Koľko stojí búranie starého domu?

Mame stary dom, ktory chceme zburat a namiesto neho postavit novy. Chcem sa spytat tych, ktori tuto činnost robili,aby mi povedali, kolko stoji v dnesnej dobe hodina za bager, ktory dom bude burat a kolko stoji odvoz jednej tatrovky sutiny na skladku. Dakujem
Odpovedať
1
2
5
@babyjane Ahoj ja som robil presne to isté ako ty plánuješ. Búral som starú hospodársku budovu a dnes na jej mieste staviam rodinný dom. Napíšem ti ako to bolo v mojom prípade. Báger sa platí od hodiny. Hodina začína plynúť v momente keď báger ide na miesto búrania a končí keď sa báger vráti na firmu. Mne prišiel celkom veľký báger a zbúral to za 45 minút. Celkom som platil 80 eur. Potom som vyberal železo zo zbúranej stavby a dával na kopu. Zavolal som do kovošrotu povedal som koľko toho mám a chlap si po to prišiel s autom + ruka. Zaplatil mi 120 EUR. Zvyšok som bágrom nakladal do nákladného auta a vyvážal na skládku (vyvezené bolo celkom 5 aút). Tu som platil len za naloženie a odvoz (naloženie 100EUR, odvoz na skládku 90EUR). Cena za odvoz závisí od prejdených km. Za odpad na skládke som neplatil pretože som si to vybavil cez známeho ale myslím že okolo 10EUR stojí tona odpadu. Drevo zo starej stavby som použil na pulce čo bolo zlé som popíli a bude do krbu. Snáď som ti trošku pomohol.
Odpovedať
nasi susedia vraveli, ze ich zburanie a odvoz stal 50 000 Sk.. mam pocit, ze oni nepoli prstom, ze im to niekto urobil komplet..
Odpovedať
Profilova fotka
musis napisat lokalitu a najma ako si vies poradit s opadom... / ci to mas kam vyviezt za lepsiu cenu.. pripadne niekomu na zarovnanie , do deky a pod.. my sme teda burali bagru to trvalo cely den teda 12 hodin a mam ake take skusenosti s tym aj fotky.. a veru riadna drina to bola ... sused vyvazal ale tak ze rovno do aut a kontajnerov a jeho to vyslo dost.. takych 250 000 SK...
Odpovedať
Ešte doplním že podľa rozpočtu k projektu ma malo stáť búranie starej staby so všetkým čo k tomu patrí cca 2000 eur. V skutočnosti ma to stálo podstatne menej.
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne zavisi od toho aky velky je ten dom... a je rozdiel burat dom a hospodarsku budovu... /dalej ake su zaklady atd atd../ my sme burali teda dom aj s hospodarskymi budovami / vacsina palena tehla ale spajana s hlinou dom nemal zaklady/ a dlzka domu aj s budovami co sme burali bola cca. 35 metrov dlzka a sirka cca 8 metrov...
