Stavba garaze+zahradneho domceka- stavebne povolenie

Ahojte, chcem sa informovat- ideme stavat garaz. no ten, kto nam garaz bude robit nam navrhol ze kvazi pod jednou strechou nam urobi garaz aj domcek na naradie plus zastreseny priestor na drevo. cize garaz bude mat rozmer 3,5x5m potom bude priestor na drevo a tak zahradny domcek v rozmere 2,5x4m cize ostane priestor na drevo cca 3x3m. aby to nevyzeralo rozkuskovane zhotovitel nam povedal ze to zastresi pod jednou strechou cely spominany priestor a spodok bude betonovy. cize cely priestor bude mat 10m x4m. (ospravedlnujem sa za podrobny popis ale neviem ako inak to vysvetlit - som v tom laik :D ).... moja otazka je- potreebujem na takyto ukon stavebne povolenie? a ked nebude dodrzana vzdialenost tejto stavby od susedov potrebujem zdokladovat aj to, ze s tym susedia suhlasia? samozrejme ryny na dazdovu vodu budu na streche+ v zime sneh bude padat zo strechy na nas pozemok avsak vzdialenost bude od susedov len 0,5m od plota....dakujem za kazdy nazor!!!!
Odpovedať
potrebujes stavebne povolenie...
Odpovedať
@petikmir
Odpovedať
@peta_petruska a co vsetko k nemu ptrebujem? netusim ako sa to riesi kedze domcek sme kupili
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ja prave staviam nieco podobne. Mam platnu 13x 4,3 m a urcite potrebujes stavebne povolenie. Ked som riesil vzdialenosť od hranice pozemku, tak na stavebnom úrade mi bolo povedane, ze to nieje obytná stavba a to znamena, ze vzdialenosť ti staci taka aby si vedel vyčistiť rynu z tvojho pozemku, pripadne ak mas sklon strechy iba na tvoj pozemok , tak mozes dat aj na hranicu. Je dobre ked sused bude súhlasiť a bude vediet o tom lebo aj tak stavebný úrad prv než vydá rozhodnutie bude informovať susedov, ze tam nieco staviaš a tiez o ich stanovisko k stavbe kde sa môžu vyjadrit.
Odpovedať
@petikmir najlepsie a najjednoduchsie je vybehnut na stavebny urad a opytat sa, co budu chciet, mozno aj na webstranke obce nieco najdes, ale ist sa opytat je najistejsie :)
Odpovedať
@paulo03 wau super dakujem....ako pod to davas beton ci mas zaklady? ide o to ze udajne ak potrebujem stavebne povolenie tak budem musiet si dat narysovat projekt, kt. nemam.....preto sa pytam
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir urcite ano... aj komplet vsetky papierovacia a vyjadrenia od vsetkych (elektrane, plyn, voda, pozemkovy, pamiatkovy atd,atd...)
Odpovedať
@psychx to potrebujem papiere od elektrarni plynu vody pamiatkoveho fondu ak ide o garaz pripojeny k domu a priestor na drevo a naradie???????
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir hej... je to kompletne stavebne povolenie... prave pretoto sme aj my zavrhli takto spojeny priestor. a spravime to samostane alebo ich nalepime na seba tak tesne ze to bude vyzerat ako jedno ale budu oddelene
Odpovedať
@psychx asi to tiez tak urobime nejak....neviem sice este ako ale budeme musiet....c hceli sme to pod jednou strechou a asi len dam oznamenie na garaz a v takom priprade domcek na naradie podla mna nepotrebuje stavebne povolenie ze? úpodla mna aj ti co si ho kupia v baumaxe tak take veci neriesia....ci?:
Odpovedať
Profilova fotka
@petikmir tam ti staci len ohlasenie stavby. pokial budes mat betonovu dosku pod tym tak treba aspon toto. ale tam ti staci nacrt aj rukov a cca 20€ sa plati. akurat das jedno druhe a mas to
Odpovedať
Profilova fotka
petikmir ano ja mam základy a platnu. Robil som aj projekt, samozrejme bez elektriny, vody atd.aby som mal menej starosti s projektom vyšiel ma asi na 200€. Potom ked skolaudujem tak to dorobím.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?