... niekedy sa neoplatí šetriť....
Odpovedať
@chrapovic10 http://www.folie-budowlane.pl/Standar...
Odpovedať
@jankevely sorry kamo ale píšeš tu somariny strecha ma už 13 rokov a tej fólií nič nieje prečo by sa mala rozpadnut? Z dôvodu akého?
Odpovedať
@kaspy vieš no práve že to chcem mať obývané no ale vieš ako tento problém vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrapovic10 tie folie, a odvetravacie medzery, su len poistky ak by si zle spravil parozabranu zo spodu pod izolaciou, a sla by ti tam vlhkost, tak aby sa mohla odvetrat, inac nemaju ziadny zmysel, takze ak vies ze je parozabrana kvalitna, tak to kludne zatepli, co by sa tam malo odvetravat ak tam nieje zdroj vlhkosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze vacsinou s tvojimy prispevkami suhlasim, teraz vsak musim oponovat. Aj pri energetickom hodnoteni projektu sa pocita bilancia vodnych par, napriek zohladnenej parozabrane. Ja to ako laik vidim tak, ze v urcitej hrubke izolacie dojde k vytvoreniu podmienok k vyzrazaniu vodnej pary. (Ten isty princip ako rosny bod v obvodovom murive vs. v EPS) Za mna,ked je folia v poriadku, tak postupovat v zatepleni podla navodu pre orignalnu foliu (obrazok z aplikacneho navodu)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrapovic10 neverím že je v poriadku 🙂 pozreli ste všetky kritické detaily? v čistom fragmente môže vykazovať že je v poriadku .... mám skúsenosť s podobnými fejkami a na jednej stavbe neviem presne po kolkých rokoch ale viac ako 10 to nebolo sa rozpadla....
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely nestras ho...na tej jednej stavbe mohla byt vystavena UV dlhsie ako bolo zdrave,tak sa rozpadla. Netvrdim ze je to stastne riesenie, ale hadam kvoli tomu nezhodi strechu (?). V pripade problemov to urobit bude musiet...dovtedy moze sporit...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jblaze zdroj vlhkosti tam je z vonku ako pise @kaspy stret teplot taktiez niekde v izolacii takze kondenz tam byt moze otazka je ci ho ta folia prepusti naspat pod skridlu alebo bude kondenz stekat po folii na jedno miesto..
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy ono su to len babkine rozpravky :) otestuj si to , a uvidis ze sa kondenz neudeje, cim je von chladnejsie takze akoze sa rosny bod posuva do izolacie, tak tym je ten vzduch menej nasyteny vodnou parou ktora by mohla skondenzovat, a cim je zas teplejsie, tak rosny bod sa posuva von a tam uz nekondenzuje, ide o poistku v zlom prevdeni , mozno nejakych presupov, rur, a tak, ked si zoberies salku kavy v zime na balkon ta sa jednoducho neorosi, , ked si vezmes pivo v lete von tak sa orosi,, len zaujimave je ze prave v lete sa ma ta para odparit cez tu foliu :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 keby tam nebola izolacia, kde by vznikal kondenz? no predsa vnutri, a ked pridas izolaciu tak sa bude robit kondenz zrazu vonku za parozabranou?
Odpovedať
@jblaze na prvú polovicu tvojho príspevku by som sa nespoliehal
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze moje auto je kazde rano orosene...vsak pockaj ked sa nastahujes 😉 Nevravim ze taketo podmienky vznikaju den co den, ale v urcitej specifickej situacii dojde podla mna ku kondenzu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy ano lebo za jasnej noci v zime, moze byt salanie zo stratosfery kludne aj -50 stupnov, zatial co tebe ukazujze teplomer -5 stupnov ;) salanie vsak konci pri stresnej krytine
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze ee, nehovorim o namrznuti auta. Blizkost vodnych ploch je za tym...nemusi byt jasno, stacia teploty okolo nuly(+/-5°C) a vonku je vsetko mokre. V oktobri som polozil dlazbu a tuto zimu boli asi tak tri dni ked bola sucha a mohol som ju vysparovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kaspy ber to ako prirovnanie tie stupne ;) , tiez mam vsetko mokre, ale tam kde je presah strechy nie
Odpovedať
Profilova fotka
@chrapovic10 zateplenie podkrovia je možné spraviť podľa schémy na obr. ktorý sem vložil @kaspy ....teda je potrebné dodržať medzeru medzi fóliou a izoláciou. V žiadnom prípade nie je vhodné aby sa fólia dotýkala izolácie - na stránke s popisom výrobku je upozornenie: " Produkt nesmie prísť do kontaktu s tepelnoizolačnou vrstvou."
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze pisal si ze vzduchove medzery medzi paropripustnou foliou a izolaciou su dake poistky..ja len tvrdim ze su nevyhnutnostou pokial vzlinajuca zkondenzovana vlhkost narazi na tuto paropriepustnu foliu a nie je kontaktna tak stecie na jedno miesto..
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 ta vlhkost sa tam dostane v pripade zle urobenej parozabrany, alebo v priapde odvetrania kanalizacie do podkrovia ako to tu niekto robil, ako inac?
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze stale pises o vlhkosti z interieru..pokial je pod stresnymi latami paropriepustna ale aj paronepriepustna folia(pokial nie je vzduchotesne spojena),tak vlhky vzduch sa dostava do izolacie aj z vonku..
Odpovedať
@jankevely a kde sa mam pozrieť na kritické miesta lebo nezdá sa mi ale by nebola v poriadku.
Odpovedať
@jblaze no vieš zo spodu tam vie nejaký sneh nafukat troška z vonku spod odvetracej mriežky na odkvapovej hrane ale to by nemal byt problém keď bude cirkulovat vzduch od spodu hore len keď izoláciu tam vložím a nechám medzeru od tej fólií keď sa v izolácii vytvorí nejaká vlhkosť či sa bude vedieť odpariť vonku.
Odpovedať
Profilova fotka
@dart9 tak ked vravis ze sa dostava vlhky vzduch zvonku, tak potom ti nepomoze ani paroipriepustna folia, pretoze sa ho tam dostane este viac, ten sneh to je pravda, preto som aj vyssie pisal ze nerozumiem tej odvetravacej medzere, dalsia hlupost len aby sa ti tam mohlo nieco dostat, na fasade drevodomu, nieje ziadna taka medzera a funguje to
Odpovedať
@jblaze no ono je fajn že je tam vzduchová medzera na cirkulácie vzduchu lenže mne by sa pod strešnú fóliu nedostala lebo moc nemá ako len záleží na tom ak to zateplim a keď sa vytvorí kondenz či sa bude vedieť odpariť cez tu fóliu alebo nie hoc vata je hydrofobizovana tak neviem či tu starú vyrezat a dat novú na strešné laty zo spodu len nebudem vedieť ju vytiahnuť vonku cez pomurnicu preto neviem čo s tým
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?