Rekonštrukcia domu

Dobrý deň. Chcem sa informovať ohľadom rekonštrukcie starého domu. Jedna sa o klasickú kocku 8 x 9 m. Chcel by som vykonať celkovú rekonštrukciu. Dispozičné nechcem nič meniť lebo mi to vyhovuje. K domu potrebujem pristaviť kuchynu s obyvackou. Moja otázka je: ci to niekto robil ak áno v akej cene sa pohyboval. Samozrejme mi stačí hrubý odhad. Rekonstrukcia: strecha, okná, kúrenie, voda, fasada . . .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzm84:

Dobrý deň. Chcem sa informovať ohľadom rekonštruk…
@peterzm84 zalezi na aky standard to budes rekonstruovat ale rataj tak 70.000+.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterzm84 tazko posudit, nevieme ani dispoziciu ani rozsah prac (co budes robit svojpomoc, co formou remeselnikov). Bud si nechas urobit vykaz/vymer, pripadne nechas nacenit viacerymi dodavatelom jednotlive funkcne celky. Zacal by som energocertifikatom a projektom, aby si vedel co ako spravit. S projektantom sa da tiez pobavit na moznych variantoch, lebo kazdy ma inu narocnost aj cenu. rozsah 50000-150.000e by som povazoval za realny, ale je to vystrel do tmy. Klasicke kocky sa rekonstruuju relativne lahko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@peterzm84 tazko posudit, nevieme ani dispoziciu…
@mgx co sa týka klasickej kocka tam by sa nič nemenilo. Len by sa pristavila kuchyna s obývačkou. Skôr ma zaujímalo ci to niekto realizoval a aké mal stým skusenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@peterzm84 zalezi na aky standard to budes rekons…
@sousedekovci89 chcel som vedieť či vojdem do 120 000 - 130 000 eur.
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 chcel som vedieť či vojdem do 120…
@peterzm84 Za take lowe postavis aj cele nove
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@peterzm84 Za take lowe postavis aj cele nove
@wolodymyr ja som chcel vedieť ci je tu niekto kto to už realizoval
Odpovedať

@peterzm84 mozete a nemusite sa zmestit do tejto sumy. dobre vam radia, dajte si spravi projekt, dostanete hrubu predstavu o tom co sa tam vsetko bude robit a nasledne viete rozppctovat. vela bude zalezat na pouzitych technologiach, urovne svojpomoci, kvalite pouzitych materialov, ale aj region kde to realizujete, vase casove a financne moznosti, ... prilis vela neznamych, vasa otazka je skor pre vestecku gulu😉
Odpovedať

@peterzm84 premenne ktore to ovplyvnia ti tu popisali. Moju sumu ber ako startovaciu- nejaka ta svojpomoc, nie najdrahsie materialy, nie technologicke vychytavky. Cim viac z toho si doprajes, tym viac to bude stat. Ked vsak memas predstavu, projektant bude najlepsie riesenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakubd:

@peterzm84 mozete a nemusite sa zmestit do tejto …
@jakubd ďakujem za odpoveď. Ako som už uviedol hľadám niekoho kto to už realizoval a ma reálne skusenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@peterzm84 premenne ktore to ovplyvnia ti tu popi…
@sousedekovci89 ďakujem za odpoveď, idem pozrieť ci nájdem niekoho kto to reálne realizoval a vie mi poskytnúť konkrétnejšie informácie.
Odpovedať

@sousedekovci89 ďakujem za odpoveď, idem pozrieť …
@peterzm84 kazda rekonstrukcia je v niecom ina bsetke info co dostanes ber orientacne. Ked si kuknes moj album tak na stav ktory tam vidis mam preinvestovane bez nakladov na kupu cca 75.000 (co je viac ako hodnota za ktoru som to kupil) ocakavam ze kym do dokoncim do tzv. Final stavu (ono v dome je to trochu oxymoron) ako terasa, chodniky, hosp. Budova, ploty potrebujem preinvestovat urcite takych cca 25.000 a to dost pozeram pri mnohych veciach aj na cenu a maximalizujem svojpomoc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?