Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Ahojte, v maji 2024 sme kupili 60 rocny dom. Nast… @mishell1995 z vonku to ako vyzerá v tomto mieste? Ale ak to je 3m nad zemou, tak to asi nebude zo zeme a pokiaľ nezateká cez nejakú prasklinu vonku na múre, tak možno rozvod vody vnútri.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@mishell1995 z vonku to ako vyzerá v tomto mieste… @marsdm nechce mi poslat fotky z vonka viem ich poslat pripadne mailom... kontrovali sme kam vedu rury, voda sa nachadza na druhej strane kuchyne, ale kde vznikaju flaky, tak tam nieOdpoveď na príspevok od mishell1995:
Fotka z vonku @mishell1995 z vonku to vyzerá byť v pohode. To z interiéru sú mokré iba obvodové steny či aj vnútorné? Nevedie tade ani odpad alebo kúrenie?Odpoveď na príspevok od marsdm:
@mishell1995 z vonku to vyzerá byť v pohode. To z… @marsdm iba z interieru obvodove 2 steny ..kurenie ani odpad tadial nevedie...Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Ten mur je oprety o mur domu alebo o izolaciu?? A… @wolodymyr ano oprety o murOdpoveď na príspevok od mishell1995:
@wolodymyr ano oprety o mur @mishell1995 tak mas vinnika. Skus si pozicat termokameru pre potvrdenie.Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Ahojte, v maji 2024 sme kupili 60 rocny dom. Nast… @mishell1995 Dom je zateplený od určitej výšky. Skús do toho obrázku zvonku zakresliť podlahu. Ja si tipnem - na úrovni zateplenia. Pri 80% vlhkosti a tepelnom moste, ktorý tam je, tá stena bude problematická, kým sa to nezateplí nižšie. Alebo nezníži vlhkosť vnútri...Odpoveď na príspevok od mgx:
@mishell1995 termokamera, precvakat kontaktnym vl… @mgx pol roka v podstate nepršalo a ty sa pýtaš na dažďový zvod, sranduješ???? To je jasný tepelný most, spodok múru nie je zateplený... Ľudia rozmýšľakte trocha...Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Dnes som si vsimla tuto prasklinu... moze to suvi… @mishell1995 s vlhnutím to nesúvisí...je to tepelný most...Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Ahojte, v maji 2024 sme kupili 60 rocny dom. Nast… @mishell1995 moj svokor sa zaoberal sanaciou domov, pamiatky, kostovy, uz nerobi, je na dochodku, ale kedze bol vystudovany stavebny ing arch. tak si myslim, ze ta problematika nie je az taka jednoducha a moze tam byt viac faktorov, zavolala by som radsej cloveka co sa tym zivi, aby ste nevyhadzovali peniaze na sposoby , ktore nepomozu.Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Fofka z vonka @mishell1995 keď je vlhkosť 80% a je to len na tých obvodových stenách, tak to bude asi ten tepelný most a kondenz. Buď treba znížiť vlhkosť v miestnosti na maximálne 60%, alebo zvýšiť teplotu povrchu steny, čo sa dá dosiahnuť lepším zateplením steny zvonku alebo mať nejaký radiátor/ohrievač v blízkosti tej steny.Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Je pravda, ze neprsalo skoro vobec, preto nas zar… @mishell1995 Múr odspodu s veľkou pravdepodobnosťou vlhkosť neťahá. Skondenzovala vysoká vzdušná vlhkosť na studenej stene. Postupy na nápravu boli popísané vyššie...Odpoveď na príspevok od mishell1995:
Je pravda, ze neprsalo skoro vobec, preto nas zar… @mishell1995 ak nikde nič netečie, tak tá vysoká vlhkosť vzduchu sa vytvára činnosťou ľudí - asi sa dosť varí, je tam pohyb ľudí atď. Takže možno s tým poslednú zimu ani nemali problém, ak sa to napríklad menej využívalo a teda vlhkosť vzduchu bola napr. 50%. Ak je vysoká vlhkosť 80% +studená stena =kondenz. Nízka vlhkosť 40% +studená stena = suchá stena Vysoká vlhkosť 80%+teplá stena= suchá stena. Dá sa to odmerať, vypočítať a navrhnúť riešenie, takže nech príde technik najlepšie keď je vonku ešte zima. A najlepšie zrána hneď, keby chcel aj termokamerou pozerať.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@mishell1995 ak nikde nič netečie, tak tá vysoká … @marsdm To ze sa vari je pravda, ale varime max 3 krat do tyzdna a vetrame kazdy den v celom dome, vlhkomerom bola zistena vlkost len v kuchyni. Kazdy clovek vari v kuchyni na nema vlkost 80 percent, premoceny mur a plesnive skrinky (kvoli plesni sme museli odtiahnut celu kuchynsku linku, ktora nastastie nie je vstavana), ktore sme uz tuto sezonu cistili... a problem museli mat aj ony, ked sme pri malovali objavili velke flaky na stene, ktore boli v juni suche... plesen z varenia by sa tvorila nie na zemi... ale v rohu vrchnych stien.Odpoveď na príspevok od mishell1995:
@marsdm To ze sa vari je pravda, ale varime max… @mishell1995 vrch stien má asi vyššiu teplotu, tak tam nie je kondenz. Ja to viem podľa seba, že v jednej izbe vlhko 80% dvaja ľudia a na stene mokrý fľak v úrovni 80cm nad zemou, pretože v tom mieste nebola taká izolácia ako inde na stene. Potom sa tá izba prestala používať a fľaky nie sú, lebo vlhkosť vzduchu klesla na 50%. Ja ich neobhajujem, len viem, že kondenz nemusí byť len v rohoch ale je tam kde sú splnené všetky podmienky čo na to treba.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@mishell1995 vrch stien má asi vyššiu teplotu, ta… @marsdm ja som chcela poukazat na to, ze vlkost sa tvori aj pohybovou cinnostou, ked sa chodi z izby do izby a vari, to je pravda.. tato varianta je vylucena, nakolko tu byvali 2ja dochodzovia, co byvali stale doma..... teraz sme tu 2ja pracujuci ludia a v kuchyni travime minimum casu nakolko sme v praci a nevarime kazdy den.... a kuchynska linka bola v zadnej casti miestami prehnyta plesnou, ked sme ju odsunuli... okrem ineho sme si vsimli, ze v skrinkach nad zemou vo vzduchu, kde mame salky, sol, cukor a ine potreby do kuchyne je vlhko tiez.... mame sol v otvorenej nadobke a mali sme tam lyzicku, sol bola zvlhnuta a lyzicka zacala oxidovat, sackovy caj v krabicke, co bol otvoreny taktiez chytil plesen a v skrinkach dole, aj panvice, ktore som vsetky musela nanovo umyvat a dezinfikovat.... ked som kontaktovala maklera-syna a zaroven syna majitelov, a pytala sa ho na problem, pohoto reagoval na flaky a povedal, ze nam trabe injektas muriva a vie nam odporucit jeho znamu firmu, ktora to robi