Podrezanie starého domu pod/nad urovnou terénu

Ahojte, mame starý dom, ktorý ideme podrezat. Jedna-dve miestnosti budú okolo 15-30cm pod urovnou vonkajšieho terénu. Teraz ide o to, či mozeme podrezat nad urovnou terénu, alebo je nutne odkopat steny a podrezat vo výške miestnosti. Problem je, že dom stoji na hranici pozemku a tým pádom by sme museli rozbiť susedom betón. Na konci nášho domu majú navyse čiernu prístavbu, čiže aj tam by sme museli rozbíjať podlahu. Manzel vraví, ze aj tak im ho rozbiť budeme musieť, lebo budeme musieť zatepliť pod zem. Nedá sa to technologicky vyriesit tak, že by sme sa rozbijaniu toho betónu vyhli, lebo osobne si myslim, že suhlasit nebudu, keďže sa jedna o rekonštrukciu od základov, čiže rozbite by to tam mali 1-2 roky? Dakujem za každú radu a napad.
Odpovedať
Profilova fotka
@aknitram26 vodorovna izolacia ( aj dodatocna - podrezanie) oddeluje zaklad od nosneho muriva a je nutne ju spravit v tomto mieste. Dufam ze si dostala odpoved na tvoju otazku
Odpovedať
Profilova fotka
@aknitram26 nemusíte to riešiť tak kategoricky, podrezať môžete v každej výške, v časti, kde to nevyhovuje musíte izoláciu pripojiť na podlahu vo vnútri, lepenku stačí pripevniť na stenu pribitím pletivom a omietnuť. prederavenie nekomentovať, nie je to tlaková izolácia. Prístavba,ak aj nie je vykurovaná, je súčasne tepelnou izoláciou pre Vás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?