Odpoveď na príspevok od btus:
neviem, či sa to dá, ale myslite si, že niekto bu… @btus to asi nie, ale bude chodit geodet, ktory to presne zameria. Spytal by som sa na suOdpoveď na príspevok od stefanby:
@btus to asi nie, ale bude chodit geodet, ktory t… @stefanby nám geodet posunul o meter ˇkeď sa išli robiť základy) a pri kolaudácii si to nikto ani nevšimol.Odpoveď na príspevok od rajeree:
Dobrý deň, mám už stavebné povolenie no zmyslel s… @rajeree predpokladam, ze tych 2m x sirka pozemku bude nejaka spevnena plocha. Tak treba mysliet na to, ci sa potom zmestis do % zastavanostiOdpoveď na príspevok od wivik:
@rajeree predpokladam, ze tych 2m x sirka pozemku… @wivik s tym problem nebude mám tam ešte dosť rezervyOdpoveď na príspevok od rajeree:
Dobrý deň, mám už stavebné povolenie no zmyslel s… @rajeree Ak nemáš susedov, že by si svojím posunom zmenil odstupové vzdialenosti medzi budovami, výhľady, tiene,... tak nekomplikuj si teraz život a stavaj kde chceš. Porealizačné zameranie už potom zachytí reálny stav (kóty zakreslené na GP nie sú) a pravdou aj je, že na kolaudácii fakt nikto nechodí s metrom. 😉 Keď máš ale susedov, ktorí sú povedzme ešte aj proti Tebe, tak inej cesty nemáš, než nanovo otvoriť stavebné konanie.Odpoveď na príspevok od rajeree:
Dobrý deň, mám už stavebné povolenie no zmyslel s… @rajeree zaroveň nezabudnite, že pred kolaudáciou budete ešte musieť urobiť aj vyňatie z pôdneho fondu na zaklade GP kde už bide zakreslená stavba, ak budete zasahovať mimo terajšej vyňatej pôdyOdpoveď na príspevok od mgx:
@petersd - to platilo pri starom stavebnom zakone… @mgx Ale veď vidíme, že aké tu máme dvojaké - štvoraké metre na posudzovanie tej istej udalosti. A nie je to len na Slovensku. Ty posunieš svoju legálnu stavbu, na svojom pozemku 2 m ďalej od cesty a niekto Ti bude vyhrožovať zbúraním. Napr. osadníci si veselo stavajú kde sa im zapáči a nikto im nemôže nič zbúrať, lebo ešte aj súdy zakročia na ich obhajobu. Nedávno okresný súd v mojom regióne stopol starostu, resp. obec, lebo chceli urobiť poriadok na svojom teréne. Osadníci sa im teras rehocu do tváre, a ďalej neplatia žiadne dane, poplatky a s nejakými výzvami od obce si vytierajú rite... (a stavajú bez povolení ďalej a na cudzom)