Podany návrh na vklad - je možne požiadať o tavebne povolenie ?

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať. Práve som kúpil pozemok (so všetkými IS). Bol podaný návrh na vklad. Projekt na dom mám už hotový ( Projekt pre realizáciu stavby) Je možne v tomto času už podať žiadosť o stavebne povolenie ? ďakujem
Odpovedať
1
2
@onats Na podanie SP nepotrebujes LV. Staci listina, ktora preukazuje nadobudnutie nehnutelnosti /kupna zmluva, darovacia zmluva, dedicske konanie/. Ale potrebujes ostatne papiere okolo. /SPP-D, ZSE-D, Telekom, ...../ Aspon tak mi bolo povedane u nas na Stavebnom urade.
Odpovedať
nemozes, nemas ako mat dalsie vyjadrenia kedze niesi vlastnik pozemku. Kym nemas LV nic nevlastnis aj ked mas zmluvu. Kataster to este moze zamietnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign aaaale potrebujes :)
Odpovedať
@onats Na žiadosť o stav. povolenie máš ešte čas. Najprv potrebuješ kopec iných stanovísk a povolení. Ale k tým tiež potrebuješ LV, aby si preukázal, že si vlastníkom pozemku. Ten zápis prebehne do 30 dní po podaní, toľko vydržíš. Potom môžeš začať s kolotočom vybavovačiek. Zatiaľ zabehni na stav. úrad, nech ti dajú zoznam príloh, ktoré musíš podať spolu so žiadosťou o stav. povolenie.
Odpovedať
@majkoj No u nas nie. ;)
Odpovedať
@chrobak7 Vyjadrenie od SPP-D ku stavebnemu povoleniu - nepotreboval som LV Vyjadrenie od ZSE-D ku stavebnemu povoleniu - nepotreboval som LV Vyjadrenie Telekomu ku stavebnemu povoleniu - nepotreboval som LV Vynatie z podneho fondu - nepotreboval som LV Vsetky vyjadrenia a vynatie mam uz doma ;-)
Odpovedať
@chrobak7 @majkoj - Vyhl. 453/2000, par.8, odst. 2 Osobne som bol na Stavebnom urade a pytal som sa na to. Odpoved riaditela SU: "Ku stavebnemu povoleniu/ohlaseniu drobnej stavby treba dolozit doklad preukazujuci vlastnicke pravo k nehnutelnosti, alebo iny doklad o nadobudnuti nehnutelnosti."
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign no vsak zakon sa porusuje bezne na SU :) Žiadosť o stavebné povolenie § 58 (2) Stavebník musí preukázať, že je vlastníkom pozemku alebo že má k pozemku iné právo podľa § 139 ods. 1 tohto zákona, ktoré ho oprávňuje zriadiť na ňom požadovanú stavbu. To neplatí, ak tieto skutočnosti preukázal v územnom konaní a po právoplatnosti územného rozhodnutia nedošlo k zmene. JEDINYM dokumentom, ktory dokazuje vlastnictvo je LV.
Odpovedať
@megdesign A ty si z akého okresu??? Možno si to nepriložil a úradník ti to vydal aj bez toho. Ale v zozname príloh k žiadosti LV a kópia mapy je. Dokonca na vyňatie je napísané, že treba originál LV. A podľa čoho si určil BPEJ? Alebo chceš tvrdiť, že ani to si nepotreboval na vyňatie? A čo si predložil? Kúpnu zmluvu?
Odpovedať
@chrobak7 Takto. Na doktnute siete som posielal overenu kopiu kupnej zmluvy. Telefonicky som si najsor overil, ci to postacuje, vsade povedali, ze ano. Na PF sa ma telefonicky spytala, ci je to intravilan, alebo extravilan. Intravilan. Stacil spravny poplatok 8€, situacia z projektu, kupna zmluva, GP a ziadost. Do dvoch tyzdov som mal doma vynatie. Ziadnu bonitu som nepotreboval. Vynala sa zahrada na stavebny pozemok. Ziadost o SP som este nepodaval.
