Potrebné dokumenty na stavbu oplotenia

Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať na skúsenosti s vybavovanim povolení na oplotenie pozemku, keďže mame pozemok ešte mimo územného plánu museli sme robiť náčrt oplotenia, ale neschválili nam ho že je potreba iný náčrt, stavebný dozor, pečiatka stavebného dozoru, viete poradiť niekoho kto by vedel spraviť náčrt, a dal pečiatku ako stavebný dozor?
Odpovedať
@miskamiskalenkova Keďže v tomto prípade to nebude drobná stavba (ako doplnkové k hlavnej, lebo žiadna hlavná tam nie je), tak na stavbu plota potrebuješ riadne stavebné povolenie. Takže potrebuješ nie náčrt, ale projekt a ak to budeš robiť svojpomocne, tak zabezpečiť stavebný dozor. Otázne je ešte, či ti vôbec výstavbu plotu povolia.
Odpovedať
@chrobak7 tak na obecnom nam dali vyplniť papier, doniesli sme náčrt nakresleny ručne a oni to zaslali na stavebny,, odtial nam volali že je potreba lepší náčrt, potreba stavebný dozor a pečiatku.. budeme to robiť svojpomocne, ale neviem kde zohnať niekoho kto kreslí taketo náčrty a pečiatku
Odpovedať
@miskamiskalenkova Tým "lepším náčrtom" mysleli projekt. Robí to projektant.
Odpovedať
Je potrebny stavebny dozor aj ked budu zemne vruty?
Odpovedať
@milanpetruska áno.
Odpovedať
@megdesign stavebny dozor musi byť aj pri stavbe plota?
Odpovedať
@miskamiskalenkova stavebný dozor musí byť aj pri stavbe plota. Ak by bol plot ako doplnková stavba, je to drobná stavba a tam stačí ohláška, situačný nákres, základné rozmery a vyhlásenie stavebného dozoru. Nakoľko ale ideš, podľa toho čo píšeš, oplocovať pozemok bez stavby, bude treba stavebné povolenie, vyjadrovačky, asi aj projekt a znova dozora.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?