Vymena kotla a radiatorov

Ahojte, prosim o radu ako uplny laik, ktoremu treba vysvetlit jasne strucne, ktory ma asi odveci dotazy a ako zenu ma nikto nepocuva 🙂 Ideme rekonstruovat 40r dom - vymena kotla, Quadrigy, radiatorov, oskrabat steny, nahodit, omalovat, nova podlaha, kuchyna, elektrina iba dorobit par zasuviek. Z mojho pohladu nic zasahovo extremne. Co nevieme spravit je kotol, voda a radiátory. V dome su klasicke rebrinove s tymi hrubymi rurami. Je tam stara Quadriga, ktoru treba vymenit. Kotol dosluzil. 1. Typ kotla a Quadrigy nechame poradit na plynara, to je jasne. Vymeni, miesto na to je, to je ok 2. Radiátory som zmierena, ze sa nebudu zasekavat trubky s napojenim zospodu, ale sa napoja zboku. A) Tie trubky su v dnesnej dobe tensie ano? Niecim stare "vystlu", aby splnali akoze nieco nove? B) Ked som si vypocitala, ze miestnost potrebuje napr 1900W(podla Konrado kalkulacky), tak plynar by hladal radiator okolo tejto hodnoty, ci radsej vyssiu? Kedze je dom napr nezatepleny. Ked sa miestnost neuzavrie dverami, ale otvori s chodbou napr. to treba viac tych W? C) Radiator idealne dat pozdlz celej dlzky okna? Ze tensi napr 10cm, ale dlhsi? D) Ked sa odmontuju stare radiatory, dobre rozmyslam,ze pred nahodenim novych a uprave trubiek treba tu stenu, kde bude upravit komplet,cize zarovnat, vymalovat? Ked pod starym radiátorom je dlazba, to sa ma asi vysekat nie? Ak niekto robil kurenie takto poradi prosim? Nejake kroky na co bacha a ci prihliadal na volbu radiatorov a zistoval si k tomu sam? 🙂 Dakujem 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@novinkaa poriadny kúrenár Ti zodpovie všetko namieste neboj nič🙂 toto nie je žiadny problém
Odpovedať
ked uz aj nova podlaha, tak zvazte ci namiesto novych radiatorov nedat podlahove kurenie.
Odpovedať
@novinkaa dobry kurenar ti da nove trubky do podlahy a aj to napoji tak na stare radiatory aby to slo zospodu , ci zo steny..
Odpovedať
@novinkaa moje rady:daj si urobit nove potrubie ,poza radiatory oprav po konzolach , namaluj, radiator daj tenky po celej sirke okna (kurenar vypocita),plyn je jednoduchy,komunikuj s kurenarom ,kurenie to je ako srdce domu , ci strojovna na parniku , tomu sa povenuj , neries nejake sprostosti s klebrom a sietkou,lebo najviac naklady na prevadzku ovplyvnuje kurenie..
Odpovedať
@poliacik321 Dakujem 🙂 Veru chystam sa na to. Mame za sebou plynara, oci sa mu tocili ze co vlastne chceme, sekat trubky do steny? To uz zacal take, ci mame banku, ze musi polievat beton na stavbe..no akoze...😄 Buduci tyzden ma prist druhy, tazke bude vobec niekoho najst sa mi zda 😎 Do dvoch mesiacov to ale snad stihneme 🙂
Odpovedať
@capzahradnik Podlahove sme veru zatrhli hned v uvode, nejako tomu nie sme s muzom naklonení 🤔
Odpovedať
@daralbajda Dakujem 🙂 Tie trubky sa opytame ako sa daju napojit, muz ma ukludnuje,ze sa daju schovat, vymysliet s tym nieco..buracky uz zacali, radiatory dame dole, spraviť sa stena. Tenky po celej dlzke by sa mi pacil veru, tiez vravim,ze ten kotol kurenie je fakt ze dolezite, no roboty maju kurenari dost, bude teda narocne najst niekoho fajn s 5 P 🙂
Odpovedať
@novinkaa my sme trubky nechali len sa natreli farbou a boli ako nove,no radiatori sme vsetky menili.Dole mame hrube trubky,my sme ich obalili,aby dlhsie drzali teplo a schovali pod sadrokarton a pekne to opticky oddelilo celu obyvacku,kuchynu a jedalen.
Odpovedať
@novinkaa tuto ale mame trubky v stene,muz vysekal do steny napojil sa zo spodneho a tahal hore.
Odpovedať
@emilia25 Dakujem, aj za foto 🙂 No parada, a cim ste ich obalili? 😎
Odpovedať
@novinkaa dajte si komplet nove trubky, je to uz na furt,nelatajte.potrubie s izolaciou zasekajte do steny,prechod cez deku.
Odpovedať
@novinkaa mame ich obalene sedou foliou,je to original na radiatorove trubky.U nas predosli majitelia robili komplet kurenie cize trubky boli zdrave,len radiatori tym,ze sa 2 roky ani nekurilo tak zacali tiect.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?