Nová

Rekonštrukcia starého domu: Ako postupovať pri prerábke podlahy, stien a stropov?

Anonymný autor
Autor diskusie
Dobry den, zaciname prerabat poschodie na starom dome kde je vsetko v povodnom stave, podlahy okna omietky proste vsetko. Ldn akosi nevieme kde zacat aby sme si zbytocne nerobili robotu navyse. Vymenit chceme vsetko, vyrovnat podlahu s poterom, sdk stropy, steny. Viete mi poradit ako postupovat? Planujeme to robit po etapach napr. Najprv podlaha, potom steny, nie vsetko naraz neni sme milionari 😃 dakujem predom
Odpovedať
Zacal by som statikom. Potom vsetko vyrachat a dat prec, omietky, podlahy atd ... no a nasledne zase vsetko lepit naspat ... vela stastia
Odpovedať
omietky dole, rozvody voda,elektrika,kurenie,okna,omietky,poter,sdk strop
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od peter9034:

omietky dole, rozvody voda,elektrika,kurenie,okna…
@peter9034 elektrika je, kurenie budu robit dalsi rok, stare omietky pomaly osekavame, takze poter na vyrovnanie podlahy ma ist az po novych omietkach? Nemalo by to byt naopak?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok:

Dobry den, zaciname prerabat poschodie na starom …
najskôr zatepli povalu, uniká tadiaľ najviac tepla, môže byť pochôzna alebo nie ,vtedy stačí dať tam čo najviac vlny, následne okná, upraviť i veľkosť , hlavne južné aby i vykurovali, podlahy- izolovať proti vlhkosti i tepelne a vrchná vrstva dlažba a plávajúca alebo natieracia hmota, nechať poriadne vysušiť, nakoniec stierky vonkajšie i vnútorné
Odpovedať
Anonymný autor
Autor diskusie

Odpoveď na príspevok od duzu:

najskôr zatepli povalu, uniká tadiaľ najviac tepl…
@duzu povalu nemame takze to riesit nemusim, takze v podstate idem na to dobre, este ma napadlo hore by sme chceli vyrovnavat podlahu betonovym poterom, podklad beton, moja otazka znie je to vobec mozne z technickeho hladiska? Predsa len plocha je asi 70 m2 a bude to zataz. Netreba na to povolenie od statika?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?