Vjazd na pozemok bez prístupovej cesty

Zdravím. S priateľom by sme chceli začať stavať rodinný dom. Projekt máme aj s tým všetky súvisiace veci, o vyjadrenie všetkých orgánov sme požiadali. Ulica na ktorej chceme stavať ešte nie je spravená obec už má aj projekt ale nevie kedy sa začne stavať (kvôli dvom podpisom a pár metrom štvorcovým na konci ulice od vlastníkov). Projektant nám spravil projekt tak, že nebudeme potrebovať prípojky (dom bude sebestačný) aby sme dostali povolenie, problém je len vo vjazde na pozemok. Našli sme sme riešenie, že by sme spísali zmluvu s obcou o budúcej zmluve a povolenie prejazdu. Mňa len zaujíma či má niekto s niečím podobným skúsenosť, poprípade by vedel inak poradiť aby sme to povolenie dostali. Za každú jednu informáciu budem vďačná.
Odpovedať
@4tina4 Ako povedal Paľo Habera - Je to vo hviezdach... V súčasnosti sa podmienky na vydanie stav. povolenia sprísňujú. Zvyčajne bez skolaudovanej prístupovej cesty stav. povolenie nevydajú. Ale záleží od obce, resp. úradníkov. Neviem, v čom spočíva to tvoje riešenie a o čom by bola zmluva o budúcej zmluve, ale právny nárok na akúkoľvek zmluvu nemáš a teda obec ani nemáš ako donútiť niečo uzatvoriť. Ak tá ulica bude obecná, tak nepotrebuješ povolenie prejazdu - bude to verejná komunikácia. Len kým nie je postavená, tak musíš čakať. My sme si cestu, teda celú ulicu postavili kompletne sami. A ako myslíš, že dom je sebestačný? Ako máš riešenú elektrinu, vodu a odpadovú vodu? Čím budeš kúriť?
Odpovedať
@chrobak7 Máme tam studňu, žumpu, motorgenerátor a kúriť budeme tepelným čerpadlom (vzduch-voda) a solárnymi panelmi + rekuperácia. Toto riešenie sme nevymysleli my ale navrhol nám ho starosta. Zmluvu myslel čo som pochopila, že tam ulica do budúcna bude a zároveň by sme zatiaľ mali povolený prejazd na pozemok - pre stavebný úrad aby sa zatiaľ ten vjazd zdokladoval. Dokonca by sa to ešte riadne schválilo aj na zastupiteľstve. A kým by sme dom postavili tak už by aj ulica mala byť hotová tým pádom skolaudovaná ulica = skolaudovaný dom. ... Ja mám len obavy či je vôbec takéto niečo možné aby sa nestalo, že na stavebnom nám konanie pozastavia a tým pádom sa to bohvie ako začne ťahať. To si radšej počkám na ulicu a dám naraz všetko zdokladované na úrad.
Odpovedať
@4tina4 To fakt chceš fungovať s nejakým spaľovacím elektrickým generátorom non stop? To ti akože pôjde nejaký dieslový agregát 24 hodín denne? A ten by ti mal ešte poháňať tepelné čerpadlo? Vyčíslil ti niekto náklady na takéto niečo? Solárnymi panelmi dom nevykúriš. No neviem, dobre si rozmysli, do čoho ideš. Preštuduj si najprv, čo sú to ostrovné systémy.
Odpovedať
Profilova fotka
@4tina4 ako chcete vyvážať žumpu, keď tam nie je cesta fyzicky?
Odpovedať
Stavebný úrad bude vyžadovať právoplatné stavebné povolenie na cestu. Cesta tam síce je fyzicky,ale právne neexistuje.
Odpovedať
Agregát utiahne komplet prevádzku celého domu?
Odpovedať
@chrobak7 podľa mňa je v plane ešte krb ci krbové kachle.
Odpovedať
Cele je to blbost na urade to vedia tak im len hadzu nahradne predrazene alternativy, aby si to sami rozmysleli :-D Aj tak im podla zakona na konci procesu daju zamietacie stanovisko :-o
Odpovedať
@4tina4 ludia vam to uz pekne j ebe..na mars nechcete ist stavat sebestacny dom?dlho som tu necital vacsiu sprostost
Odpovedať
Ja som nevravela, že tam budeme fungovať. Ulica sa ma stavať za rok dva a zatiaľ sme chceli postupne stavať (napr. Teraz sme chceli iba základovú dosku) aby sa to usadilo a postupne...samozrejme ked už by bola ulica tak by sme sa napojili na prípojky... A kombinaciu tepelne čerpadlo a solarne maju znamy a chvalia si to.... krb alebo niečo podobné v pláne nie je 🙂
Odpovedať
ja by som počkal, čo keď sa stavba cesty, sietí, kanalizácia predlži na niekoľko rokov ... a problémy budeš mať ty, minieš peniaze a bývať nebudeš !
Odpovedať
@4tina4 Ale tí známi majú asi aj elektrinu. 🤔 Či nie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@4tina4 pekný deň prajem, na obecnú komunikáciu už bolo vydané stavebné povolenie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?