Starý dom, nový dom, financovanie

Ahojte "strechári", s manželom sme začali riešiť otázku bývania a špekulujeme nad 2 verziami. Prvou je prerobenie domu, kde bývajú jeho rodičia - je to dvojdom, v ktorom keď sa zamuruje vnútorný prechod, sú tam dva byty. V jednom by bývali svokrovci, v druhom my (ten je novší - je to prístavba, cca 20 rokov). Okrem vyplácania sestier to bude treba prerobiť - niečo zbúrať, niečo pristaviť, strecha, okná, podlahy, kúrenie, sanita..... je tam toho dosť. druhou variantou je stavba nového domu - drevodom alebo montovaný dom z takých plechových sendvičových panelov. Potrebujem ale radu - vedeli by ste mi povedať, koho mám osloviť, keď si chceme dať určiť približnú cenu prestavby (sme v okrese TO)? Chceme si to číslo porovnať s novým domom (podľa katalógových domov firiem - ak máte s nejakou skúsenosti, môžete mi posunúť) a podľa toho sa rozhodnúť, čo by bolo pre nás najvýhodnejšie. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@inka1510 málo informácií, žiadne rozmery, ale počítaj pri prístavbe náklady minimálne 600€/m2. K prerábke inštalácií ti napíše niekto ďalší.
Odpovedať
@topvideo ďakujem, sama neviem tie rozmery. Plány, ktoré maú svokrovci sú nám na nič, lebo je to inak stavané - menili to za pochodu, čiže terajší stav nemá plány. Ide mi hlavne o to, koho mám osloviť - či nejakého projektanta alebo koho, kto by sa na to prišiel pozrieť a vyjadril by sa nám.
Odpovedať
@inka1510 no daj najskôr ? e dáte sestrám?
Odpovedať
@marta2610 tam by malo ísť 20 000 €
Odpovedať
@inka1510 obom?máte pozemok či budete kupovať?
Odpovedať
@marta2610 spolu. stavali by sme buď u mojich rodičov na záhrade (čo by nám dali zadarmo) ale by sme si odkúpili záhradú od niektorého staršieho spoluobčana - tam rátame s cenou max 11 000€ (prípojky pred pozemkom).
Odpovedať
@inka1510 stavať nový :-) môže sa stať a nemusí že vám budú vyčítať,že ako ste lacno k domu prišli.
Odpovedať
Nové je nové a čím viac kilometrov od svokrovcov.
Odpovedať
@inka1510 osobne by som nesla ani k svokrovcom, ani k rodicom na zahradu ale do svojho. Pokoj je na nezaplatenie... a hlavne samostatny dom sa da vzdy predat (cojaviem ked sa rozhodnete na dochodok odstahovat do teplych krajin, prestahovat do vacsieho, mensieho atd atd ) byt u svokrovcov a dom so spolocnou zahradou nikdy nepredas
Odpovedať
Profilova fotka
so svokrovcami do toho isto nechodte...Radsej ten drevodom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?