Odpovedať
@majkoj Jasne, ale tak som dokazom toho, ze sa to da aj bez :D Teda zatial aspon vyjadrenia. LV bude po novom roku. ;-)
Odpovedať
@majkoj @onats @atlaska nepotrebuje staci kupno predajna zmluva a navrh na vklad na kataster . A toto mi stacilo aj na vsetky vyjadrenia od institucii .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@megdesign a aby sme boli presni, v tej vyhlaske co spominas stoji: (2) K žiadosti o stavebné povolenie sa prikladajú a) doklady, ktorými stavebník preukazuje, že je vlastníkom pozemku alebo stavby alebo že má k pozemku či stavbe iné právo, ktoré ho oprávňuje zriadiť na pozemku požadovanú stavbu alebo vykonať zmenu stavby, alebo udržiavacie práce na nej, takze pan riadytel by mal ist asi na preskolenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pierre83 staci na niektorych SU ktore ignoruju zakon, podla zakona nestaci. Ani navrh na vklad ani kupno predajna zmluva nie je preukazanie vlastnictva. To mozem v ten isty den kupit a predat.
Odpovedať
@pierre83 Tak evidentne je to vsade inak :-D
Odpovedať
@majkoj Pridem na SU a mam tam vsetky papiere a na LV je vyznacena plomba s cislom konania ktore je pridelene ihned po podani navrhu na vklad ? Tak co chces kupit a predat v ten den ? :)
Odpovedať
@megdesign ja vobec nevidim dovod na to aby ked mam vsetky papiere splnene a prebiehalo konanie na katastri aby to niekto neuznal .
Odpovedať
@pierre83 @megdesign SU vyda SP kde bude pisat ze parcela XY majitel megdesign ........a to tam napisu bez LV???? To sa potom necudujem ze vydanie stavebka niekde trva polroka az rok ked urady robia ako robia. Vodari,plynari,elektrarne s tebou spsiali zmluvu bez potvrdenia ze si majitel parcely? Byty sa s plombou predju aj 5x uplne bezne.
Odpovedať
@atlaska Ano. Zmluvu o pripojeni na el. siet mam schvalenu, podpisanu, poslanu a aj zaplatenu. To bolo zaroven s vyjadrenim ZSE-D. Rezervovana kapacita 32A. ;-) Plyn nebude /vydali suhlasne stanovisko s tym, ze "pride do styku" - mam dodrzat ochranne pasmo 1,5 metra, pri nahodnom odkryti potruba aby som ich volal a podobne somariny - pred hranicou pozemku ide ST plynovy rozvod/ a voda je obecna. Neviem, co tam napisu. Ja len "prodavam, jak jsem koupil" :-)
Odpovedať
@megdesign a ked pozemok nebude tvoj, elektrarne ti vratia peniaze?
Odpovedať
Profilova fotka
@pierre83 to ze mas navrh na vklad neznamena, ze si alebo ze budes vlastnikom ! Narazal som na preukazovanie vlastnictva zmluvou ako spominal @megdesign .
Odpovedať
@atlaska Preco by nemal byt moj? Vsetko vidis moc cierne. ;-) Riadim sa heslom, doveruj, ale preveruj. To by sa takto dalo brat vsetko. Kupoval som pozemok, volal som geodeta na zameranie skutkoveho stavu + vytycenie mojej parcely a tiez som este nevedel, /teda vedel ;-) / ze ci mi to kataster schvali. Tiez by som si mal od geodeta pytat peniaze, keby mi to kataster neschvalil?
Odpovedať
@atlaska @majkoj Otazka znela že či sa dá začať stavebné s tým že neprebehol zápis na LV. Áno dá. To že stavebné bude vydané a správoplatnené až po doložení LV je snáď jasné , že bez toho to nepôjde. Neviem či nepracujete v štátnej správe lebo máte také rozmýšlanie obyčajné jednoduché veci komplikovať. @atlaska elektrárňam je fuk či si alebo si neni vlastník pozemku. žiadaš o pripojenie , oni vydajú rozhodnutie o pripojení alebo nepripojení a určia svoje podmienky na pripojenie. Príde domov zmluva a šek na zriaďovací poplatok kým to nezaplatíš a nepodpíšeš tak ich to nezaujíma . a vlastne celkovo ich zaujímajú len dodržané podmienky ktoré oni dali.
