Radiator starý za nový - výmena

Ahoj, potrebujem poradiť nejaky typ nového radiatora s roztečov pripojenia 500mm. - bočné pripojenie..jedná sa o výmenu stareho radiátora za nový. Pripojenie na 3/4 kovové potrubie ukončené závitom.. Dakujem za info.
Odpovedať
viď.obr.
Odpovedať
Profilova fotka
KORAD/KORADO ma aj tieto archaicke pripojenia. V katalogu najdes. Pripadne sa spytaj v predajni, kde ti to objednaju. Dom/bytovka? Zislo by sa rovno uz namontovat aj TSV a spiatockovy ventil.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marosh19:

viď.obr.
@marosh19 KORAD Radiators, Košice - Šaca
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

KORAD/KORADO ma aj tieto archaicke pripojenia. V …
@mgx starý rodinný dom...
Odpovedať
S termostatickými ventilmi opatrne, ak nepoznáme miestne pomery. @marosh19 Pre začiatok - aký je zdroj tepla a čo to teplo rozháňa po dome (čerpadlo, samotiaž)? Ďalšia vec - na prívode je nejaký veľmi archaický ventil; daj foto z menšej vzdialenosti. A za tretie - stena za radiátorom vyzerá "papierovo", asi preto je starý radiátor na nožičkách. Tak isto bude treba nožičky aj k novému. Veľkosť radiátora určíme neskôr...
Odpovedať
https://www.imperialshop.sk/radiatory...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dedo758:

S termostatickými ventilmi opatrne, ak nepoznáme …
@dedo758 kotol: Protherm Medveď 30 PLO + čerpadlo. Ano stena sa nedá použiť asi na uchytenie radiatora... nožičky na zem. Ventil tam nie je žiadny na prívode. Radiator som našiel tento: Radiátor KORADO RADIK KLASIK 33R 550/900 Výška 554 mm Dĺžka 900 mm Šírka 155 mm Pripojovacia rozteč 500 mm Pripojovací závit 4 x G½ vnútorný Najvyšší prípustný prevádzkový pretlak 1,0 MPa Najvyššia prípustná prevádzková teplota 110 °C Pripojenie vykurovacieho telesa alebo pravé bočné.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marosh19:

@dedo758 kotol: Protherm Medveď 30 PLO + čerpadlo…
@marosh19 je tam potrebne dávať radiator s takym vysokym vykonom za 200€?
Odpovedať
Keď je systém na nútený obeh, tak môže byť použitý termostatický ventil, ALE - jeden je málo, ideálne by bolo vymeniť všetky ventily (ak sú), lebo - môže sa stať (a nám sa stalo) že "teplo sa poberie" cestou menšieho odporu a cez malú dierku na termostatickom ventile sa mu nebude chcieť ísť. Preto treba pozrieť buď termostatický ventil plnoprietokový, alebo tam dať iba ručný "kolieskový" ventil OTVOR-ZATVOR. Na spiatočku napr. "motýlik" so šrobením (google pozná🙂). Ventily 1/2", redukovať treba medzi rúrou a ventilom (existujú aj také redukcie, mosadzné)...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@marosh19 je tam potrebne dávať radiator s takym …
@rudy1973 asi nie je to chodba, asi tento kupim: Radiátor KORADO RADIK KLASIK 22R 550/900
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?