Náklady na rekonštrukciu starého domu

Dobry vecer, chcem sa informovat tych co isli do rekonstrukcie stareho domu kolko cca na tisice eur treba ratat na rekonstrukciu: - podrezanie domu a hyroizolacie, - otlecenie omietok + nove omietky, - elektro + nove kurenie, - okna + rekonstrukcia strechy Ide o klasicky stvorcovy podorys (10x10) so sedlovou strechou. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless od 20 000 hore.
Odpovedať
@keduska Ja by som posunula najnižšiu hranicu na 40 000. A to ešte s tým, že treba si veľaaaaaaaaaa vecí urobiť sám. My prerábame zrovna štvorec 10/10m. Posúvali sme priečky, otvory. Ciže nejaké nové steny-nepoužívali sme tie tehly z pôvodných priečok,iba minimálne. Výmena okien, frezovanie a vložkovanie komína, elektro,voda, kanál, plyn, kúrenie, príprava na klímu, vyspravenie krivých stien, omietky obyč. vápennocementové, SDK-zatiaľ iba 3 miestosti,odizolovanie jednej časti velkej izby+vybetonovanie. Toto už máme. A zatiaľ sme investovali 15 000Eur. Všetky murárske a buracie a vyspravovacie práce, betonovanie sme robili s mužom sami. Snažili sme sa kupovať aj lacnejší materiál. Bohužiaľ ceny sú velmi premrštené a ako hľadáš lacnejšie- nakoniec to vyjde za tu istu cenu. Kontajnery na odvoz sute nás tiež stáli nemalú sumu. Na ukor šetrenia už rok prerábame a koniec v nedohladne. Teraz ideme kupelnu, WC, kuchynu, potom podlahy, palka budú dvere. Zariadenie ani netrufam odhadnut-záleží od náročnosti majitela. A to nemeníme strechu, nie su v tom vchod. dvere, zábradlie na balkon a podobne. Podrezanie je tiež cenovo náročné. Radšej by som to poriadne prehodnotila.
Odpovedať
Pocitaj zhruba: Potrebna suma = Cena noveho domu - Cena hrubej stavby + Instalacie (Voda, Elektro, ..) + prepokladam, ze aj zmena podorisu (buranie, statika) + prace ako sama spominas (podrezanie domu a hyroizolacie, otlecenie omietok ....) + + nepredpokadane prekvapenia Suma sumarum, v oprava stareho domu nemusi byt lacnejsia ako stavba noveho domu. Takze pri podceneni vydavkov to moze skoncit nikdy nekonciacim zlym snom. PS: Ak spominas podrezanie domu. ..jedine co ma hodnotu na starom dome je hruba stavba. Ak ta je zamocena. Tak ruky prec. To je iba na zburanie.
Odpovedať
My rekonštruujeme dom 5 m šírka na 15 m dĺžka,. Zatiaľ nás to stálo: okná - drevenné eurookná (2x veľké dvojité balkónové dvere, 2x okná v izbách, 3x menšíe pozdĺžne okná - kuchyňa, kúpelňa, 2x pivničné okná, 2x menšie balkónové dvere, 1 veľké vchodové dvere) - EUR 6.200,- - Velux 3ks strešné okná - EUR 1.300,- strecha - výmena krovu, domurovanie venca, domurovanie zadného štítu, rozobratie starej škridle (použili sme ju nanovo, nakoľko mala iba 5 rokov), zvody a iné - EUR 9.300,- omietky - cca EUR 3.000 (ale je tam všetko možné - obúchanie, nové (máme strašne krivé steny), aj nové priečky, presieťkovanie, vysprávka po elektro, špalety na okná... elektro - pivnica 18m2, prízemie 65m2, podkrovie 40m2 - EUR 2.000 komplet aj s prívodným káblom do domu, rozvodnou skrinkou kúrenie - prízemie podlahovka, podkrovie 2x radiátor, pivnica 1x radiátor, kotol so zásobníkom - EUR 6.000,- Toto sú také základné sumy, k tomu sú ešte rôzne ďalšie položky a hlavne neplánované :-) Pôvodne sme mali rozpočet 30 tis. EUR bez zobytnenia podkrovia, teraz už máme na 60 tis. EUR. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?