Prístupová cesta cez pozemok urbáru

Vybavoval uz niekto pristupovu cestu k svojmu pozemku,ktorej vlastnikom je urbar? Ako postupovat?
Odpovedať
@888aneta888 Nevybavoval som, ale s urbármi je veľmi ťažká komunikácia. To máš desiatky, ak nie stovky vlastníkov. Nemajú jedného zástupcu. Na takom pozemku súhlas s výstavbou cesty ťažko vybavíš. Ale skúsiť to môžeš.
Odpovedať
Hmmm tiež som toho názoru, že pokiaľ nemáš niekoho, kto by ti to vedel vybaviť najlepšie po známosti, tak to asi len ťažko vybavíš
Odpovedať
@888aneta888 vlastníkom môže byť spoločenstvo urbárnikov (členov - vlastníkov) , ktoré sa riadi zák. č. 97/2013 Z. z. http://www.zakonypreludi.sk/zz/2013-97 Takéto spoločenstvo má svoje orgány s právomocami, vyhľadaj si konkrétne spoločenstvo, ktorému patria pozemky, na ktorých chceš cestu, oslov predsedu urbárskej spoločnosti.. Tvoj zámer vybudovať cestu by prerokovali na zhromaždení urbárnikov, ktoré zvolá predseda urbariátu na základe Tvojho podnetu.. Svoj požiadavku napíš a doruč predsedovi urbárskej spoločnosti.. Pokiaľ nenájdeš kto ním je, ta sa informuj na prísl. Okresnom úrade, pozemkovom a lesnom odbore, kde evidujú takéto spoločenstva..
Odpovedať
Profilova fotka
To ani neviem, ci sa vobec niekomu podarilo. S nimi moc reci nie je :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?