Stavebne povolenie na pozemku kde je spoluvlastnik SPF

Dobrý deň, máte prosím niekto skúsenosti z vydaním stavebného povolenia na pozemku kde je spoluvlastník Slovenský pozemkový fond. Vlastníme pozemok kde sme 2/3 majitelia a 1/3 vlastní SPF a chceli by sme postaviť chatu. Pred rokom sme poslali žiadosť na odkúpenie, avšak v rámci slovenskej reality na úradoch to bude určite ešte trvať minimálne ďalší rok, dva. Nechceme tak dlho čakať a chatu by sme chceli postaviť tento rok, ďakujem.
Odpovedať
@brano_77 SPF je podľa zápisu na LV zrejme iba majetkovým správcom 1/3 podielu z pozemku neznámeho - neznámych vlastníkov (kto mohol podiel vlastniť..kto sú jeho potomkovia?? ).
Odpovedať
@janetbla áno, je správcom, pôvodný majiteľ je minimálne 20-30 rokov po smrti a jeho podiel pozemku nebol zahrnutý do dedického konania, toto sa už nebude nikdy otvárať. Je teda možnosť aby sme dostali SP? Máte niekto skúsenosť?
Odpovedať
@brano_77 tak potom Vám ostáva len iba urgovať na SPF, aby ste k žiadosti o SP mali v rukách aspoň podpísanú kúpnopredajnú zmluvu - iné právo k pozemku.. a potom môžete riešiť návrh na vklad do KN..
Odpovedať
@brano_77 Pozemok od SPF môžeš odkúpiť od SPF iba ak je jeho vlastníkom, nie správcom. My sme kupovali pozemok z vlastníctva SPF a to trvalo zhruba 4 roky - od žiadosti po zápis v katastri. Takže aj keby to nejakým zázrakom predali, tak sa ešte načakáte.
Odpovedať
Profilova fotka
@brano_77 prečo sa to nedá otvoriť? je to čistejšie ako SPF
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?