Ako odstrániť vlhkosť v rohu izby?

Potrebovala by som poradiť. Máme dom postavený v roku 1959. Bývame v ňom 19 rokov. Dom je nezateplený, suchý, až na jednu izbu, kde sa asi pred polrokom v jednom rohu začala tvoriť vlhkosť a následne plieseň. Nevieme prísť na príčinu. Kúrime, vetráme, nič nepomáha. 2x sme to ošetrili BioRepel-om a raz protipliesňovou farbou Mykostop, ale nepomohlo to, pretože nebola odstránená príčina pliesne, a to vlhkosť toho miesta. Z vonkajšej strany domu nie je na tom mieste nič, čo by mohlo tento problém spôsobovať, je tam neporušený brizolit, ako na celom dome. Vedel by mi prosím niekto poradiť, čo s tým?
Odpovedať
@zara71 Nemusí zatekať na tom mieste, kde to vidíš vnútri. Voda môže zatiecť aj niekde cez strechu, potom môže putovať v stene medzi tehlami a tam v rohu sa ukáže. Môže to byť aj skondenzovaná vlhkosť. Dobré by bolo zmerať teplotu tej steny a rohu termovíziou. Ak je ten roh výrazne chladnejší, ako stena alebo ako interiér, tak to bude vlhko.
Odpovedať
Profilova fotka
Domy z toho obdobia mavali nasadeny vonkajsi sokel ( vytrcal z brizolitu) a vasinou bol vyssie alebo na urovni vodorovnej izolacie paty mura a to je problemove miesto. Staci mini prasklink a uz tadial ode voda dnu. Pomohla by fotka zvonku. Mozno😉
Odpovedať
myslite ze fotka zvonku by mohla? ze to budete viditelnejsie vidno? lebo teda neviem ci kvalita fotky, som myslel ze to bude viac, v kazdom pripade treba poriesit asi to aby sa to odstranilo, ak by to bolo ako ty hovoris vonkajsim soklom, dal by sa upravit aby nevytrcal?
Odpovedať
Mne takto zatekalo zo strechy, prasknutá škridla, po tráme stekala voda až do rohu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?