Stavebne povolenie a arogantna susedka

Profilova fotka
Dobrý den, nas problem je velmi specificky. Stavebne povolenie sme ziskali 2.12.2019. Nasa suseda 70 rocna, ktora vlastni polovicu susednej parcely podala odvolanie 9.12. na nase stavebne povolenie, ale jej odvolanie sa netykalo nasej stavby, ale skusi riesit nevysporiadane dedicske konanie. Bola som za nou, aby nasu stavbu nebrzdila, ale poslala ma krikom prec, aka som nechapava. Na obecnom urade zlata baba nam poradila, ze povolenie aj s odvolanim nam posle na krajsky urad, a tam by nam to mohli schvalit. Zakon sme dodrzali, povolenie sme ziskali lahko, sice cez verejnu vyhlasku, ide o male bungalov. No ale suseda nam vyhraza dalej, ze nas ak treba posle aj na sud. mali sme dobry vztah. Myslim si ze nieco nema v hlave v poriadku, prikladam jej listy a nase vyjadrenie na odvolanie do prilohy. Prosim co s nou????? :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Este dodam,ze nas pozemok, projekt, ako aj vsetky papiere su v poriadku, a ostatni susedia suhlasia s stavbou. Tato pani nebola pritomna na jednani, len poslala list, ze nesuhlasi ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@enikom 70 ročná pani dokáže napísať takéto listy na PC a takto sa naťahovať ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ano, tiez nas to velmi nemilo prekvapilo :-x , a pise nezmysli, ktore s nasou stavbou nesuvisia. Lenze jej listy musi urad presetrit.
Odpovedať
Neviem aky podpis by komu (ne)chcela davat. Myslim, ze do jari to bude vybavene a pravoplatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jjaannoo ta pani robila cely zivot uctovnicku, a teraz fici aj na facebooku, na pocitaci vie pracovat.
Odpovedať
@enikom urad musi presetrit a vy musite pockat...tu pomoze len trpezlivost
Odpovedať
Profilova fotka
@vykricnik tiez verim, lenze mi vcera vzhrazala, ze ak to prejde, tak nas posle aj na sud , z akeho dovodu nechapem vobec, ale moze to spravit :-(
Odpovedať
Kašlite na to, do jari to vybavíte. Susedia povolovačky dosť zneužívajú na vydieranie, buď chcú oni niečo od vás zadarmo, alebo ako táto pani, aby ste jej vybavili dedičské konanie. Potom idú spokojne do kostola vyspovedať sa že v piatok jedli mäso a na ostatné hriechy si nepamätajú. Je to bumerang, ktorý sa jej v budúcnosti vráti. Odložte si tieto papiere a potom jej naložte.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x verim, ze mate pravdu. Nemate niekto skusenost ako je to na krajskom urade, ked odvolanie spolu so stavebnym povolenim prehodnotia? kolko to trva?
Odpovedať
@enikom ak mas na stavebnom povoleni vyznacenu pravoplatnost, tak stavaj a nestresuj sa. Teta si musi sama riesit dedicske konanie ktore nema ziaden priamy vplyv na vydanie SP. Stavebny urad mal vyhodnotit vsetky namietky a ak ste dodrzali odstupove vzdialenosti a projekt je ok, tak nebude prihliadat na tieto, namietky.
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
Znamy mal podobny problem, ze im sused nechcel dat povolenie k stavbe plotu. Prepisal meter pozemku z jeho strany na priatelku, ktora bola novym susedom a ta dala povolenie... neviem, ci sa to este da takto obist, ale babka by bola prekvapena, keby s nou takto vybabrete :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tika1611 len nato musí spraviť nový geometrický a dať zapísať do katastra čo sú ďaľšie peniaze a ďaľší čas. Ale áno, dá sa to takto obísť a vybabrať :D
Odpovedať
@enikom Tiež si nemyslím, že je treba stresovať. Predpokladám, že Vaše stavebné povolenie nie je ešte právoplatné, to je až keď ubehne lehota 15 dní a nikto sa nedovolá. Suseda sa odvolala, tak to bude riešiť krajský SU. Ako rýchlo to vyrieši, zvlášť v tomto období ťažko povedať. Je to úrad od úradu. Ale predpokladám, že v januári už budete vedieť na čom ste. Nestresoval by som sa preto, lebo Vám to určite potvrdia ... A aj tak by ste asi v decembri alebo začiatkom januára stavať nezačali ... A rečami, že Vás dá k súdu ... To sú krčmové reči ktoré používa 99,9 percent slovákov len ako postrašenie. Navyše, keby to aj splnila, žaloba nemá odkladnú povinnosť na stavebné povolenie, dokiaľ tak neurčí súd (čo sa v tomto prípade logicky nestane) ...
