Pleseň v rohu miestnosti. Ako odstrániť?

Je to starý, podpivničený - asi nekvalitne podrezaný dom. Už máme vonkajšiu omietku, všetko okolo upravené a ideme robiť po 7 rokoch nové omietky vo vnútri. V jednom rohu sa tvorí medzi vonkajšími vchodovými dverami a oknom pleseň do výšky 1 m. Neúspešne s tým bojujeme. Čo by sa stalo, keby sme to zvnútra zateplili nejakým styrodurom - len v tom rohu? Alebo sa to dá ešte zvnútra podrezať? Poznáte nejakých odborníkov, čo by nám mohli pomôcť? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Nie z vnútra ale z vonku to musíš riešiť. Viem ze z vonku je to už urobené ale ako vidíš na.ovno. Odkopat, odvodnit, nechať to presušiť. Ideálne to podrezat a následne hodiť izoláciu a styrodur. Nič múdrejšie ma nenapadá .
Odpovedať
Pozera som fotky, suhla so vsetkymi, co ti pisali. Jedina moznost z vonku odkopat, podrezat aleho injektaz.
Odpovedať
Ta plesen sa tvori cely rok alebo len ked je vonku chladno?
Odpovedať
Profilova fotka
Zvnutra s tymto bojovat by nemalo vobec ziadny zmysel. Neprinieslo by ti to ziadny uspech. Ked sa takto tvori plesen tak je potrebne to riesit z vonku a na novo. Bude to o nieco drahsie kedze pises, ze uz to mate urobene, ale tie peniaze dat do toho sa oplati. Hlavne nech sa to uz spravi poriadne.
Odpovedať
@danculd a je v tom rozdiel? Myslím , že či celý rok lebo iba v zime. Pretože my máme problém iba keď príde zima. Ako náhle sa začne oteplovať a v lete je po probléme.
Odpovedať
@mateson Ano je to velky rozdiel. Bud je problem v tom, ze konstrukcia prechlada, zacne kondenzovat vlhkost a tvorit sa plesen, vtedy treba riesit zateplenie z vonku. Alebo je konstrukcia zle odizolovana od vzlinajucej vlhkosti a vtedy treba riesit problem zospodu.
Odpovedať
@danculd vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@barinko1234 Treba fotky z exteriéru aj interiéru.Plošné nie detailné. Tak aby bolo vidieť celé steny.
Odpovedať
Ďakujem za rady. Prosím kontakt na skutočne osvedčenú firmu. Už sme sa raz dostali
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?