Potrebujem zburať polovicu stareho domu a vybaviť stavebne povolenie na novy dom, je to možne?

Profilova fotka
Dobry večer všetkym čo ste tu. Viete mi poradiť,potrebujem vybaviť stavebne povolenie na novy dom ale na pozemku stoji stary, ktory potrebujem len čast zburať, je možne vybaviť SP?
Odpovedať
Treba vybavit aj buracie povolenie na start dom aj stavebne povolenie na novu stavbu
Odpovedať
Profilova fotka
Mislel som tym ci stary dom sa musi zburať cely alebo može len časť.Tu druhu čast potrebujem na material.Tak nerad bi som to bural
Odpovedať
@skunda to je otazka na statika. Aby ti to na hlavu nepadlo
Odpovedať
@skunda my sme presne takto isto spravili. Buracie povolenie na cast domu a potom stavebné povolenie na nový dom.
Odpovedať
@skunda "Tu druhu čast potrebujem na material." - čo tým myslíš? Že z tej druhej časti zoberieš tehly na stavbu? V každom prípade si najprv nájdi projektanta. Jemu povieš, čo chceš urobiť a on ti spraví projekt. S tým projektom potom pôjdeš na stav. úrad a povedia ti, čo budeš musieť doložiť k žiadosti o búracie povolenie a k žiadosti o stavebné povolenie. Keďže z pôvodnej stavby budeš odstraňovať iba časť a zvyšnú časť použiješ na výstavbu novej časti, tak to bude skôr rekonštrukcia. V tom prípade búracie povolenie nie je treba, žiada sa rovno stavebné. Je toho veľa, nedá sa všetko rozpísať v jednom príspevku. Hlavne nie, keď neviem, čo presne chceš robiť. A má zmysel nechávať nejakú časť domu? Je v takom stave, že je použiteľná. Niekedy je lepšie odstrániť celý dom a postaviť úplne nový.
Odpovedať
@chrobak7 Skor to chce ako stavebnu budu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix tak presne potrebujem to ako sklad na material. Jeto rovny stary dom z valkou ktory je dlhy cca 20 m spredu bi som nechal cca 15 stareho domu na sklad ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 cast predneho domu chcem nechat na sklad a potom sa zbura dodatocne ked sa postavy zanim novy
Odpovedať
@skunda Čiže nový dom bude na inom mieste než je ten starý? Ak áno, potom načo cheš ten starý búrať na dva krát? Vybav stavebné povoílenie, búracie povolenie a keď postavíš nový, môžeš zbúrať kokmplet celý starý. Dokonca aj skôr, veď v novom dome po zastrešení už budeš mať skladový priestor. Navyše toho materiálu na stavbe nebýva veľa, pokiaľ máš dobrú logistiku. Vždy čo sa privezie, to sa použije. Načo skladovať materiál? Keby nový dom zasahoval do pôdorysu pôvodného, tak by som celý starý zbúral hneď. Na nejakých pár vecí ti stačí dočasne nejaká plechová búda.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?