Zbúranie starého domu s pivnicou

Zdravím všetkých, rád by som vás poprosil o radu. Vlastním starý dom s pôdorysom 12x10m, ktorý je z polovice podpivničený. Najskôr som plánoval dom zrekonštruovať, no pri prípravných prácach sa vyskytlo niekoľko prekvapení, ktoré sa mi nechce riešiť cestou kompromisu. A tak som sa rohodol, že chcem dom zbúrať. Otázka znie či mám dom zbúrať aj so základmi, alebo základy nechať a napojiť na ne novú stavbu. Ak by som nechal súčasné základy, obávam sa ich poškodenia pri búraní. Ak máte niekto skúsenosti, budem rád za každú radu. Pivnicu neplánujem zachovať. V prílohe pripájam pôdorys domu a jeho priečny rez. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
komplet
Odpovedať
Ja by som to vybral vsetko von a do vznikutej diery by som dal zakladovu platnu najlepsie tepelne odizolovanu a ide sa na pasiv :-)
Odpovedať
Netreba staré základy vyberať. O ich prípadnom využití je kompetentný rozhodnúť statik novej stavby v spolupráci s projektantom architektúry po ich preskúmaní. Dobre je ich však prizvať ešte keď stará stavba stojí, lebo na nej (na prípadných prasklinách) vidieť aj spoľahlivosť základov.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?