Odpovedať
No ja ti poviem presne co ma kolko stalo.Na jesen sme burali staru hospodarsku budovu staru cez 100rokov-zaklady s rozmermy 13x8-obvodove murivo bolo z nabijanej hliny (70cm hrubka minimalne)-plevy a omietky sa vraj vtedy roobili z kravskych ... krov bol dreveny a skridla ktora tam bola davali dodatocne cize:zelezo co tam bolo a bolo pouzitelne som si nechal do betonu a co bolo nepouzitelne-kovosrot cca 1,5tony :) potom som dal pristavit kontajner na skridlu a zhadzala sa dole a odviezla na skladku cize dokopy 50e.potom sme za traktorom stiahli krov a popilili-za naftu a benzin som platil cca 40-50e. Na obvodove mury som zavolal JCB a ten sa s nimi trapil asi 10hodin-bola to riadna fuska pri takej hrubke muriva a este to musel prevazat z jednej strany pozemku na druhy-spravila sa velka kopa a na dazdi sa to uplne rozpadlo a vznikla iba obycajna zem ktoru mozem este pouzit.Cize bagristovi som dal 300e-(10h x 30e/h) este mi povyberal kamene zo zakladu lebo tam neboli ani betonove zaklady len kamene a to 1meter do hlbky a 90cm do sirky-cize tie pouzijem do zakladov.este aby som nezabudol tak tam musim zaratat aj poplaty ako buracie povolenie-a nieco sme platili aj na katastry cize cca. 30e-cize suma sumarov 430e alee robili sme to vsetko svojpomocne a to rodinaa a kamarati :) dufam ze som trochu pomohol :)
Odpovedať
Ja ti poviem kolko mna stalo zburanie stareho domu.Bural som len ja sam a to este po opici:-)) Bol to stary 20 metrovy dom z nabijaniny.hadam aj 150 rocny.Cele ma to vyslo este za 15 tisic korun slovenskych.Strechu komplet som dal ja sam dole aj zo skridlou aj z hranolmy. a ostatne som zavolal Bager JCB a jedno nakladne auto liaz.Cele to bolo zburane za jeden den.Bagristovi som dal 10 tisic korun a soferovi 5 ku na konci dne ked bolo vsetko hotove.Firma je zo Surian.
Odpovedať
Profilova fotka
ahooj...ja mam stary dom odfoteny vo fotoblogu a jeden "majster" mi navrhol, zeby mi to zbural za "orientačnú cenu" 10-11tisíc euro....:-) smiešne.... radcej si to zburam sama naozaj.....je to zbytočne davat burat firme, ak vas netlačí čas, presne ako tu pisu ludia predo mnou....radcej svojpomocne...:-) drzim palce
Odpovedať
presne ako hovori imichal, skridlu das dole za chvilu sama, hranoly a laty z krovu si nechas, tie sa hodia pri stavbe...na zbytok zavolas bager a ten to ma za den v klidku zhodene, za den prace zobere dajme tomu 300euro...sutinu mozes pouzit jednak na zasypanie priestoru medzi zakladovymi pasmi, dvak na dorovnanie terenu...ak mas palene tehly tak sa z toho daju postavit chodniky, plot, krb atd atd...zbytok vyviest na skladku, zalezi od lokality ale tu pri BA pytali v 2 firmach cca 150euro za 7-tonovy kontajner (dovoz + odvoz + "uskladnenie" odpadu)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiež rozoberali sami, strechu aj celý dom, ten bol z kameňa, kamene aj hranoly zo strechy sme si nechali, plánujeme ich použiť ďalej, a pomohli sme si aj UNC a lanom. Bolo to zaujímavé, ale zmákli sme to. 8-)
Odpovedať
my sme tiez burali stary dom, strechu cize skridlu, a krov sme dali dole svojpomocne, drevo si zobral sused na kurenie skridla sa zhadzovala dole. na mury prislo JCB, ktore to zhodilo asi za 1h 15 minut. Zaplatili sme mu okolo 80 eur. dom bol z casti z palenej tehly a z casti z nepalenej. Pracne sme vyberali palenu tehlu z kopy po stvrtej palete sme toho uz mali plne zuby zavolali sme JCB a auto. Dali sme to vyviest na skladku mame od toho aj potvrdenia bolo toho asi 40 ton cize 4 auta zmiesaneho odpadu. platila som za tento spas okolo 700 eur.
