Stavebne povolenie na parkovacie statie a chodniky

Profilova fotka
Zdravim :) vie mi niekto poradiť, kto to ma naštudovane, ohľadne parkovacich stati a chodnikov okolo domu? Podala som ohlasenie o drobnej stabne na chodniky okolo domu a parkovacie statie...samozrejme ze je to vacsia plocha ako 25m2 ale nie je to betonovy zaklad. Idú tam len obrubniky a zasypane to bude makadamom a zamkova dlazba na to. Z uradu mi odpisali ze na to potrebujem stavebne povolenie To ako skutocne? :D sak to neni zabetonovane v zemi Vdaka za radu :)
Odpovedať
@w_ee_wee ja ti len poradím že sa máš vykašľať nato a spraviť si to bez toho. Fakt banánová republika..
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanl nemozem kedze este nemam skolaudovany dom. Inak by som sa asi...
Odpovedať
@w_ee_wee A v projekte nemáš zakreslené spevnené plochy okolo domu? Zvyčajne stavebné povolenie sa vydáva na dom a plochu okolo domu. Dokonca ja som mal v SP podmienku, že musím vybudovať na vlastnom pozemku minimálne 3 parkovacie miesta. Keďže pri kolaudačnej obhliadke parkovisko ešte nebolo vydlaždené, k vydaniu kolaudačného rozhodnutia som musel poslať fotodokumentáciu, že tie parkoviská mám vybudované.
Odpovedať
@w_ee_wee a nekolauduje sa len dom a len to načo bolo vydané SP? Čo s tým majú ostatné objekty na pozemku (povieme že tam už boli predtým :-D :-D)
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s chrobakom, ak mas zakreslene spevnene plochy okolo domu, nemusis pytat dalsie SP, ak nemas tak to je blbe a pockaj na kolaudaciu a potom si to tam urob. @chrobak7 @w_ee_wee
Odpovedať
@w_ee_wee ešte je možné urobiť zmenu stavby pred dokončením a do pôvodnej projektovej dokumentácie to dopracovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@sverdik @spiderhst @chrobak7 praveze nemam okolo domu v projektovej dokumentacie nic...iba na terasu.... v stavebnom povoleni mam ze musim vybudovat 3x parkovacie statie a pristupový chodnik Takze kvazi som nemusela asi nic podavat na to nie? to je v tom stavebnom povoleni o dome uz zahrnute?
Odpovedať
@w_ee_wee Ved to tam uz je v stavebnom povoleni zahrnute. Treba to len ku kolaudacii deklarovat. Mame to tiez takto, vybudovanie 3 parkovacích miest na pozemku - musi byt aspon vysypane makadamom, ziadne SP navyse uz nepotrebujes.
Odpovedať
Profilova fotka
@w_ee_wee v tomto prípade reálne nemusíš žiadať o SP, kľudne postaviť a doložiť pri kolaudácii a bude to v pohode, nemusíte nič, dnes keď to postavíte a urobíte nič sa nedeje :D
Odpovedať
Profilova fotka
veselo do toho, mate to tam ziadne dalsie SP nepotrebujete :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?