Parcela ako prístup k pozemku vedená na LV ako cesta na spoločných podieloch - niekto z katastra ?

Ahojte Riešim stavebné povolenie a raz mi tvrdia tak raz onak prehadzujú si ma ako horúci zemiak. Raz po mne chcú projekt pre prístupovú cestu raz nie ale nerozumiem jednej veci na LV je parcela označená ako cesta. Vlastním jeden zo 6 pozemkov v obdĺžniku. Tieto pozemky pretína ďalšia samostatná parcela vedená na katastri ako 22- Pozemok na ktorom je postavená inžinierska stavba - cestná, miestna a účelová komunikácia, lesná cesta, poľná cesta, chodník, nekryté parkovisko atd,... Táto parcela je samozrejme v intraviláne. K podaniu SP mi bolo povedané že musím vybudovať spevnenú cestu ale stačí ak bude súčasťou projektu domu. Teraz špekulujú že mám vybudovať náležitú cestu podľa noriem čo nie je uplne možné ked je široká 3m. Nejaké rady čo s tým ? Ďakujem
Odpovedať
@shadow39 Skadiaľ máš prístup na pozemok? Cez tú parcelu, čo je označená ako cesta? A ostatné parcely tiež majú prístup cez tú cestu? A komu patrí tá parcela, čo je označená ako cesta? To je v poriadku, že je to typ pozemku 22. Obec asi pri reparcelizácii počítala s tým, že sa tam raz bude stavať, preto pripravila územie na vybudovanie cesty. Otázne je, kto má tú cestu vybudovať? Obec? Tá na to nemá peniaze. Dnes je úplne bežné, že obecné stavebné úrady vyžadujú od investorov, aby vybudovali aj niečo iné, než len dom na svojom pozemku. U väčších investoroch to môže byť kruhový objazd, križovatka. Od menších investorov - stavebníkov rod. domov, môže požadovať vybudovanie spevnenej komunikácie. Veď ako budeš chodiť domov? Cez zablatené pole? Nejakú cestu tam musíš vybudovať. Trebárs uložiť cestné panely. My sme tiež museli vybudovať komunikáciu aj siete, kým nám vydajú stavebné povolenie. Skús sa spojiť s tými ostatnými vlastníkmi, či by ste sa nezložili na tú cestu.
Odpovedať
Prístup na pozemok mám práve cez parcelu ozančenú ako cestu máme na nej spoluvlastnícky podiel všetci cez ňu vstupujem na pozemok.Cestu vybudovať chcem spevnenú ale pôvodne malo stačiť že to bude súčasťou projektu RD. Teraz ma tlačia do výstavby normovanej komunikácie čo na ceste širokej 3m nie je možné a chcú samostatný projekt. Vybudovať ju mám ja.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?