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl ano, vieme o moznosti, lenze ona moze podat ziadost, ze chce byt ucastnikom stavebneho konania, ako blizky sused.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 verim, ze budete mat pravdu. lenye Ona svoje slovo dodrzi, lebo aj teraz sudi s vlastnou rodinou :-S
Odpovedať
@enikom a ona má všetko v poriadku? má povolenie na plot, bráničku, altánok, bazén, prístrešok? nevypúšťa septik na záhradu? neumýva si jej syn(dcéra) auto saponátom na pozemku? nezadymuje celú ulicu ak kúri v krbe,.... možností je veľa, len otázka znie či sa chcete naťahovať?
Odpovedať
Profilova fotka
@enikom ani to ze sa stane ucastnikom konania, jej nedava pravo namietat nieco mimo zakona. Pokial ste dodrzali zakon, SU MUSI povolenie vydat. Pani nerieste, akukolvek debatu smerujte na SU. Chvilu to potrva, ale SU nakoniec nebude mat inu moznost ako vydat povolenie. A pokial bol dodrzany zakon, ziaden sud sa tym zaoberat nebude,
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova praveze nechceme, lebo ona vlastni len polovicu pozemku, a dalsie 2 majiteľky su zlate. Ide o prazdny pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ďakujem za radu, zakon bol na 100% dodrzany z nasej strany.
Odpovedať
AKo nic v zlom, ale mohla to pani napisat rovno po madarsky. Vsak aj to je uradny jazyk. Na vasom mieste by som vypustil paru aby vam neuletel dekel. To odvolanie bude zamietnute, akurat to bude dlhsie trvat.
Odpovedať
@enikom Pokiaľ sa nechceš dopustiť trestného činu vraždy, tak to treba pretrpieť. Je to jej zákonné právo podať námietku voči vystavenému stav. povoleniu. A tam sú určité postupy, nedá sa to od stola zamietnuť, aj keď ide o zjavne nesúvisiacu vec.
Odpovedať
@tika1611 @stefanl "Vybabrať" sa s tým takto nedá. Je to urban legend a ešte to môže pre stavebníka skončiť väčším zdržaním, ako keby podstúpil tortúru s existujúcim susedom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jjaannoo To, že pani má 70 rokov neznamená, že by si takéto veci nedokázala napísať sama na PC. Nie každý skôr narodený je krepý... Ja budem mať 66 rokov a nie som ani trochu počítačovo, finančne, či internetovo negramotný. Ale z vlastnej skúsenosti môžem len potvrdiť, že ľudia sú hajzli. Mal som so susedou 19 rokov nie, že dobré, ale pravdupovediac nadštandardné vzťahy. Všetko sa otočilo o 180° od okamihu, keď som si zažiadal o povolenie drobnej stavby. Nakoľko som podľa vyjadrenia OÚ splnil všetky podmienky zákona, stavba mi bola povolená a odvtedy je so susedskými vzťahmi koniec. Dôvod? No ona proste NECHCELA, aby som si ja postavila na svojom pozemku dielňu. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nikoho som týmto nechcel uraziť, len som to myslel v tom duchu, či niekto namiesto tej 70 r. "babky" nepíše namiesto nej v jej mene a robí problémy zakladateľke témy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jjaannoo Ja som to ani nebral tak, že si niekoho chcel uraziť, len netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Vidím to sám na sebe. Napriek môjmu pokročilému veku som stále aktívny a bez roboty neviem vydržať. Stále musím niečo robiť. Napriek tomu vidím vo svojom okolí ľudí v mojom veku, koľkokrát aj podstatne mladších, ktorí nielen že nevedia používať mobil, o počítači ani nehovorím a o nejakom platení bankomatovou kartou ani len počuť nechcú. A čo sa nejakej roboty týka, to už vôbec nie... sadnúť si na stoličku pred domom a lamentovať, že už majú 60 rokov a život sa končí a už len o chorobách rozprávajú a na zubatú čakajú... :-)
Odpovedať
@jamk1 no to je presne tym, ze ludia su zavistlivy a vobec nedopraju tomu druhemu a radsej robia zle, aby ten dotycny mal problemy a po case aby ho to uplne omrzelo vobec nieco stavat :-|
Odpovedať
@jamk1 mne je smiesne, ked citam taketo poznamky na starsich ludi.. Moj otec uz taha na 80-ku a na PC robil take veci, ze dnesni mladi by si netukli..Takze napisat nejaky list vo worde by bola brnkacka.. Mladi dako zabudaju, ze PC tu uz mame pekne dlho a aj starsi ludia su pocitacovo gramotni.. Sorry za od veci poznamku, ale nedalo mi..
Odpovedať
Profilova fotka
Naspäť k téme, ak nás bude naďalej otravovať, aké mame možnosti? Sťažnosť na obecnom urade nam asi nepomôže, že?
Odpovedať
@enikom Nemáš žiadne možnosti. Odvolanie aj podanie žaloby na súd je jej právo, nech by sa to týkalo čohokoľvek. Treba len počkať, kým to príslušné orgány posúdia a zamietnu. Keby mala opodstatnené námietky, tak by jej to mohli uznať, ale zo zadania to nevyzerá, že by boli opodstatnené.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?