Odpovedať
Ja som bural stary dom,zacal som najskor manualne s kamosmi,velmi rychlo nas to preslo.Potom som zavolal Cat-bager,dve Tatrovky.Za den bol dom fuc,asi 250 ton odpadu.Uskladnenie odpadu na skladku stalo asi 1600€,bager a Tatrovky 800€.Okrem toho este asi 8 kontajnerov 400€.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, my tiez riesime tuto dilemu.. Kupili sme pozemok so starym domom vo Viedni a chceli by sme ho zburat a postavit novy.. Robili nam cenovu kalkulaciu a vyslo by nas to okolo 8000 Eur (zburanie, vyvoz odpadu).. Chcela by som sa spytat, ci by mi niekto vedel poradit firmu na Sk, s ktorou by som sa mohla dohodnut na demolacnych pracach, ci by mali ochotu prist aj do Viedne (byvame v 22. Bezirk) a ci sa to vobec da, ze by mohli prist s bagrom do Viedne =-) Vyvoz odpadu - to by sme si museli zaplatit sami, lebo viezt odpad na Sk - to je asi blbost, vsak? Vobec sa v tom nevyznam, je to moj prvy dom :-(
Odpovedať
Tak nikto neporadi?
Odpovedať
Profilova fotka
je to blbost... ved len dopravenie takeho bagra tam by kolko stalo a resp. ako by sa to vobec realizovalo.. to by musel nejaky specializovany kamion ho doviezt tam.. a najma otazka znie ake mas podmienky urcene na buranie... tu na svk sa pred buranim vydava buracie povolenie kde musi byt presny sposob likvidacie stavby a odpadu a aj meno zodpovednej osoby / to tiez nemoze byt len tak hocikto/ predpokladam ze aj vy mate take nieco u vas a neda sa dom len tak zburat... a potom taka firma musi isto splnat nejake poziadavky rakuskej legislativy v tomto obore to neni len tak... prosto je to blbost...
Odpovedať
@maznacik007 preco by to mala byt blbost?! Ja som uz nasla dnes firmu z Sk, kto to robil a povedal, ze to nie je problem - s bagrom (maju vraj taky bager, ktory sem moze prist "po svojich" ) a tak.. A ak by si si dobre precitala, tak o likvidaciu odpadu tam nejde - ide iba cisto o zburanie stavby. Jasne, ze odpad nebudem trepat cez hranice!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Hmmm... to su zaujimave rozdiely v cenach, 10 tis. Eur verzus nejakych par stovak, priapadne tisicka ? zalezi to od firmy, alebo tu pisete samostatne manazovanie demolacie, teda objednanie bagra, kontaineru atd, co k tomu treba ? =-) My by sme tiez chceli dokoncit demolacne prace, dom je uz vlastne zburany, stoji len jedna necela stena a v nej 2 okna, ale na 1/3 pozemku su este betonove zaklady a je tam aj zimna vonkajsia pivnica - betonova, ktoru by sme zase naopak chceli asi "ostranit". A este potrebujeme dat zotat asi 20 metrovu jedlu v strede pozemku :-D . Viete mi niekto poradit, kolko by stali taketo prace?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ,pozrite si moj album - buranie starého domu,,nás to vyšlo zopár stovák, pár chlapských silných ruk, a pevné nervy- chut do práce !!! sama som sa čudovala že nás to tak vela ani nestálo ,,,
Odpovedať
@bejby29 uff, tak 8000 eur za zbúranie a odvoz sa mi zdá dosť veľa. jasné, záleží od toho, či nieto urobite aj sami, ale keby aj nie, tak odporúčam hlavne skúsiť aj iné ponuky, lebo je rozdiel, či to zbúranie dáte nejakej veľkej firme, alebo to urobí nejaký živnostník, ktorý vlastní bager, nákladné auto a prídu 2-3 chlapi so strojmi a vyjde vás to možno o polovicu lacnejšie.
