Dajú mi stavebne povolenie, ak pozemok nemá 460m2?

Je pravda že mi nedajú stavebné povolenie ak nemám vimeru pozemku minimálne 460 m 2 ?
Odpovedať
@10kubo10 myslim ze v prvom rade musis dodrzat urcenu zastavanost a max vysku. Ved take radove domy stoja na malych pozemkoch.
Odpovedať
@10kubo10 Kto ti to povedal?
Odpovedať
@chrobak7 jeden známi že ma každé mesto obec katastrálny plán a tam to maju určené ale stavebne potrebuješ keď je stavba nad 25 m 2 nepíše sa tam o minimálnom výmere pozemku
Odpovedať
@10kubo10 motas piate cez deviate. Obec ma uzemny plan, ktorym upravuje vystavbu v roznych castiach obce. Uzemny plan moze aj nemusi hovorit o minimalnej velkosti stavebneho pozemku. Vacsinou vsak riesi co mozes v danej lokalite stavat, maximalnu zastavanost pozemku, odstupy od susednych nehnutelnosti alebo ulicnej ciary. Starsie lokality nemaju detailne uzemne plany, ktore hovoria o vsetkych aspektoch.
Odpovedať
Treba pozrieť územný plán. Poznám jeden pozemok, ktorý rozdelil majiteľ na 4 časti po 498m2. Počas predaja sa zmenil územný plán a bola tam uvedená podmienka, že pre samostatne stojace domy musí byť pozemok min. 500m2. Predajca musel zmeniť 4pozemky na 3 teda. Alebo sa tam dali postaviť dvojdomy, pretože tam bola podmienka min. 350m2. Takže územný plán treba vidieť. Ak tam nie je určená min. výmera, tak treba zas dodržať index zastavanej plochy, ktorý určí percentá plochy pozemku, ktoré môžu byť zastavené. (Čím väčší dom chcete, tým väčší pozemok treba).
Odpovedať
väčšinou býva v územnom pláne max. zastavanosť v % ale môže byť aj požadovaná plocha pozemku
Odpovedať
zalezi to od regionu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?