Dorovnanie výšky betónových schodov

Dobrý deň. Potrebujem poradiť vhodný spôsob na dorovnanie výšky schodov. Na schéme je naznačené koľko musím podvihnúť jednotlivé stupne aby som dostal všade okrem spodného stupňa 18cm výšku schodu. Otázka je, či to riešiť styrodurom, betonážou, drevenými stupňami alebo inak.
Odpovedať
Profilova fotka
Takuto malu hrubku som ja riesil vrecovanym betonom je sakra pevny sam som bol prekvapeny
Odpovedať
@wolodymyr aj tenké vrstvy vydržia na mieste? či tú poslednú 1cm vrstvu radšej nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 podmuroval som okno a drzalo aj 1.5cm v pohode samozrejme navlhcit povrch a cim drsnejsi tak lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 tie spodné kde ide 1 a 2 cm by som riešil rôznou hrúbkou schodiskových stupňov, zvišok nadbetonovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 Od 1cm použi balkónový poter a pod 1cm použi samonivelák. @logo22 Treba dodržať rovnakú výšku stupňov, už pri rozdiele nad 0,5cm sa potkneš o ten stupeň ...
Odpovedať
@wolodymyr ved je to B20-B30 beton, preco by nemal byt pevny? Urcite by som cakal vyssiu pevnost ako klasicke odhady z miesacky. @slavo6280 ja by som dal na prve 3-4 schody napriklad Baumit FlexBeton, na dalsie obycajny.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 nenapísali ste, aká bude nášľapná vrstva, podľa toho sa volí podklad
Odpovedať
@jan45 keramická dlažba.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 do 1 cm penetrácia +lepidlo , nad 1 cm adhézny mostík + poter, ale pri čerstvých schodoch stačí aj penetrácia. pri 3-7 cm by som navrtal otvory na trny, chemická kotva s trčiacou skrutkou. vylúči to chyby pri penetrácii.
Odpovedať
@jan45 v poriadku. dával som hlbkový penetrák, po 2 hodinách adhézny mostík a o ďalšie 3 hodiny som to vylial suchým betónom B30. namiesto kotiev som dal do tých vyšších vrstiev tyčové sklenené vlákna. veľmi hlboko som to nenavŕtaval lebo som nevedel ako hlboko je tam izolácia (bolo to postavené okolo roku 1990).
Odpovedať
Aká je výška pri poslednom schode pri dverách do pivnice?
Odpovedať
@slavo6280 keď nadtym rozmýšľam tak radšej rozdel ten vrchný 25cm na menšie 17 a 8 CM a nemusíš upravovať všetky schody a budú pohodlne 17cm lebo keď bude každý iný budeš zakopavat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
môže sa na domurovanie výšky schodov použiť pórobetonová tvárnica? ideme pridať jeden schod a preto musíme ostatné schody nadvýšiť od 1 po 14 cm, na tom budú stupnice z vynilu na MDF doske, využili by sme tvárnice hrúbky 50, 75,100 a 125 mm
Odpovedať
@ivanapor Do 5 cm by som to riešil dobetónovaním povrchu. Na 5 cm by som dal ten porobetón 50 mm a potom zase kombinoval porobetón 50 mm + betón 1-4 cm. Potom porobetón 10 cm a zase kombinoval - aby povrch bol pekne rovný. Porobetón na ležato neurežeš tak pekne a 50 mm na polovicu jeho hrúbky (aby si získal 2 cm porobetón) bez toho, aby sa rozbil sa rozrezať nedá.
Odpovedať
@chrobak7 pórobeton preto lebo v dome už bývame a po schodoch chodíme, preto hľadáme riešenie aby sa schody dali používať za pár hodín ,odporúčili nám styrodur ale z toho máme obavu že to bude hlučné pri dupaní, nemusí to byť super rovné lebo pri obkladanií doskou s vynilom sa že vraj nerovnosti do 1 cm zvládnu
Odpovedať
@ivanapor veď jeden deň nadbetonuj každý druhý, a dva dni na to tie zvyšné (asi aj mňa to čaká)
Odpovedať
@cotibebemore viem si predstaviť deti ako sa vyhovárajú že si nevšimli že je tam betón :-D
Odpovedať
@ivanapor treba vyliať jeden, ak doňho niekto stúpi, exemplarne ukazať čo sa stane ak to zopakujú :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?