Odpovedať
Profilova fotka
@pierre83 ja uz neviem, citujem zo zakona este posledny raz (2) K ŽIADOSTI o stavebné povolenie sa prikladajú a) doklady, ktorými stavebník preukazuje, že je vlastníkom pozemku alebo stavby alebo že má k pozemku či stavbe iné právo, praveze v statnej sprave nepracujem, lebo viditelne tam maju zakony totalne u prdele.
Odpovedať
@majkoj čiže podľa teba má notárom overená a podpísaná kúpno-predajná zmluva výpovednú hodnotu 0,0 nič ??
Odpovedať
Profilova fotka
@pierre83 NIE nema, pochop konecne, ze majitelom sa stavas az ked si zapisany v katastri, do vtedy existuje vela dovodov, preco zapis neprebehne a to ti pisem z vlastnej skusenosti ! Tiez som bol presvedceny, ze boli vsetky dokumenty v poriadku. Na tomto su zalozene dokonca celkom sofistikovane podvody. Mimochodom, kupnopredajna zmluva vobec neznamena, ze ten vklad vobec niekto podal a aj v nej urcite najdes odstavce, ktore su tam pre pripad neuspesneho vkladu.
Odpovedať
@majkoj veru tak :) posledne dva moje podane navrhy na vklad boli zamietnute/prerusene koli formalnej (?) chybe. Keby som ja ako predavajuci v lehote neodstranil chybu v zmluve, tak sa to cele zastavi. @pierre83 obe zmluvy pisal pravnik. Obe opravene zmluvy som pisal sam, pretoze pravnici maju zjavny problem s pochopenim matematickych pojmov. Teda zmluva od notara moze mat skutocne hodnotu 0,0 nic. Ak by sa zmluva neupravila, tak by bola anulovana, ja by som vratil peniaze a prevod by sa neuskutocnil.
Odpovedať
@pierre83 Nieco malo z tej statnej spravy poznam. Nepredpokladam,ze sa vela veci odvtedy pomenilo. Podat ziadost mozete, ale nepredpokladam ze SU kym nema LV pohne prstom v tej stranke. Lebo mozno robi zbytocnu robotu a to tie baby robit nebudu. Alebo maju tak malo roboty,ze robia aj duplicitne stranky. @megdesign nevidim nic cierne,poznam kopy pripadov kedy kataster napadol zmluvu a tahali sa roky. Nik nevravi ze je to tvjoj pripad,ale ja by som na pozemok,ktorynieje moj nepreinvestovala jedine euro.
Odpovedať
@majkoj (2) K ŽIADOSTI o stavebné povolenie sa prikladajú a) doklady, ktorými stavebník preukazuje, že je vlastníkom pozemku alebo stavby alebo že má k pozemku či stavbe iné právo "alebo že má k pozemku či stavbe iné právo" Podla mna: Toto pravo ti vzniklo podpisom zmluvy. Jeden predava, druhy kupuje. Ak predavajuci odskoci od zmluvy po zaplateni celej sumy/rezervacnej sumy /co sa moze stat/, mas pravo podla tej zmluvy vymahat danu sumu sudnou cestou. Cize zmluva overena notarom o predaji a kupe je podla Obcianskeho zakonnika pravoplatna. V tej zmluve je aj zakotvene, ze vlastnicke pravo prechadza z predavajuceho na kupujuceho az po zapise na katastri, no zaroven odstavec 2 pise, ze "že je vlastníkom pozemku alebo stavby alebo že má k pozemku či stavbe iné právo", co podla mna "ine pravo" je podpis a overenie kupnej zmluvy. Nechcem sa dotahovat, len moj nazor. @atlaska ako inak by si spravila GP pre kataster? ako inak by si zaplatila toho geodeta? Az po zapise tvojho mena na LV? To by ti ziadny geodet GP nespravil a v mojom pripade to bol zas a znova znamy.... :-)
Odpovedať
Nekupovala ani nepredavala som jednu nehnutelnost. Zmluvou a vyplatenim sa nestavas vlastnikom uz to pochop. Aj dane sa platia podla datumu na LV nie na zmluve. geodet ako aj notar patria k realitam- / ak niekto predava ma mat pozemok zamerany, /ale nie budovanie el.pripojky na vlastne naklady vlastne na stale cudzom pozemku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?