Stavba nového domu na rovnakom pôdoryse ako stál starý dom

Ahojte, chcem sa spýtať či je tu niekto kto má skúsenosti s tým, že kúpil starý dom, ktorý v banke založil. Rekonštrukciu spravil tak, že zachoval jednu stenu inak dom zbúral a postavil nový na rovnakom pôdoryse. Ako ste postupovali v takomto prípade môže to banka napadnúť? Poprípade čo treba vybaviť, aby to takto šlo urobiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@kiki149 v stiesnených pomeroch jestvujúcej zástavby je to regulérny spôsob, ale prečo chcete búrať všetky steny, keď zostane obvod?
Odpovedať
@kiki149 Keď banka zistí, že si zbúrala založený dom, tak úver bude okamžite splatný v celej sume. Treba založiť inú nehnuteľnosť. A potom, čo postavíš nový dom, treba ho dať ohodnotiť znalcovi a až potom banka zoberie takú stavbu ako zábezpeku za úver.
Odpovedať
treba to riesit v banke, ktora to akceptuje. my sme dostali úver na nehnuteľnosť, ktorú sme búrali a znovu stavali. inak, máme ten isty podorys ako bol stary dom, ale 70% casti domu bola cela odstranena a aj cele zaklady boli nove robene. predkladali sme do banky celu stavebnu dokumentaciu a stavebne povolenie, nazov nasho projektu je rekonstrukcia RD s odstranenim casti stavby. napiste mi IP a viem vam poradit. pekny den
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?