Pristavba loggie na prizemi obytneho domu / podmienky

Byvame v 3.posch. tehlovej 5 rocnej architektonicky velmi peknej bytovke. Niektore byty maju loggiu. Obyvatelka na prizemi si cez bytove druystvo vybavila povolenie na pristavbu loggie s tym istym pododorysnym rozmerom, ako su loggie nad nou.Toto povolenie vzniklo na schodzi, kde boli iba 4 vlastnici bytov / cakalo sa 1 hodinu a bolo vraj pravoplatne. Loggiu vybudovali bez pisomneho suhlasu vsetkych vlastnikov bytov v bytovke na pozemku, ktory patri do vlastnictva nas vsetkych, ziadna zmluva nebola spisana. Obyvatelka prizemia navyse uplne narusila architerkutu bytovky, lebo zboku bytovky su ostatne loggie otvorene, ona svoju zamurovala a natrela sedym naterom odlisnym od farby celej bytovky, Taktiez zabradlie vsetkych loggii je do obluka, jej je vsak vymurovane rovne, uplne odlisne od ostatnych v bytovke. Je tento postup spravny? Kde sa mozeme stazovat?
Odpovedať
Uznesenie schodze spolocenstva vlastnikov je platne ak po hodine od oficialneho zaciatku schodze zahlasovala ZA nadpolovicna vacsina pritomnych vlastnikov. Toto napadnut nemozete. Mozete napadnut prevedenie ak je ine ako bolo schvalene, ak predlozila na schvalenie podklady a stavba bola realizovana v sulad s tymito podkladmi, tak uz nemozete nic. Ak jej bola pristavba schvalena bez predlozenia podkladov, tak uz asi tiez noc nezmozete pokial ma vsetky stavebne povolenia zo SU. Ak nema vsetky papiere k stavbe v poriadku, pripadne realizacia bola odlisna od schaleneho povolenia, tak treba oslovit SU
Odpovedať
Profilova fotka
na základe čoho vybudovala loggiu? na podobné stavebné "úpravy" treba stavebné povolenie, ohlásenie nestačí..čiže pri stavebnom povolení ste museli byť účastníkmi konania. Obrátila by som sa v prvom rade na stavebný úrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?