Cenová ponuka prosím ohodnoťte 3 podlažný rodiinny dom 300m2 hruba stavba

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
To sú ceny material + robota ale zdá sa mi ten vykaz vymer trošku povrchný....dakujem za reakcie
Odpovedať
1
2
@marco1111111 tak isto ako ti ohne loket zivnostnik ti ohne loket i firma. Zapamataj si dnesnu mudrost, dnes ti nikto co sa tyka prace nic negarantuje! Ked si to nevyriesis pred platbou, tak po platbe uz na to rovno zabudni!
Odpovedať
@marco1111111 v tom prípade mi to príde nízka cena vzhľadom na veľkosť domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba uplne suhlasím.....robím autodopravu, tak toto neplatenie, ako slovenský národný šport veľmi dobre poznám....
Odpovedať
Ja by som bol velmi opatrny. Toto nie je ziadny vykaz vymer, cize nebude sa mat velmi coho chytit v pripade nezhod. Planuje ti pravdepodobne douctovavat polozky typu: na taku vystuz sa zabudlo, lesenie sme tam nedali, zle sme spocitali m2, projektant zle spocital atd. Napr. by ma zaujimalo kde je atika, ci tu neplanuje robit v ramci hrubej stavby? Tiez kde je tych 70m2 asfaltovych pasov? to ma byt len pod murivo? a kam ide ten styrodur? Dnes by som uz neakceptoval nic len konecny a uplny naceneny vykaz vymer s priradenymi konkretnymi materialmi. Inak jednotkove ceny su v normalnych hraniciach ktore si zhruba pametam, ze taketo "firmy" davaju. On to aj tak bude stavat s najlacnejsimi ktorych zozenie cez dopyt123. Inak neviem, ale zda sa mi ze na vizoske su 2 rozne domy.
Odpovedať
@marco1111111 No riadne si to over na taky dom je to málo. Hlavne ako píšeš zazmluvniť všetko hoci aj to ti nerobí istoty a kvalitu práce. Mne osobne už po základoch pýtali viac lebo nie všetko si tak nacenili ako sa v realite nakoniec stavalo. Napr. začali kopať a len základy bager kopal 2 dni lebo bola katstrofa podložie. Treba si dávať pozor na také veci. A ako bolo spomínané taky dom ako máš na foto okolo 250 000 sa musi pohybovať tak hruba stavba aj s priečkami za tu cenu čo si písal je troška neuveritelné :D
Odpovedať
este jedna vec: DPH ma kde? to je dalsi oblubeny trik
Odpovedať
@xaxaxaxa velmi dobry postreh. Takze ta cena este pekne porasie :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa @stefan_d praca bez dph a material je s dph...v rozpocte je zelezo,lesenie...no kazdopadne dakujem za rady...budem si snimi musiet sadnut za stol a vylozit karty
Odpovedať
@marco1111111 aj si si s nimi sadol? Ako to dopadlo?
Odpovedať
@marco1111111 už ti začali stavať dom ,daj niake info.A aka firma ti to bude stavať alebo už stava.
Odpovedať
Nič proti vkusu kámo, ale keď máš rozpočet nevedel si kunuť napr. na Projety Archon a vybrať nejaký vilkový typ? mrkni sa aké sú uchvatné, na taký barák by sa chodili pozerať zo širokého okolia ... http://www.archon.sk/projekty-domov/v... Ale papierový rozpočet a sučet práca a materiálov by mal vyzerať inak - napoviem excelová tabuľka a niekoľko strán....
Odpovedať
@janopopovec nic proti tvojmu vkusu, ale tie polske projekty by tu uz ludia mohli prestat tlacit. zadavatel temy dal fakt moderny dom. hentie polske domy su sice ako-tak pekne, no ani zdaleka nie su moderne.
Odpovedať
Profilova fotka
sice je to uz asi pase, ale ja si myslim, ze nie je dobre nechat vsetko na jednu firmu. clovek nema pod kontrolou ceny materialu a prace. a navyse po nespokojnosti je horsie ich vykazat. ja som robil postupne, najprv platnu, obvodove mury, priecky, strecha.... na vsetko extra ponuky materialu a prace. je to tak rozmenene na drobne a lahsie sa kontroluje rozpocet. navyse ako v mojom pripade som s murarmi nebol spokojni tak po prieckach som ich vyrazil. niektori ludia si myslia, ze ak staviate dom tak ste milionar a mozu vam napalit lubovolne ceny. nasledne som zistil, ze ani kvalita murovania priecok nebola bohvie aka. ale to som este dobre pochodil oproti kamaratovi, ktoremu robili cely dom a ma tak krive steny, ze mu ani nejdu zavriet dvere...
Odpovedať
@igor256 Keď myslíš, proti vkusu nič nemám, no ja by som si nejaký ten vilkový vedel vybrať ak by sme stavali ešte raz , a hlavne sú dobre prešpekulované, ono dnes si ľudia projektujú pomaly na kolene bez skusenosti , len s vlastnou predtavou a niekedy to je doslova pohroma, a nemám pocit že tie vilkové nie sú práve z tých moderných- ale pravda ostatné posobia skor tradične niekedy až staroamericky....
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 ...ahoj zatial ta firma čo si mi dala kontakt bola najrozumnejšia čo sa týkalo ponuky....projekt je stále na úrade máme dobrých susedov....čo nám to pomáhaju predlžovať :) ale počítali sme stým
Odpovedať
Profilova fotka
@dorwin ahoj som vyškolený už a ako píšeš je velmi ťažké zohnať niekoho na koho je spolahnutie....susedovi staval dom jeden typek a teda ti poviem.....on je chorý ak je niečo krivé alebo neprecízne urobené....ale, ako to je zvykom je vyťažený tak uvidíme....ale dakujem za tvoj komentár
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janopopovec stým rozpočtom suhlasím
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?