Dorovnanie podlahy/deky

Ahojte, chystáme kúpu staršieho rodinného domu. Dom je celý podpivničený a pôvodný majiteľ tam v obývacej izbe na prízemí v rohu znížil deku o cca 80cm asi na 3x3m a v tom priestore spravil krb. Chceli by sme danú deku a podlahu vyrovnať, keďže je to pre nás nevyužitých 9m2 v obývacke a krb zrusit. Chcela by som sa s vami poradiť, ako by ste to technicky vy poriesili? Prikladám foto aj ako to vyzerá v suteréne.
Odpovedať
Profilova fotka
Vypln polystyrenom podlahovym na 70cm do hrany murika navrtaj roxory a zalej poterom do roviny. Alebo drevenny rost s osb doskami do kriza na vysku poteru co uz mas.
Odpovedať
@lhotsee ja by som to zhodil, teda celé vybúral. Potom do nosnej deky zbokov navrtal kotviace roksory na chemickú kotvu, rovnako aj do obvodového muriva. Pospájal roksory pozváraním, na to položil roxorové sitá, previazal.. Celý otvor odspodu zadebnil igelitom a doskami, podstojkoval a vylial beton. Už som také niečo robil doma, mal som do pivnice otvor z chodby, ktorý som zalieval. Ale pravodu je, že nebol taký veľký, len cca 2x1m. Možno by som tam predsalen tú jednu podpernú nohu nechal, len pre dobrý pocit..
Odpovedať
@lhotsee aj ja by som to vybúral dočista a dorovnal riadnou dekou. Získaš tak aj lepší priestor v tej miestnosti "pod". Ako novú deku previazať so starou, ako to staticky zabezpečiť, tu sa to ťažko písomne vysvetlí. Ak nemáš skúsenoti a nevieš ako na to, prekonzultuj na tvári miesta s nejakým majstrom, ale vybúrať! 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?