Zburanie starého domu ( brané ako rekonštrukcia)

Dobrý deň , prosím vás o radu. Ideme stavať dom. Na pozemku sa nachádzajú starý dom aj s pivnicou. Nechcem ísť dom rekonstruovat ale postavit na tom miestne novú. Viete mi povedal v akom prípadne sa berie dom ako rekonštrukciách a netreba povolenie na búracie práce atď? Musí sa trebárs zanechať jedna povodna priečkach starého domu alebo ako to je? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
My teraz tiez staviame dom na mieste predchadzajuceho domu, ktory sme zburali. Ale my sme zburali uplne vsetko takze sme to povolenie museli mat. Pravdupovediac som ani netusil, ze sa to da takto nejako obist ponechanim nejakej nosnej priecky z povodneho domu. To vam niekto poradil? Napriklad nam netrvalo to povelenie na buranie vybavit nejako dlho, nie je to az taka casova zataz ak sa to aj nedalo takto cez tu rekonstrukciu :-)
Odpovedať
@fruko5 áno práveže nám to poradili že je tu aj takáto možnosť ale na internete sa akosi otom nemôžeme dočítať. A tiež maté aj pivnice? Viete mi napisal čo treba všetko vybaviť a koľko vás približne vyšlo finančne zbúranie, vynosenie veci atď? Ďakujem 😉
Odpovedať
@tina147 To sa dalo pred mnohymi rokmi v oddovodnenych pripadoch,ze sa akoze ponechala jedna,dve steny....Ale dnes to uz mozne nie je. A hrozi dost velke riziko pokut.
Odpovedať
Profilova fotka
@tina147 kks to je ti tak zatazko zajst na stavebny urad a spytat sa !!!!! Na odrbavanie systemu energiu vynakladas ale na poriadne veci kasles ludia ako ty by nemali stavat lebo zakladne pravidla im nic nehovoria a tym padom ani podtupy prac a niekde sa to odzrkadlii a potom co???
Odpovedať
joj no mne sa tiez zda, ze to sa uz teraz nemoze robit, uz sa to neda nijako obist. budete treba to povolenie a vsetko pekne zburat. o tych pokutach som nepocula ale ak ich naozaj davaju tak radsej ruky prec od toho. ked si takto kupovali pozemok s domom a vedeli ste, ze chcete postavit uplne novy tak ste mali ratat aj s takymi to vydavkami :-|
Odpovedať
@wolodymyr človek sa tu slušne spýta či je niečo také možné, legálne nie na čierno nejak a už ho tu ideš ukamenovat ... Len ziram... @timea59 áno jasné mňa to len zaujimalo či je tu taká varianta. Pozemok s domom starými bol dar od prarodičov. 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Tak keď bol dom dar tak ste celkom dobre ušetrili a nemalo by vadiť, že budete platiť aj takú vec ako búranie :) Tiež to asi nepatrí medzi tie najlacnejšie veci pri stavbe domu ale veľa ste ušetrili na pozemku pri dnešných cenách takže to radšej normálne nahláste a vyhnete sa nejakým zbytočným opletačkám a poprípade aj pokutám :)
Odpovedať
@tina147, búranie nie je veľká položka, odpratať bordel, ak to chceš oficiálne tak to stojí veľa. Známi pred 10 rokmi stavali nový dom na užšom pozemku, tak nechali jednu stenu zo starého domu a to len kvôli tomu, aby nemuseli začať stavbu 2m od plotu suseda, stavebný úrad bral stavbu ako rekonštrukcia... mi sme nakoniec zbúrali a postavili nový dom 1,5m od suseda... chod na stavebný úrad, nech sa vyjadria.
Odpovedať
@tina147 ak nemáš problémy s odstupom od okolitých stavieb a pozemkov tak by som toto neriešil. Normálne všetko zbúrať a na nových základoch postaviť nový dom.
Odpovedať
nemusis nic ziadat ziadne povolenie.zburas stary dom a na jeho zakladoch postavis novy.samozrejme ohlasis len rekonstrukciu
Odpovedať
Ano, da sa to spravit ako rekonstrukcia, na základoch postavis novy dom, len musi mat rovnaky podorys ako predosly. Otazne je ze v akom stave su steny, pokial mate kvalitne hrube mury tak ich mozte zanechat.. Buranie nieje problem, problem je s odpratanim materialu a bordelu, zalezi ako daleko je u vas skladka odpadu a aky typ odpadu, ale tak rataj min. 5000 -9000 eur za bordel.. Kazdopadne si to este premyslite, ked chcete stavat nove tak radsej normalne podla projektu a so stavebnym povolenim na novy dom alebo potom spravte rozsiahlu rekonstrukciu a vyuzite co sa da, to vas podla mna vide trochu lacnejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?