Sukromna cesta pripojka NN

Nevie niekto poradit?Mame ulicu 10domov a sukromnu vlastmu cestu.Oproti nam pozemok na ktorom realizuju dom ma pristup z opacnej strany a prijazd obecna komunikacia.Z nicoho nic si na nasej ceste z pripojky co je u nas na ulici vykopali k ich pozemku a natiahli kabel do svojej skrinky (neni komunikacia ukoncena betonom ani asfaltom len makadamom) a nic.Prislo nam ich stavebko a pozeram ze odkial maju napojenie a je toz tej obecnej cesty v stavebku.Nikde nie je spominana nasa komunikacia.Jasne ze ostatnych vlastnikov komuniakcie to nezaujima vpodstate.Ale mna ano lebo nerozumiem ako mozu byt cez nas napojeny hlavne teda, ze v nasom pozemku maju zakopany kabel na ktory nemaju nas suhlas a vecne bremeno??nevie niekto poradit?Dakujem
Odpovedať
@peto222 maju podiel v ceste v ktorej naju ten kabel?
Odpovedať
@andrejito_zemanito nie jasne ze nie
Odpovedať
@peto222 aj ste sa ich pytali ked to robili ze ako si to vobec dovolili? Predsa elektrarne urcuju bod napojenia. Ak to nesuhlasi s projektom tak nahlásiť na stavebnom urade.
Odpovedať
@andrejito_zemanito .... a tu prípad zrejme aj skončí. Mnohých dotknutých to síce bude aj srať, no nikto si už nebude chcieť robiť problémy s budúcim "susedom", tak žiadne nahlasovanie úradom nebude a nechá to tak.
Odpovedať
@peto222 Dajte podnet na štátny stavebný dohľad, nech to prešetria
Odpovedať
No urcite sa budem informovat na stavebnom urade.Len ma zaujima ci nepotrebuju suhlas nas alebo hlavne nemali by mat vecne bremena??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ak idu cez vas pozemok, tak potrebuju od vas 2 veci: suhlas s vykopovymi pracami + suhlas s ulozenim IS. Vecne bremeno sa dava na IS. Mimochodom, ako mohli dostat stavebne povolenie, ked nepredlozili tieto suhlasy? Urad ich mal vyzvat na dolozenie predsa. Zaroven, ak ste teda boli osloveni ci mate namietky k predmetnemu stavebnemu uradu, ozvali ste sa s pripomienkami v pozadovanej lehote? (vacsinou 14 dni). Vyzvali vas?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

Ak idu cez vas pozemok, tak potrebuju od vas 2 ve…
@somecheck ja ked som pozeral ich stavebne povolenie tak tam mali ze su pripojeny k existujucej skrine nn a to bola akoze ta co si nacierno natiahli od nas .Cize na stavebnom uz asi neriesili odkial si oni dotiahli tu skrinu nn.Alebo netusim.Len na ulici je nas viacero vlastnikov a vpodstate nikto to neriesi jenim to jedno
Odpovedať
@peto222 Žiadal by som stavebný úrad o informáciu, že na základe akého povolenia a akej žiadosti bola vybudovaná daná prípojka NN. Pretože mala podliehať stavebnému konaniu, o ktorom teda zjavne nemáte vedomosť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@peto222 Žiadal by som stavebný úrad o informáciu…
@somecheck akoze udivuje ma ta drzost ze si to vykopu napoja cez nas a je vybavene a nikto nic.Ale ja sa sam ozyvat nebudem je tunx vlastnikov a nim je tu ukradnute.
Odpovedať
@peto222 Rozumiem vam, no je potrebne konat, ak uznate za vhodne. Osobne by som chcel vediet, ked niekto kope na mojom pozemku, nehovoriac o tom, ze si do mojho pozemku chce ulozit kabel a pripojit si NN. Navyse, riesil by som to uz len z dovodu principu. Je to na vas. Drzim palce.
Odpovedať
Troška to nechápem. Chcete povedať, že robili prípojku cez zem a prekopali kúsok z Vášho pozemku, aby sa napojili od pravdepodobne bodu napojenia, ktorý je na Vašom pozemku? A vy ste bol kde, keď robili tento výkop a zároveň napojenie sa na sieť? Veď ste museli vidieť, že sa tam kope a robí prípojka. Ak ste nebol vtedy doma a oni to zbúchali, tak predpokladám, že keď ste domov došiel ste musel vidieť, že sa tam kopalo. Dozvedel ste sa až teraz, keď dostali stavebko? Musel ste vidieť, že si tam robia prípojku. Z toho čo popisujete je akoby zrejmé, že oni si ešte pred stavebkom spravili prípojku načierno nedali to ani na stavebný úrad a úrad sa tvári, že s tým nemá nič, lebo tam už prípojka vybudovaná je. Trochu ma ale zaráža, že energetika, ktorá robila prípojku nechcela nejaký stavebé povolenie alebo ohlásenie stavby. Pochybujem však, že niekto pôjde proti nim a ak áno, tak to budete vy a budete mať do budúcna zlé vzťahy so susedom. Ak by sa zistilo,že to bolo načierno, tak nikto mu nenariadi odstránenie tejto prípojky, ale budú sa snažiť o legalizáciu prípojky a v konečnom dôsledku sa stane to, že budú musieť doložiť súhlas od vás. Nepredpokladám, že stavebný úrad alebo nejaká inšpekcia by to dala odstrániť. Sme na Slovensku :)
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Troška to nechápem. Chcete povedať, že robili prí…
@fero1821 Energetika pri zapájaní prípojky nerieši majetko-právne vzťahy, od toho je stavebné konanie, ktoré tomu predchádza.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

Troška to nechápem. Chcete povedať, že robili prí…
@fero1821 presne tak ako pises
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@fero1821 Energetika pri zapájaní prípojky nerie…
@somecheck Nie úplne. My budeme robiť el. prípojku aj s osadením stĺpa, príčom ju bude realizovať VSD a podmienka je mať minimálne ohlásenie stavby ak nie povolenie. Čiže niekto dal niekomu do obálky aby prižmúril oči, že niečo také existuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Nevie niekto poradit?Mame ulicu 10domov a sukromn…
@peto222 v prvom rade si treba ujasniť, čo znamená "máme súkromnú vlastnú cestu". Kto je majiteľ tej cesty podľa katastra? Kto ju má v správe? Ten nový dom, ktorý sa podľa teba napojil načierno cez vašu súkromnú cestu sa stavia na tej istej ulici, ako máte vy tých 10 domov?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@somecheck Nie úplne. My budeme robiť el. prípojk…
@fero1821 To sedí, budovanie prípojky nerovná sa jej zapojenie. Pri zapojení zo strany energetiky sa už majetkoprávne veci neriešia. V mojom konkrétnom prípade som potreboval stavebné povolenie, v rámci ktorého som potreboval vysporiadať práve majetkoprávne vzťahy (získať súhlasy s vybudovaním prípojky).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od somecheck:

@fero1821 To sedí, budovanie prípojky nerovná sa…
@somecheck Robil ste prípojku cez zem, že ste potreboval súhlas?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

@somecheck Robil ste prípojku cez zem, že ste pot…
@fero1821 Áno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?