Odpovedať
Aj ja teraz som v tejto faze. Treba si to rozmenit na drobne. Moj prvy vydaj bol kontajner za zmiesany odpad - na povale aj v dome saty, plasty a sklo, cca 20 m3 odpadu (nejake 3 tony) Druhy vydaj je samotne buranie: Strecha - dat dole skridlu / plech (palenu skridlu je skoda vyhodit, vhodne pod zakladovu dosku, drevo sa zuzitkuje), plech do zberu, Mury - pokial je to tehla, 2-3 ludia s krompacmi a tazkym kladivom to rozbiju za dva dni, Zaklady, nie je horsie ako 1 - 1.5 m nad teren betonove zaklady, vsetko od toho je lepsia alternativa, Pri odvoze odpadu treba ratat nalozenie, vykladka (resp. prenajom velkokapacitnych kontajnerov), ulozenie na skladku (stavebny odpad cca 25 E/tonu + DPH + 10 Eur/tonu poplatok statu za ulozenie), Tieto skusenosti ma prinutili separovat, co sa da vyuzit pri vystavbe som si ponechal, vyhodil som iba to co sa neda upotrebit. Bager sa hybe od kategorie a lokality od 25 - 40, max. 50 E za hodinu. Firma Vam to vie rozbit cca 5-7 000 Eur podla domu, ale svojpomocne zorganizovane do 2000 Eur sa urcite da, vela zavisi konecna cena od toho ako nalozite so stavebnym odpadom, lebo to je pekna polozka.
Odpovedať
@oscipovsky dik za dobry navod a referencne ceny. caka nas buranie stareho domu, tak taketo infosky sa zidu.
Odpovedať
@peterp my uz mame davno po tejto faze ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda takze sa vam podarilo kupit pozemok, predpokladam, ze v BA. tak to velmi gratulujem! my sme este stale vo fazi rozhodovania sa, ale uz by som sa nebala ist aj do pozemku s domom na zburanie... hlavne nech uz nieco vhodne najdeme, zatial je vsetko nejak beznadejne nevhodne :-|
Odpovedať
@bibi78 nieee kdeze ;-) mame velky 5ha pozemok cca 35km od BA. stoji na nom statra barabizna a suseda nas poprosila aby sme to zhodili lebo hrozi ze jej to padne do dvora... takze to zhodime, pozemok oplotime a ponukneme na predaj ci uz ako celok alebo po castiach. a ked sa preda tak bude zaklad pre kupu pozemku v BA ;-) problem je, ze to za co predame 5000m mimo BA, nekupime tu v meste ani 500m... este budeme musiet poriadne dolozit... ale my to berieme tak klido pido, neponahlame sa extra. zatial sme s muzom sami, deti este nemame, a byt mame 4i... takze momentalne nam viac netreba. ja by som chcela stavat az ked budeme mat deti, lebo verim, ze to zmeni pohlad cloveka na to co od domu ocakava, ako ho usporiada atd...
Odpovedať
Profilova fotka
@anairda vlastne si spominam, vy velkostatkari :-D ... ale taky zaklad je fajn ;-) . v tom ponimani priestorov mas uplnu pravdu, kym sme nemali drobca, ani nas nenapadlo riesit dom, vzdy som chcela byt, je to spojene s obrovskymi vyhodami oproti domu, ale zase pre decka nie je lepsie riesenie ako dom. takze tiez sme zmenili nazor... BA ma vysoke ceny, ale ostatne mesta na tom nie su o moc lepsie - vzhladom na kupny potencial..., teraz sme pozerali ceny pozemkov v Trnave, priamo v meste a teda ovela vyssie ako nejake satelitne miesto pri BA =-)
Odpovedať
@anairda ja len dotaz tak mate 5 ha alebo 5000 m?
Odpovedať
@oscipovsky @bibi78 smaria, jasne, zle som napisala :-) 50a mame, cize 5000 stvorcov :-D som omylom pridala jednu nulku :-D
Odpovedať
@anairda tak nebolo by zle keby aj na katastri sa teta pomylila....nasadit krumple vrch-koncom a to by Vam nerozkradli ani za mesiac.
Odpovedať
@bibi78 ano, pozemky v centre mensich miest sa pomaly skrabu k cene pozemkov v okrajovych castiach BA...
Odpovedať
@bejby29 :-D :-D tak potom sorry :-D :-D som si nevšimol dátum, že to bolo pred rokom :-D
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?