Nájsť si projektanta na rekonštrukciu starého domu?

Ahojte, snad ma tu nikto neukamenuje, prerabka domu, je pre mna celkom nove teritorium 🙂 Kupili sme starsi dom, potrebuje cas, peniaze a trochu citu aby sa ocitol v tomto storoci. Ma len latrinu, vlastnu studnu, plyn a elektrinu. Potrebujeme schodmi prepojit horne a dolne poschodie, premiestnit kupelnu na ine miesto a umiestnit niekde zachod (alebo dva).P. staticka nam co to poradila, vieme,ktore steny su nosne, projekt mame viac menej zatial v hlave. Jednu priecku sme uz svojpomocne zburali, dali dole nejake stare omietky... Otazka znie ako dalej. Najst si projektanta, ktory nam pripravi poriadny projekt? Dufame, ze stavebne povolenie nutne nebude ale predpokladam, ze kvoli elektrike a vode projekt nevyhnutny je. Od povodneho majitela ziadny nakres nemame. Potrebujeme sa napojit na obecny vodovod a vymysliet zumpu... Ist na obecny urad? Za susedmi? Ocenila by som rady skusenejsich, kde zacat.... ďakujem
Odpovedať
Ahoj, v prvom kroku by som oslovila projektanta, ktorý navrhne všetko čo treba a vyhotoví výkres. Následne keď budeš mať v rukách toto pôjdeš na stavebný úrad, myslím si, že tieto veci pôjdu len cez ohlášku a nie stavebné povolenie. Určite treba vyjadrenie z vodární či je možné sa pripojiť k vodovodu ale všetky tieto veci ti poradí projektant 🙂 a následne ak bude niečo chýbať z úradu ťa vyzvú na doloženie... na tvojom mieste pokiaľ nemáš projektanta ani nič nebúraj pretože sa môže stať, že stena bude potrebná a pod.
Odpovedať
Jasné, hneď osloviť projektanta, keď neviete toto, čo a ako ďalej. Radšej nech ti povie nejaký človek čo sa tomu venuje ako čo má byť aby to bolo dobré ako potom riešiť nejaké problémy. Lepšie keď sa im dá predísť.
Odpovedať
Profilova fotka
Takéto rekonštrukcie, keď chcete meniť dispozíciu sú náročnejšie na projekčné práce ale hlavne na reálnu architektonickú štúdiu, ktorá bude aj ekonomická a staticky v poriadku. Taktiež realizáciu nesmú robiť systémom " kramla to dotáhne, omietka to vyrovná, tu bude taký odskok, ten kábel dáme do peknej lištičky ......... ) !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?